Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε την εκδήλωση “Strategic HR in a Changing Workplace”

microsoft

Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το newsletter HR Professional, πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα “Strategic HR in a Changing Workplace” την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας, Modern Workplace. Περισσότερα από 100 στελέχη από τον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού είχαν την ευκαιρία, μέσα από συζητήσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις, να ενημερωθούν σχετικά με τον σημαίνοντα ρόλο της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα των cloud λύσεων της Microsoft, στην ενίσχυση της ομαδικής συνεργασίας,  βελτίωση της επικοινωνίας, και στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.    

Την εκδήλωση άνοιξε η Ματίνα Χατζηπαύλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft Ελλάς, Μάλτας και Κύπρου, η οποία μίλησε για το “Office everywhere” - ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας ως προς την εργασία από το σπίτι, κάτι που επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία. Η κυρία Χατζηπαύλου αναφέρθηκε επίσης στη νέα γενιά των millennials και στο νέο μείγμα γενεών στον εργασιακό χώρο, ενώ εστίασε στον στρατηγικό ρόλο του HR στη διαμόρφωση και διάδοση της εταιρικής κουλτούρας και τέλος, στο πώς το HR ενδυναμώνεται με Business Intelligence εργαλεία. Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από την Μάρθα Μυλωνά, Πρόεδρο του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού), η οποία τόνισε τις ριζικές αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στο εργασιακό περιβάλλον και την απαραίτητη εξέλιξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε συμβουλευτικό ρόλο, με στόχο να εμπνέει τους εργαζόμενους και να προσελκύει υψηλού επιπέδου υποψήφιους εργαζόμενους. Η Άννα Μαμαλάκη, Employee Engagement Senior Manager, Global Human Resources Division, στην ΤΙΤΑΝ, αναφέρθηκε στη νέα ανάγκη μιας νοοτροπίας ανοιχτής επικοινωνίας και συνεργασίας και παρουσίασε την θεωρία των Dan Crim και Gerard Seijts σχετικά με το “Employee Engagement”. Η Κέλλυ Παναγιωτίδου, HR Director της Tripsta, παρουσίασε παραδείγματα νέων τρόπων εργασίας στην Tripsta,  όπως το “Working Nomads”, το οποίο επιτρέπει σε ομάδες εργαζόμενων να εργάζονται εκτός γραφείου για τρεις μέρες, καθώς και πώς με τη βοήθεια του εργαλείου Scrum, μπορεί να επιτευχθεί ομαδική συνεργασία.

Τέλος, η Μαργαρίτα Αρεταίου, Business Group Lead, Office 365 της Microsoft Ελλάς, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τα εργαλεία που ενισχύουν το σύγχρονο ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον όπως είναι το Yammer και το Skype for Business. Επίσης, παρουσίασε δύο παραδείγματα Ελληνικών εταιριών και πελάτων της Microsoft, που έχουν υιοθετήσει τα εργαλεία, μέσω των οποίων έχουν καταφέρει  να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και να βελτιώσουν τη διατμηματική συνεργασία.  

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Modern Workplace, μέσα από περιήγηση στα γραφεία της Microsoft, από στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας.

Επισκεφθείτε το www.modernworkplace.com όπου μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα από Modern Workplace webinars ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ομιλητές της εκδήλωσης να εξηγούν τη σημασία του Modern Workplace εδώ: https://youtu.be/Tsuois4JVvw

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ