Νέα Μελών ΣΕΠΕ

H ιστορική συνένωση μεταξύ Dell και EMC ολοκληρώθηκε, σχηματίζοντας την μεγαλύτερη στον κόσμο ιδιωτικά ελεγχόμενη εταιρεία τεχνολογίας

dellemc

Η Dell Technologies ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της EMC Corporation, δημιουργώντας μια μοναδική οικογένεια επιχειρήσεων, που προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές για τους οργανισμούς, ώστε να κτίσουν το ψηφιακό τους μέλλον, να μετασχηματίσουν την τεχνολογία πληροφορικής και να προστατέψουν το πολυτιμότερό τους περιουσιακό στοιχείο, την πληροφορία. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί έναν ηγέτη στην αγορά, αξίας 74 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με ένα εκτεταμένο τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο επιλύει πολύπλοκα προβλήματα για τους πελάτες στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του κλάδου και συγκεκριμένα στους τομείς hybrid cloud,  software-defined data center, converged υποδομές, υπηρεσίες platform-as-a-service, ανάλυση δεδομένων, φορητότητα και την κυβερνοασφάλεια.

Η εταιρεία θα διοργανώσει μια ενημερωτική συνδιάσκεψη με τα μέσα ενημέρωσης και τους αναλυτές του κλάδου, σήμερα στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Για να συμμετάσχετε στη συνδιάσκεψη, πατήστε εδώ.

Η Dell Technologies εξυπηρετεί το 98% των επιχειρήσεων της λίστας Fortune 500 και περιλαμβάνει πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις. Οι δύο μεγαλύτερες και πλέον γνωστές είναι η επιχείρηση λύσεων clients της Dell και η Dell EMC, πάροχος επιχειρηματικών λύσεων υποδομών. Αμφότερες υποστηρίζονται από την Dell EMC Services. Επιπλέον, η Dell Technologies εμπεριέχει τις Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream και VMware. Αυτή η μοναδική δομή συνδυάζει την προσήλωση και την καινοτομία μιας νεοφυούς επιχείρησης, με την παγκόσμια κλίμακα ενός μεγάλου οργανισμού. Η κλίμακα της Dell Technologies θα της επιτρέψει να προσφέρει περισσότερη καινοτομία και επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D), σε πωλήσεις και marketing, υπηρεσίες και υποστήριξη, και να προσφέρει πιο αποδοτικές και οικονομικές λύσεις για τους πελάτες. Επιπροσθέτως, παρά το γεγονός, ότι η εταιρεία θα εκδίδει δημόσιες αναφορές των οικονομικών της αποτελεσμάτων, είναι ιδιωτικά ελεγχόμενη, κάτι που της επιτρέπει να εστιάζει καλύτερα τις επενδύσεις στο οικοσύστημα των πελατών και συνεργατών, σε μακροπρόθεσμη βάση. 

Ο Michael Dell, chairman και CEO, Dell Technologies, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αυγή της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης. Ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και ευφυέστερος και πιο δικτυωμένος, κάθε λεπτό που περνά, και εν τέλει θα συνδυαστεί με το απέραντο Internet of Things, προλειαίνοντας το δρόμο για τους πελάτες μας, ώστε να πραγματοποιήσουν απίστευτα πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε την Dell Technologies. Διαθέτουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, το ταλέντο και την παγκόσμια κλίμακα, για να γίνουμε καταλύτης για την αλλαγή και για να κατευθύνουμε τους πελάτες, μικρούς ή μεγάλους, στο ψηφιακό τους ταξίδι». 

Η Dell Technologies συνδυάζει τη δύναμη της Dell, στην αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με τη δύναμη  της EMC στους μεγάλους οργανισμούς και είναι κορυφαία σε πολλούς από τους σημαντικότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς τεχνολογίας πληροφορικής, αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανόμενων 20 ηγετικών θέσεων στα τεταρτημόρια Gartner Magic Quadrants, και ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 20.000 κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και εφαρμογές.

Ο Jamie Dimon, Chairman και CEO, JPMorgan Chase, σχολίασε: «Οι οικονομικές υπηρεσίες είναι από τους κυρίαρχους παράγοντες υιοθέτησης της τεχνολογίας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, και το επόμενο κύμα της ψηφιοποίησης συνεχίζει την τάση, η οποία εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Ως ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες στον κόσμο των Dell και EMC, δαπανούμε περί τα 9 δισεκατομμύρια δολλάρια το χρόνο σε τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, καθώς και του cloud computing, της ανάλυσης δεδομένων big data και της κυβερνοασφάλειας. Διασφαλίζουμε ότι δαπανούμε ορθά και επιλέγουμε τους συνεργάτες μας πολύ προσεκτικά. Γνωρίζω τον Michael Dell εδώ και 30 χρόνια. Είναι κορυφαίος, ηθικός και ενδιαφέρεται πραγματικά για όλους τους συνεργάτες του – τόσο εσωτερικά, μέσα στην εταιρεία του, όσο και σε όλο το φάσμα του κλάδου. Είμαι ενθουσιασμένος με τον Michael και τη νέα εταιρεία, και περιμένουμε με ανυπομονησία, να δούμε τι θα δημιουργήσει στο μέλλον».

Ο Marc Benioff, Chairman και CEO, Salesforce, πρόσθεσε, « Η συνεργασία της Salesforce με την Dell και την EMC έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας σε όλο το φάσμα του κλάδου. Ο Michael είναι ένας απίθανος οραματιστής και ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του κλάδου μας. Ανέκαθεν υπήρξε ένας εξαιρετικός συνεργάτης, που συνέβαλε στην επιτυχία μας. Τώρα, με την Dell Technologies, επανακαθορίζει και πάλι τον κλάδο της τεχνολογίας».

Ο Tim McGrath, President και CEO, PC Connection, Inc., σχολίασε, «Η σχέση μας με την Dell έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια. Από τότε που έχουμε ανακηρυχθεί ως Συνεργάτης της Χρονιάς της Dell για το 2014, αλλά και το 2015, η επιχείρησή μας έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Ως συνεργάτες των Dell, EMC, VMware και RSA, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες, καινοτόμες, οικονομικές και ασφαλείς end-to-end λύσεις τεχνολογίας πληροφορικής. Με το συνδυασμό της οικογένειας επιχειρήσεων της Dell Technologies, η PC Connection, Inc. επεκτείνει τις δυνατότητές της, προσφέροντας ακόμη πιο διευρυμένο και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους πελάτες μας. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με την Dell Technologies, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε, ότι οι πελάτες μας έχουν την τεχνική υποστήριξη, καθοδήγηση και ευχέρεια επιλογής προϊόντων, που χρειάζονται για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις τους με την τεχνολογία πληροφορικής».

Μέρος της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας είναι η αποκάλυψη της νέας επωνυμίας. Ένα βίντεο με επιπλέον πληροφορίες για τη νέα εταιρική επωνυμία, διατίθεται εδώ

Οικονομικοί όροι
Όταν έκλεισε η συμφωνία, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, οι μέτοχοι της EMC έλαβαν μέρισμα σε μετρητά ύψους 24,05 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς και μετοχή παρακολούθησης αναφοράς (tracking stock), συνδεδεμένη με το κομμάτι του οικονομικού συμφέροντος της EMC κατά το κλείσιμο, στην επιχείρηση της VMware. Σύμφωνα με τον εκτιμώμενο αριθμό των διακεκριμένων μετοχών κατά το κλείσιμο, οι μέτοχοι της EMC έλαβαν 0,11146 μετοχές στη νέα μετοχή παρακολούθησης (NYSE: DVMT) για κάθε μέρισμα της EMC. Η αξία της μετοχής παρακολούθησης ενδέχεται να διαφοροποιείται από την τιμή αγοράς της VMware, δεδομένων των διαφορετικών χαρακτηριστικών και δικαιωμάτων των δύο μετοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ