Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Siemens συνεργάζεται με το Digital Lab του University of Illinois, για τον Κόμβο Νέας Γενιάς Καινοτομίας και Παραγωγής που παρουσίασε ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Την 25η  Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία “Digital Lab for Manufacturing”, με έδρα το Σικάγο, θα λάβει χρηματοδότηση $70 εκατομμυρίων μέσα από μια συμφωνία συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η Siemens αναδείχθηκε αποκλειστικός προμηθευτής λογισμικού διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων (Product Lifecycle Management – PLM) και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Top Tier Partner στο Digital Lab.

«Είμαστε υπερήφανοι που η Siemens θα συνεισφέρει ως τεχνολογικός συνεργάτης και επενδυτής στο Digital Lab, το οποίο αναπτύσσεται με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την αναγέννηση του βιομηχανικού κλάδου της Αμερικής», δήλωσε ο Chuck Grindstaff, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens PLM Software. «Το λογισμικό της Siemens προσφέρει βελτιωμένη παραγωγικότητα, αυξημένη αποδοτικότητα και ενισχυμένη ευελιξία, ενώ μειώνει το χρόνο διάθεσης ενός προϊόντος στην αγορά. Ως ο μοναδικός πάροχος PLM και Top Tier Partner, η Siemens θα προσφέρει συνεχή στρατηγική ηγεσία και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να  βοηθήσει στην πραγματοποίηση της δυναμικής και του οράματος του Digital Lab», συμπλήρωσε.

Αυτή η επένδυση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου Ομπάμα να αναζωογονήσει τον βιομηχανικό κλάδο των ΗΠΑ, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία. Το κονδύλι των $70 εκατομμυρίων θα αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με δεσμεύσεις ύψους $250 εκατομμυρίων από το βιομηχανικό κλάδο, τον ακαδημαϊκό κόσμο, κυβερνητικούς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους. Σαν αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί ένα Ινστιτούτο με κεφάλαια $320 εκατομμυρίων. Το Digital Lab θα αποτελέσει το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, στον τομέα της Ψηφιακής Παραγωγής και της Σχεδιαστικής Καινοτομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής για να μειώσει το χρόνο και το κόστος της παραγωγικής διαδικασίας., να ενισχύσει τις δυνατότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΗΠΑ και να μειώσει το κόστος αγορών για το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

«Σήμερα, ο τομέας της βιομηχανίας αποτελεί μία από τις πιο εκλεπτυσμένες, καταρτισμένες και καινοτομές περιοχές επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κόσμο, καθώς το λογισμικό έχει μεταμορφώσει ραγδαία την παραγωγική διαδικασία», δήλωσε ο Eric Spiegel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Corporation, της θυγατρικής εταιρείας της Siemens στις ΗΠΑ. «Το λογισμικό και η τεχνολογία δεν θα βοηθήσουν απλώς τον κλάδο να προσφέρει τα πιο προηγμένα προϊόντα στον κόσμο. Δίνοντας την πρέπουσα έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο κλάδος αυτός θα δημιουργήσει μια νέα μεσαία τάξη. Το Digital Lab θα αποτελέσει έναν οικονομικό καταλύτη για την περιοχή και για ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε.

Πρόσφατα, η Siemens παραχώρησε λογισμικό PLM αξίας $440 εκατομμυρίων στο State University του Youngstown, το οποίο θα βοηθήσει τους φοιτητές που συμμετέχουν στο “America Makes”, ένα κέντρο προώθησης της καινοτομίας στην βιομηχανία, με έδρα το Youngstown του Οχάιο. Αυτό το κέντρο είναι αφιερωμένο στην ενσωμάτωση της εκτύπωσης 3-D στις βασικές παραγωγικές διαδικασίες των ΗΠΑ και πλέον θα προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα χρήσης του λογισμικού PLM σε τομείς όπως: ο σχεδιασμός στη ρομποτική, το computer-aided engineering και το additive manufacturing.

Με περισσότερους από 77.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί συνεργάτες του Digital Lab, το λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων (PLM) της Siemens χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της παγκόσμιας βιομηχανίας για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή μερικών από τα  πιο εξελιγμένα προϊόντα του κόσμου σε μια μεγάλη ποικιλία κλάδων όπως η  αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροναυπηγική, τα καταναλωτικά προϊόντα, οι ιατρικές συσκευές, η ναυπηγική βιομηχανία, τα είδη ένδυσης και ο μηχανικός εξοπλισμός. Το λογισμικό της Siemens και άλλες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε περιβάλλον παραγωγής στον κόσμο, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Το Digital Lab θα έχει έδρα στο Σικάγο και θα διαθέτει ένα δίκτυο  εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, κατασκευαστών που σχετίζονται με την άμυνα και το εμπόριο, καθώς και ερευνητικών εγκαταστάσεων εντός των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ