Νέα Μελών ΣΕΠΕ

H Intel σε στρατηγική συμφωνία με την Rockchip για την επιτάχυνση και την επέκταση του εύρους των ταμπλετών που βασίζονται σε τεχνολογία Intel

H Intel Corporation ανακοίνωσε την είσοδό της σε μια στρατηγική συμφωνία με την Rockchip, με στόχο την επέκταση του εύρους και την επιτάχυνση της κυκλοφορίας στην αγορά ταμπλετών Android εισαγωγικού επιπέδο, διαθέσιμες σε παγκόσμιο επίπεδου, με χρήση αρχιτεκτονικής και λύσεων επικοινωνίας της Intel. 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μια λύση SoC για φορητές συσκευές με την επωνυμία της Intel. Η πλατφόρμα τεσσάρων πυρήνων θα βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Atom και θα περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία 3G modem της Intel.

Επεκτείνοντας τις προτάσεις στην οικογένεια Intel SoFIA, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες πλατφόρμες SoC για φορητές λύσεις σε εισαγωγικού και οικονομικού επιπέδου φορητές συσκευές Android, το νέο μέλος SoFIA 4 πυρήνων και 3G αναμένεται να είναι διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η προσθήκη της οικογένειας Intel SoFIA στα χρονοδιαγράμματα των προϊόντων φορητότητας της Intel έγινε στα τέλη του περασμένου έτους και προσφέρει ολοκλήρωση  επεξεργαστή και πλατφόρμα επικοινωνίας της Intel.

Καθώς η αγορά των tablet συνεχίζει να διευρύνεται με περισσότερες επιλογές μεγέθους οθόνης, μορφής συσκευών και τιμών, η στρατηγική συμφωνία με την Rockchip επιτρέπει στην Intel να προσελκύσει νέους πελάτες με ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων ταχύτερα.

 «Η στρατηγική συμφωνία με την Rockchip αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Intel να λάβει ρεαλιστικές και διαφοροποιημένες προσεγγίσεις για την ανάπτυξή μας στην παγκόσμια αγορά φορητότητας, με δυνατότητα παροχής ενός διευρυμένου φάσματος προϊόντων με αρχιτεκτονική και τεχνολογία επικοινωνιών Intel, ταχύτερα» ανέφερε ο κ. Brian Krzanich, CEO της Intel. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με την Rockchip. Με την ανακοίνωση αυτή προσθέτουμε μια ακόμα διάσταση στην οικογένεια Intel SoFIA και εκτιμούμε τη διαθεσιμότητα στην αγορά πριν τα μέσα του 2015. Κινούμαστε με ταχύτητα για την αύξηση των προτάσεων της Intel στην αναπτυσσόμενη αγορά ταμπλετών σε παγκόσμιο επίπεδο.»

 Η στρατηγική συμφωνία με την Intel επεκτείνει το προϊοντικό εύρος της Rockchip με την προσθήκη του επιπέδου απόδοσης και της ευελιξίας της αρχιτεκτονικής Intel και κορυφαίων λύσεων επικοινωνιών.

 «Επιδιώκουμε συνεχώς την καινοτομία για να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και η συγκεκριμένη, πρώτη στο είδος της συνεργασία με την Intel, συμβάλλει σε αυτή την επιδίωξη» ανέφερε ο Min Lip, CEO της Rockhip. «O συνδυασμός της κορυφαίας αρχιτεκτονικής της Intel και η τεχνολογία των modem της με τις κορυφαίες δυνατότητές μας για σχεδίαση λύσεων φορητότητας προσφέρει περισσότερες επιλογές στην αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά φορητών συσκευών στα οικονομικά και εισαγωγικού κόστους τμήματά της.»

Με την ανακοίνωση αυτή, η οικογένεια Intel SoFIA διαθέτει πλέον τρεις διαφορετικές προτάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται η διπύρηνη έκδοση με 3G, η οποία αναμένεται να διατεθεί στους κατασκευαστές στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, η τετραπύρηνη 3G έκδοση, διαθέσιμη στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και η έκδοση με LTE, επίσης στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η τιμή για την τετραπύρηνη 3G έκδοση θα ανακοινωθεί αργότερα και σε αναλογία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας SoFIA, εκτιμάται ότι θα είναι ανταγωνιστική. Με τη συμφωνία αυτή, τόσο η Intel όσο και η Rockchip θα πωλούν την έκδοση σε κατασκευαστές OEMs και ODMs, στοχεύοντας κυρίως στις υφιστάμενες πελατειακές τους βάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ