Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Lenovo Παρουσιάζει το PHAB2 Pro, το Πρώτο Smartphone στον Κόσμο με Τεχνολογία Tango

lenovonew1

Σε αντίθεση με κάθε άλλη συσκευή, το PHAB2 Pro, με την τεχνολογία Tango, περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητήρες και software της Google που επιτρέπουν να ανιχνεύει και να χαρτογραφεί το περιβάλλον γύρω του, καθιστώντας δυνατές τις εμπειρίες AR (επαυξημένης) και VR (εικονικής) πραγματικότητας. Για παράδειγμα, μέσα από AR app, οι μαθητές μπορούν να εμφανίσουν στην τάξη τους εικονικούς δεινοσαύρους σε πραγματικό μέγεθος και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους για αυτούς, μέσα από τα AR στοιχεία που θα εμφανίζονται, καθώς θα περπατάνε ανάμεσα τους. Οι gaming AR εμπειρίες, σου επιτρέπουν να παίξεις virtual domino στο τραπέζι της κουζίνας σου, να μεγαλώσεις ένα ψηφιακό κατοικίδιο στο υπνοδωμάτιό σου και να αντεπιτεθείς σε εξωγήινους που εισβάλουν στο σπίτι σου. Με την τεχνολογία Tango της Google, το PHAB2 Pro μπορεί επίσης να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χαρτογράφηση κλειστών χώρων και μέσα από την εφαρμογή GuidiGO, να δημιουργήσει νέες AR εμπειρίες, όπως, μελλοντικά, η ξενάγηση στο εσωτερικό ενός μουσείου. Με το Tango, το PHAB2 Pro προσφέρει ασύγκριτες εμπειρίες μέσα από συσκευές smartphone που θα εξελίσσονται και θα βελτιώνονται συνεχώς. 

“Για να το θέσουμε απλά, θέλαμε να μετατρέψουμε ένα καταπληκτικό concept, σε μία εμπορικά βιώσιμη συσκευή κινητού,” δήλωσε ο Jeff Meredith, vice president και general manager of Android and Chrome Computing της Lenovo. “Από τη στιγμή που είδαμε το Tango, ξέραμε πως μπορούσε να κατακτήσει την αγορά, ακριβώς όπως και το GPS. Ωστόσο, για να αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα, αναπτύξαμε το PHAB2 Pro ώστε να έχει προσιτή τιμή για το μέσο καταναλωτή, φέρνοντας για πρώτη φορά στην αγορά ένα κινητό που δεν είναι μόνο ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και συνολικά ένα καταπληκτικό, μοναδικό στην αγορά, κινητό.” 

"To Tango επιτρέπει στις συσκευές μας να αντιλαμβάνεται τη φυσική κίνηση και το χώρο και, ως εκ τούτου, έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Πιστεύουμε ότι συσκευές που διαθέτουν λειτουργίες για τον εντοπισμό θέσης, θα κερδίσουν το κοινό και είμαστε χαρούμενοι που το PHAB2 Pro θα εισάγει αυτές τις νέες δυνατότητες, καθιστώντας το τηλέφωνό σας ακόμα πιο χρήσιμο», είπε ο Johnny Lee, Engineering Director της Google. 

"Η Lenovo χρειαζόταν μια ιδιαίτερα ισχυρή και αξιόπιστη πλατφόρμα για το Tango και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επέλεξε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 652 για την προηγμένη τεχνολογία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του," δήλωσε ο Alex Katouzian, senior vice president, product management, Qualcomm Technologies, Inc. "Η στενή συνεργασία ανάμεσα στη Lenovo, τη Google και την Qualcomm Technologies, επέτρεψε σε αυτή τη νέα και καινοτόμο, για τον χρήστη, εμπειρία, να εφαρμοστεί πλήρως στο Snapdragon 652 λογισμικό, επιτρέποντάς μας να τηρήσουμε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα της Lenovo, χωρίς να χρειαστούμε ξεχωριστό επεξεργαστή υποστήριξης ή επαναπιστοποίηση του hardware." 

Οι ιδιώτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το PHAB2 Pro τους για να ανακαινίσουν το χώρο τους, οπτικοποιώντας την τοποθέτηση πραγματικών επίπλων στο σαλόνι και την κουζίνα τους. Η εταιρεία διακόσμησης εσωτερικών χώρων Lowe’s είναι ένας από τους πρώτους συνεργάτες που ανέπτυξε μία Tango εφαρμογή, τη Lowe’s Vision. Η εφαρμογή δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να μετρήσουν χώρους και να οπτικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο οικιακές συσκευές και υλικά διακόσμησης, πάγκοι και πλακάκια μπορεί να συνδυάζονται σε ένα δωμάτιο. Με το Lowe’s Vision, οι πελάτες θα μπορούν πλέον να χειρίζονται augmented reality εργαλεία νέας γενιάς, μόλις με μία απλή κίνηση του χεριού. 

“Η τεχνολογία Tango θα επιτρέψει στους πελάτες να δουν όπως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ,  πως οι ιδέες τους για την ανακαίνιση του σπιτιού τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα,” δήλωσε ο Richard Maltsbarger, chief development officer της Lowe’s. “Φέρνοντας το PHAB2 Pro στη Lowe’s, θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες ένα εργαλείο που θα τους βοηθήσει να σχεδιάσουν και να ανακαινίσουν το σπίτι τους με αυτοπεποίθηση.” 

Η τεχνολογία πίσω από το Tango
Τρεις βασικές τεχνολογίες δημιουργούν τις Tango εμπειρίες: η τεχνολογία που παρακολουθεί την κίνηση, η τεχνολογία που αντιλαμβάνεται το βάθος και η τεχνολογία που αποκτά μια αίσθηση της περιοχής. Μέσω της παρακολούθησης της κίνησης, το “μάτι” του PHAB2 Pro, βλέπει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, σε 3D. Η τεχνολογία της αίσθησης, ενημερώνει το smartphone για την τοποθεσία του. Τέλος, η τεχνολογία που αντιλαμβάνεται το βάθος, επιτρέπει στη συσκευή να αναλύσει το σχήμα του περιβάλλοντα χώρου, εντοπίζοντας επιφάνειες και εμπόδια. Τώρα, για πρώτη φορά, το smartphone σου μπορεί να οπτικοποιήσει και να καταλάβει τι είδους αντικείμενα υπάρχουν στο χώρο του, καθώς και να αντιληφθεί το περιβάλλον του, μέσα από αισθητήρες που καταγράφουν πάνω από 250,000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο. 

Premium Smartphone Σχεδιασμός
Ενώ το Tango κάνει το PHAB2 Pro μοναδικό, η συσκευή είναι από μόνη της premium στην κατηγορία Smartphone. Με Qualcomm® Snapdragon ™ 652 επεξεργαστή με αποτελεσματική ενσωμάτωση και επεξεργασία του hardware, κορυφαία 4G LTE συνδεσιμότητα και τελευταίας τεχνολογίας κάμερα, με λειτουργείες χρονοσήμανσης και sensor processing. Η απαιτητική επεξεργασία της εικόνας, γίνεται από ένα μοναδικό, ενσωματωμένο και  επεξεργαστή Snapdragon υψηλής απόδοσης, με ενσωματωμένη μια σειρά από βασικές λειτουργικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένου και του DSP, του ISP και ενός αισθητήρα-κόμβου. Η ετερογενής Snapdragon 652 πλατφόρμα, έχει αναβαθμιστεί για να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το Tango και έχει σχεδιαστεί για ολοήμερη χρήση. Ο Snapdragon 652 επεξεργάζεται γρήγορα και σφραγίζει χρονικά όλα τα στοιχεία που συλλέγει παράλληλα, από τη λειτουργία του αισθητήρα και από τους πολλαπλούς αισθητήρες της κάμερας, από το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο, με αποτέλεσμα μια άμεση, ομαλή εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, όπου 3D AR γραφικά φίλτρα εντοπίζουν πιο φυσικά το περιβάλλον.

Το PHAB2 Pro διαθέτει Dolby AudioTM Capture 5.1 με δυνατότητες αναπαραγωγής Dolby Atmos® ώστε να αποθανατίζετε σε βίντεο ανθρώπινες στιγμές, με εξαιρετικής ποιότητας ήχο. Με το Dolby Audio Capture 5.1, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανάλι 5.1, με πεντακάθαρο surround ήχο, προσθέτοντας απίστευτη καθαρότητα, βάθος και ποιότητα στις ξεχωριστές στιγμές σας. Αυτό γίνεται δυνατό χάρη στα τρία μικρόφωνα, στη δυνατότητα λήψης ήχου με μειωμένο θόρυβο, σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη 16mp κάμερα που προφέρει καθαρή βίντεο εγγραφή. Επίσης, όταν παρακολουθείτε με ακουστικά σας υλικό Dolby Atmos, με τον καθηλωτικό, έντονο ήχο, θα νιώθετε σαν να είστε μέρος της δράσης. Το PHAB2 Pro 6.4 ιντσών, διαθέτει επίσης εάν ευφυές Assertive Display, με εξαιρετικής ευκρίνειας ανάλυση QHD (2,560 x 1,440), ικανή να αναβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας, βασισμένη στον φυσικό φωτισμό και το περιεχόμενο. 

Για να μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξη του PHAB2 Pro με την τεχνολογία Tango από τη Lenovo, επισκεφθείτε το newsroom στο http://news.lenovo.com/TechWorld2016.

Παρακολουθήστε το livestream του Tech World εδώ: www.YouTube.com/lenovo


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ