Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Ανακοινώθηκε ο νικητής του Ελληνικού Βραβείου στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2015

sony

Ο Έλληνας φωτογράφος Γιώργος Παπαποστόλου, από την Κω, αναδείχθηκε νικητής του Ελληνικού Βραβείου, στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2015.

Η νικήτρια φωτογραφία του κ. Παπαποστόλου με τίτλο «Κως- καλοκαίρι στην Ελλάδα» επελέγη ως η μία και μοναδική, καλύτερη φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου, την οποία υπέβαλε σε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού των Sony World Photography Awards 2015, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας.

Ο Γιώργος Παπαποστόλου, πυροσβέστης αλλά και παθιασμένος ερασιτέχνης φωτογράφος με καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, κέρδισε μια φωτογραφική μηχανή Sony α6000 και θ α μεταβεί  στο Λονδίνο για να παραστεί στο γκαλά της τελετής των Sony World Photography Awards 2015, ενώ η φωτογραφία του θα εκτεθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο, μεταξύ 24 Απριλίου και 10 Μαΐου στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2015.

Μιλώντας για τη νίκη του ο Γιώργος Παπαποστόλου δήλωσε:  «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιλέξατε η φωτογραφία μου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό. Είναι σπουδαίο να βλέπεις έναν μεγάλο οργανισμό να επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά σου. Τέτοια τιμή σου δίνει έναυσμα να προσπαθείς για το καλύτερο».

Περιγράφοντας τη φωτογραφία του, είπε τα εξής: «Το νησάκι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Καστρί και βρίσκεται κοντά στο χωριό Κέφαλος στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, την Κω. Η λήψη έγινε με τη χρήση υποβρύχιου περιβλήματος στη φωτογραφική μηχανή».

Οι επιλαχόντες για τα Ελληνικά Βραβεία είναι οι εξής:

  • 2η θέση – Ηλίας Ταμπάκης
  • 3η θέση – Βασίλης Λιάππης

Οι νικητές και των 54 Εθνικών Βραβείων ανακοινώθηκαν σήμερα από τα Sony World Photography Awards. Τα Εθνικά Βραβεία τιμούν και επιβραβεύουν την καλύτερη φωτογραφία ενός φωτογράφου ανά χώρα. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν χώρες από την Αργεντινή μέχρι την Αυστραλία. Μπορούν να λάβουν μέρος φωτογράφοι όλων των ικανοτήτων. Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες που νίκησαν, μεταβείτε στο www.worldphoto.org

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες για δημοσίευση από την ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

την κα Βαρβάρα Παππά, Sony Europe Limited d.t. Sony Hellas, τηλ.: 210-6782000, email: barbara.pappa@eu.sony.com ή/ και με την κα Αλεξάνδρα Καρδάμη, OneWhole Managing Reputation, τηλ.: 210-6095 044, email: akardami@ath.forthnet.gr. Για την εξυπηρέτηση πελατών: 00800 4412 1496 για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο και 211 1980 703 για κλήσεις από κινητό τηλέφωνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ