Νέα Μελών ΣΕΠΕ

H Intel ανακοινώνει την καλύτερη οικογένεια επεξεργαστών της μέχρι σήμερα, την 6η γενιά Intel® Core™

intel

Η Intel ανακοινώνει την 6η γενιά επεξεργαστών Intel® Core™, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους επεξεργαστές της εταιρείας, μέχρι σήμερα. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια καίρια αλλαγή της σχέσης των ανθρώπων με τους υπολογιστές. Οι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core προσφέρουν ανώτερα επίπεδα απόδοσης και ανοίγουν το δρόμο για νέες, καθηλωτικές εμπειρίες computing και όλα αυτά στα χαμηλότερα επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης, που έχουν υπάρξει. Επιπλέον, υποστηρίζουν την ευρύτερη γκάμα σχεδιάσεων, που έχει παρουσιαστεί ποτέ – από το υπερ-φορητό compute stick, έως τα συστήματα 2-σε-1, μεγάλα All-in-One desktops υψηλής ανάλυσης, μέχρι και νέους φορητούς σταθμούς εργασίας (mobile workstations).

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές σε χρήση, οι οποίοι είναι 4-5 ετών ή και παλιότεροι. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές αργούν να ξεκινήσουν, οι μπαταρίες τους προσφέρουν περιορισμένη αυτονομία, ενώ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες υπολογιστικές εμπειρίες, που είναι διαθέσιμες. Οι νέοι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core βασίζονται πάνω στη νέα μικροαρχιτεκτονική Skylake και την πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής της Intel, στην κλίμακα των 14mm. Είναι σε θέση να αποδίδουν μέχρι και 2,5 φορές υψηλότερη απόδοση3, τριπλάσια διάρκεια μπαταρίας4, αλλά και γραφικά που είναι 30 φορές καλύτερα5, αποδίδοντας ολοκληρωμένες και ομαλές εμπειρίες σε gaming και video, σε σχέση με έναν μέσο υπολογιστή 5ετίας. Μπορούν, επίσης, να είναι ακόμη και κατά το ήμισυ λεπτότεροι και ελαφρύτεροι, χαρακτηρίζονται από ταχύτερους χρόνους αφύπνισης, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, που φτάνει, πρακτικά, για χρήση όλη τη μέρα6.

«Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core παρέχουν ορισμένες από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στο computing, που έχουμε δει,» αναφέρει ο Kirk Skaugen, Intel senior Vice President και General Manager του Client Computing Group. «Τα νέα συστήματα, που βασίζονται στους 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, ανταποκρίνονται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς χαρακτηρίζονται από εξελιγμένη απόδοση, διάρκεια μπαταρίας και ασφάλεια, ενώ επιτρέπουν νέες, εκπληκτικές εμπειρίες στο PC, όπως τη δυνατότητα να εισέρχεται κανείς στον υπολογιστή του, μέσω σάρωσης του προσώπου του, αλλά και να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έναν προσωπικό βοηθό, που ανταποκρίνεται στις φωνητικές του εντολές. Ο συνδυασμός των 6ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, των Windows 10 και πανέμορφων, νέων συστημάτων, από πολλούς κατασκευαστές PC, καθιστούν αυτή τη χρονική περίοδο, ιδανική να αγοράσει κανείς έναν νέο υπολογιστή.»

Η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core τροφοδοτεί μια εκταταμένη σειρά νέων συσκευών

Η 6η οικογένεια επεξεργαστών Intel Core επιτρέπει την ύπαρξη ενός ευρέως φάσματος σχεδιάσεων, η οποία καλύπτει, πρακτικά, κάθε πιθανή ανάγκη. Οι επεξεργαστές Intel® Core™ M, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μέχρι και διπλάσια απόδοση σε πρωτοποριακά premium tablets7, θα περιλαμβάνουν πλέον, τους επεξεργαστές Intel Core m3, m5 και m7, οι οποίοι ανταποκρίνονται, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, σε συγκεκριμένες ανάγκες. Η σειρά Intel® Compute Stick επεκτείνεται, για να συμπεριλάβει και μια έκδοση, βασισμένη στον 6ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core M.

Αυτή η νέα γενιά επεξεργαστών Intel περιλαμβάνει επίσης σημαντικές πρωτιές, όσον αφορά τις mobile σχεδιάσεις. Καταρχάς, υπάρχει ένας νέος ξεκλείδωτος mobile επεξεργαστής «Κ» SKU, που επιτρέπει λεπτομερές overclocking με εκτενή έλεγχο του χρήστη. Επίσης, υπάρχει ένας νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel® CoreTM i5, που προσφέρει μέχρι και 60% βελτιωμένη απόδοση στο mobile multitasking8, καθώς και μια νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E3, η οποία βρίσκεται στην καρδιά μιας νέας σειράς mobile workstations. Η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση των γραφικών9, εκπληκτική ποιότητα εικόνας στα παιχνίδια, αλλά και εντυπωσιακές επιδόσεις στη δημιουργία περιεχομένου ανάλυσης 4Κ, αλλά και αντίστοιχη αναπαραγωγή πολυμέσων. Η νέα τεχνολογία Intel® Speed Shift βελτιώνει την απόκριση των φορητών συστημάτων, έτσι ώστε να επιτρέπεται ταχύτερη εκτέλεση εργασιών, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή ειδικών φωτογραφικών φίλτρων κατά 45% ταχύτερα10.

Επιπλέον, η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core και Intel Xeon, θα προσφέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και εμπειριών. Περισσότερες συσκευές θα διαθέτουν πλέον συνδεσιμότητα Thunderbolt™ 3 και USB Type-C, επιτρέποντας έτσι σε μια συμπαγή θύρα επέκτασης την εξυπηρέτηση όλων των συσκευών. Εξάλλου, η κάμερα τεχνολογίας Intel® RealSense™, η οποία θα εστιάζει είτε το πρόσωπο του χρήστη, είτε στο περιβάλλον, θα ενσωματώνεται σε διάφορα συστήματα 2-σε-1, notebooks και All-in-One desktops, με 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, επιτρέποντας νέες δυνατότητες αντίληψης βάθους και τη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών, όπως τη λήψη και διαμοιρασμό «ζωντανών» 3-D selfies, τη σάρωση, μοντελοποίηση και τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων, αλλά και την εύκολη αφαίρεση του παρασκηνίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων.

Η πλατφόρμα 6ης γενιάς Intel Core θα προωθήσει, επίσης, την πρωτοβουλία “όχι καλώδια” της Intel, με στόχο την βέλτιστη ασύρματη απεικόνιση, με τη χρήση των τεχνολογιών Intel® WiDi ή Pro WiDi. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να απεικονίζουν το περιεχόμενο του υπολογιστή τους στην τηλεόραση, σε οθόνη ή προβολέα, χωρίς τη φασαρία των καλωδίων και των ειδικών προσαρμογέων.

Η 6η γενιά Intel Core αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα χαρακτηριστικά των Windows* 10, όπως την τεχνολογία Cortana* και το Windows Hello, για πιο ενιαία και φυσική αλληλεπίδραση. Συσκευές εφοδιασμένες με κάμερα τεχνολογίας Intel RealSense, σε συνδυασμό με τη λειτουργία Windows Hello, επιτρέπουν στους χρήστες να εισέρχονται στον υπολογιστή τους με ασφάλεια, χάρη στο νέο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Εξάλλου, η τεχνολογία True Key™ by Intel Security είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα των επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core, η οποία αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας, όσον αφορά στη σύνδεση με τις υπολογιστικές συσκευές, αλλά και την ασφαλή είσοδο σε websites, χωρίς να χρειάζεται η απομνημόνευση των κωδικών πρόσβασης.

Διαθέσιμα σύντομα: Intel® Iris™ Graphics, Intel® vPro™ for business και προϊόντα για το Internet of Things

Μέσα στους προσεχείς μήνες, η Intel σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερους από 48 επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core, οι οποίοι ενσωματώνουν γραφικά Intel®IrisTM και Iris Pro, καθώς και την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E3-1500M για mobile workstations, αλλά και την 6η γενιά επεξεργαστών Intel® vProTM για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μια πλειάδα νέων συσκευών θα είναι διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιάσεων, από αυτές τις μέρες και μέσα στο προσεχές διάστημα. Η Intel, θα προσφέρει επίσης περισσότερα από 25 προϊόντα σχετικά με το Internet of Things (IoT), με διαθεσιμότητα μέχρι και 7 χρόνια, κώδικα διορθώσεων σφαλμάτων (error correcting code – ECC) σε πολλαπλά επίπεδα TDP. Τα οφέλη των προηγμένων επεξεργαστών 6ης γενιάς Intel Core, αλλά και των νέων IoT σχεδιάσεων, θα είναι προφανή σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, τον καταναλωτικό κλάδο, την ιατρική, τη βιομηχανία, την ψηφιακή εποπτεία και ασφάλεια, από την πηγή των δεδομένων μέχρι το cloud.

Διαθεσιμότητα

Οι επεξεργαστές Intel® CoreTM 6ης γενιάς θα είναι διαθέσιμοι στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά από τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ