Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Στρατηγική συνεργασία Cyta - Radius Oceanic Inc. - CSnet International Inc.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Συμβουλίου της Cyta κ. Χρίστου Πατσαλίδη και των κ. κ. Jim Byous, Προέδρου της Radius Oceanic Communications Inc. και Leonard Whitlock Γενικού Διευθυντή της CSnet International Inc., στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.   

Ως γνωστό, η Cyta έχει συνομολογήσει συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Radius Oceanic Communications Inc., για την προσαιγιάλωση του πρωτοποριακού υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος POSEIDON στην Κύπρο και τη διασύνδεση του με το υποθαλάσσιο σύστημα τηλεμετρίας OCB (Offshore Communication Backbone), ιδιοκτησίας της CSnet International Inc., που προεκτείνεται στα σύνορα της Κυπριακής ΑΟΖ. Με τη συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται για πρώτη φορά, η σύγκλιση ωκεανογραφίας και τηλεπικοινωνιών για την υπεράκτια βιομηχανία υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το καλωδιακό σύστημα POSEIDON στοχεύει να διασυνδέσει τις πλατφόρμες υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου με τους καλωδιακούς σταθμούς της Cyta, προσφέροντας μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, ανταλλάγηκαν απόψεις για τις σημαντικές προοπτικές του συστήματος POSEIDON και τη στρατηγική συνεργασία των μερών. 

«Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα POSEIDON θα επιτρέψει στη Cyta να παρέχει προηγμένες ευρυζωνικές τηλεπικοινωνιακές και άλλες ωκεανογραφικές υπηρεσίες στον αναπτυσσόμενο ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta κ. Χρίστος Πατσαλίδης.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Radius Oceanic Communications Inc. κ. Jim Byous εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και ανέφερε ότι, το πρωτοποριακό υποθαλάσσιο σύστημα POSEIDON στοχεύει στη δημιουργία υποδομών ζωτικής σημασίας προς εξυπηρέτηση της υπεράκτιας βιομηχανίας υδρογονανθράκων για τις επόμενες δεκαετίες. 

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της CSnet International Inc. κ. Leonard Whitlock δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την επιτυχία της τριμερούς συνεργασίας Cyta - Radius Oceanic Inc. - Csnet International Inc., τονίζοντας ότι τα καλωδιακά συστήματα  POSEIDON και OCB θα προσφέρουν μέσω του εκτεταμένου διεθνούς δικτύου της Cyta, σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέες αγορές, για τα επόμενα χρόνια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ