Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Dell Technologies μετασχηματίζει το Edge με την πλατφόρμα λογισμικού Project Frontier


Η Dell Technologies (NYSE:DELL) παρουσιάζει το Project Frontier, το οποίο αποτελεί μια πλατφόρμα edge operations, ενσωματωμένη στο γενικότερο χαρτοφυλάκιο λύσεων της Dell για edge τεχνολογίες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να υλοποιούν και να ενορχηστρώνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια εφαρμογές και υποδομές στο edge με ολοκληρωμένες δυνατότητες επέκτασης σε μέγεθος και πολυπλοκότητα.

Οι πολυπλοκότητα των edge operations – με εγκαταστάσεις σε χώρους βιομηχανικής παραγωγής, καταστήματα λιανικής, τηλεπικοινωνιακούς αναμεταδότες, πλοία, απομακρυσμένες ανεμογεννήτριες, εργοτάξια και κάθε άλλου είδους απομακρυσμένης τοποθεσίας εκτός των παραδοσιακών data centers, συνεχώς αυξάνεται. Περισσότεροι οργανισμοί πλέον χρειάζονται επεξεργασία και εκμετάλλευση των δεδομένων που παράγουν στην πηγή που τα παράγουν, με ασφάλεια και ταχύτητα.  χωρίς να έχουν ακόμη τους απαραίτητους IT πόρους, ούτε επαρκή υποστήριξη την απαραίτητη για να το πετύχουν . Σύμφωνα με έρευνα της IDC το 2022, το 42% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι η πιο δύσκολη πτυχή της ανάπτυξης λύσεων και λειτουργιών edge είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης λύσης1. Με την ποσότητα των παραγόμενων δεδομένων να αυξάνεται εννέα φορές ετησίως, με προβλέψεις που φτάνουν στα 221 exabytes έως το 20262, οι οργανισμοί χρειάζονται έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης και διασφάλισης του πολύπλοκου οικοσυστήματος τεχνολογιών που απευθύνονται στις ανάγκες για λύσεις στο edge.

«Βλέπουμε εκθετική αύξηση των εφαρμογών που εκτελούνται στo edge, καθιστώντας τo, το επόμενο σύνορο του επιχειρηματικού μετασχηματισμού, όπου οι συσκευές, η υποδομή και τα δεδομένα συνδυάζονται για να παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Gil Shneorson, senior vice president of edge solutions, Dell Technologies. «Με αυτή την ανάπτυξη, έρχεται η πολυπλοκότητα. Δεν είναι εφικτό να αναπτυχθεί προσωπικό πληροφορικής σε κάθε τοποθεσία edge. Δεκαετίες εμπειρίας μας σε συνδυασμό με τις νέες λύσεις μας βοηθούν τους πελάτες να απλοποιήσουν το δικό τους edge και να βελτιώσουν τα δεδομένα τους για να αποκτήσουν πληροφορίες που κυμαίνονται από την ασφάλεια των εργοστασίων και την ταχύτητα και την ακρίβεια της φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία, παρέχοντας παράλληλα περισσότερες επιλογές στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τις τεχνολογίες edge και multicloud.Το Project Frontier της Dell στοχεύει στην ασφαλέστερη κλιμάκωση των λειτουργιών edge για κάθε περίπτωση εταιρικής χρήσης

Με την πλατφόρμα λογισμικού λειτουργιών edge Project Frontier, οι πελάτες μπορούν να αναμένουν τα εξής:

 • Η επιλογή εφαρμογών λογισμικού, πλαισίων IoT, λειτουργικών τεχνολογιών (operational technologies - OT), περιβαλλόντων multicloud και μελλοντικών τεχνολογιών υποστηρίζεται από έναν ανοιχτό σχεδιασμό που θα ενοποιήσει υπάρχουσες και νέες περιπτώσεις χρήσης επιχειρηματικών τοποθεσιών edge.
 • Προστασία ασφάλειας με δυνατότητα μηδενικής εμπιστοσύνης (Zero Trust) σε εφαρμογές, δεδομένα και υποδομές edge, από το σχεδιασμό έως την ανάπτυξη, υποστηριζόμενη από ολοκληρωμένα μέτρα ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας.
 • Μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αξιοπιστία των λειτουργιών edge από άκρο σε άκρο με κεντρική διαχείριση, ανάπτυξη χωρίς άγγιγμα (zero-touch) και ασφαλή ενσωμάτωση συσκευών.
 • Ελάχιστη ανάγκη για τεχνογνωσία IT στο πεδίο με αυτοματοποίηση για τον εξορθολογισμό των εγκαταστάσεων και των λειτουργιών edge σε δυνητικά χιλιάδες τοποθεσίες edge.
 • Ενσωμάτωση υπολογιστικού υλικού edge και αποθήκευσης με φόρτους εργασίας για ευκολία συντήρησης και αυξημένη ασφάλεια.
 • Παγκόσμιες υπηρεσίες σχεδιασμού και υποστήριξης σε 170 χώρες που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό εγκαταστάσεων edge και θα δημιουργήσουν έναν χάρτη πορείας για την κλιμάκωση της υποδομής edge των πελατών για την κάλυψη της νέας ζήτησης.

Για παράδειγμα, η Dell Technologies είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τεχνολογίας στον κόσμο και διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Η Dell σχεδιάζει να υλοποιήσει την πλατφόρμα edge για να προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα στις γραμμές παραγωγής απλοποιώντας τις λειτουργίες, συνδέοντας με ασφάλεια κρίσιμα δεδομένα από το επίπεδο παραγωγής στην υποδομή πληροφορικής και επιτρέποντας την αναφορά δεδομένων αυτοματισμού σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, με το πρόγραμμα Dell Edge Design Program, η Dell συνεργάζεται με τους πελάτες για να βοηθήσει στη σχεδίαση και τη διαμόρφωση της ανάπτυξης του Project Frontier ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.


«Η IDC βλέπει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών όπου θα αναπτυχθούν σύγχρονοι φόρτοι εργασίας edge και είναι κρίσιμο αυτά τα περιβάλλοντα να είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και να μπορούν να λειτουργήσουν με περιορισμένη ανθρώπινη παρέμβαση», δήλωσε η Jennifer Cooke, IDC Research Director for Edge Strategies. «Οι προσπάθειες της Dell με το Project Frontier φαίνεται να είναι ένα ισχυρό βήμα προς τα εμπρός στην υλοποίηση μιας αρχιτεκτονικής για την αντιμετώπιση αυτών των αναγκών και την παροχή βοήθειας στους πελάτες για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών edge.»


«Η Dell Technologies και η Atos συνεργάζονται εδώ και καιρό για να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στις επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των δεδομένων τους», δήλωσε ο Arnaud Langer, Global Edge and IoT senior product director, Atos. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε νέες καινοτομίες στο edge που μπορούν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να απλοποιήσουν και να διασφαλίσουν σημαντικά το πλεονέκτημά τους, βελτιώνοντας παράλληλα τα επιχειρηματικά αποτελέσματα».


Οι καινοτομίες σε όλες τις υποδομές και το χαρτοφυλάκιο τελικών χρηστών της Dell απλοποιούν τις υλοποιήσεις edge


Καθώς το Project Frontier παίρνει σάρκα και οστά, η Dell επεκτείνει το τρέχον χαρτοφυλάκιο edge για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κλιμακώσουν και να διαχειριστούν τις υλοποιήσεις edge.


 • Ανάλυση και λειτουργίες edge: Οι κατασκευαστές μπορούν να καταργήσουν τις πολυπλοκότητες και να βελτιώσουν τον τρόπο υλοποίησης εφαρμογών edge με μια βελτιωμένη επικυρωμένη σχεδίαση - Dell Validated Design for Manufacturing Edge. Η λύση περιλαμβάνει τώρα νέες εφαρμογές συνεργατών που έχουν επικυρωθεί από την Dell για την υποστήριξη προηγμένων περιπτώσεων χρήσης edge και τη βελτίωση των εργοστασιακών διαδικασιών και της αποδοτικότητας, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση αποβλήτων και πρώτων υλών για πιο βιώσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η Claroty παρέχει εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων, προστασία δικτύου, ανίχνευση απειλών και διαχείριση ευπάθειας και κινδύνου για φυσικά συστήματα στον κυβερνοχώρο. Η μηχανική όραση Cognex συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης της κατασκευής εξαλείφοντας τα ελαττώματα, επαληθεύοντας τις πληροφορίες συναρμολόγησης και παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η Telit αυτοματοποιεί τη συλλογή και διαχείριση δεδομένων από αισθητήρες, συσκευές, μηχανήματα και εργοστάσια με την πλατφόρμα IoT. Η XMPro δημιουργεί συνθετικά ψηφιακά δίδυμα εργοστασιακών λειτουργιών για να βοηθήσει τους κατασκευαστές να εξοικονομήσουν χρόνο και υλικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λειτουργίας του εργοστασίου. Οι κατασκευαστές μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στις αλλαγές της ζήτησης και να ενεργοποιήσουν αναδιαμορφώσιμες γραμμές παραγωγής με την ιδιωτική δυνατότητα 5G της Dell.


 • Υπολογιστικά συστήματα για το edge: Η σειρά Dell PowerEdge XR4000 αποτελείται από servers με τις μικρότερες διαστάσεις στην οικογένεια Dell PowerEdge, ξεκινώντας από μέγεθος ίσο περίπου με αυτό ενός κουτιού παπουτσιών. Oι εξυπηρετητές XR4000 είναι 60% μικρότεροι από τους παραδοσιακούς data center servers και οι πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης τους επιτρέπουν την εγκατάσταση σε ράφι, σε τοίχους ή οροφές, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο. Ο modular 2U server της συγκεκριμένης σειράς,  μπορεί να λειτουργεί σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, ανταποκρινόμενος σε καταστάσεις όπως όπως κύματα καύσωνα ή πτώσεις. Αν και μικροί σε μέγεθος , οι εξυπηρτετητές της σειράς XR4000 είναι server υψηλής απόδοσης ικανοί να υποστηρίξουν ένα ευρύ φάσμα edge workloads. Σχεδιάστηκαν να λειτουργούν βασισμένοι σε επεξεργαστές Intel® Xeon® D με πολλαπλά λειτουργικά συστήματα καθώς και προαιρετική υποστήριξη GPU. Oι XR4000 μπορούν να διατίθεται και με το Dell Validated Design for Manufacturing Edge αλλά και να αποτελούν την επεξεργαστική βάση για τα Dell VxRail rugged modular nodes, παρέχοντας υψηλή απόδοση και δυνατότητες επέκτασης σε τοποθεσίες με υψηλές απαιτήσεις λειτουργίας και υποστήριξης. .


 • Συλλογή δεδομένων edge: Κατασκευασμένο για να αντέχει στις πιο απαιτητικές ακραίες τοποθεσίες, το Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet είναι το ελαφρύτερο3 και ισχυρότερo tablet 4, 12 ιντσών του κλάδου. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε ακραία ψυχρά και ζεστά περιβάλλοντα, αυτό το tablet έχει σχεδιαστεί για μέγιστη προστασία από τη σκόνη, τη βρωμιά και το νερό, ιδανικό για άτομα πρώτης απόκρισης και εξωτερικούς χώρους. Η νέα δυνατότητα Wi-Fi 6E5 με υποστήριξη διπλής ζώνης παρέχει πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα, οι επεξεργαστές Intel® Core™ 12ης γενιάς παρέχουν ισχυρή απόδοση και προαιρετικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως σαρωτή γραμμωτού κώδικα, μονάδα GPS και συσκευή ανάγνωσης έξυπνων καρτών, αυξάνοντας την παραγωγικότητα στο πεδίο. Το tablet είναι κατασκευασμένο για χρήση ακόμη και σε περιβάλλον με εκτυφλωτικό φωτισμό με τη μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης για ένα πλήρως ανθεκτικό tablet 6 στρατιωτικών προδιαγραφών 12 ιντσών.


Διαθεσιμότητα

 • Η πλατφόρμα λογισμικού edge του Project Frontier θα είναι διαθέσιμη το 2023.
 • Οι βελτιώσεις του Dell Validated Design for Manufacturing θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως στις αρχές του 2023.
 • Η σειρά Dell PowerEdge XR4000, που διατίθεται επίσης με επιλογή για προσαρμοσμένες λύσεις OEM της Dell, θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως το Δεκέμβριο του 2022.
 • Τα Dell Latitude 7230 Rugged Extreme θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως έως το τέλος του 2022.

Πρόσθετες πηγές


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ