Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Nova στηρίζει το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

nova

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Institut français de Grèce). Η Nova συμμετείχε ως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, για έκτη χρονιά, και ως χορηγός Βραβείου Κριτικής Επιτροπής, για τρίτη χρονιά.  

Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής έλαβε η ταινία «Ouistreham | Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Emmanuel Carrère, ενώ η απονομή έγινε από την επίτιμη προσκεκλημένη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, ηθοποιό, κα. Emmanuelle Béart.

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δαναός», στην Αθήνα, η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Η στήριξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας μας, ενώ η προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αποτελεί για εμάς στρατηγική επιλογή. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που προάγουν τον πολιτισμό και τον κινηματογράφο, μέσα από ποιοτικές παραγωγές. Με αφορμή το Φεστιβάλ, τα κανάλια Novacinema αφιερώνουν για όλο τον Απρίλιο τη ζώνη «Σινεμά του Κόσμου» στο πολυδιάστατο και ιδιαίτερα αγαπημένο μας γαλλικό σινεμά, προγραμματίζοντας επιλεγμένες γαλλικές ταινίες».

Ο Nicolas Eybalin, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος μετράει ήδη πάνω από είκοσι χρόνια ζωής. Οφείλουμε αυτή τη μακροβιότητα στην ποιότητα του γαλλόφωνου κινηματογράφου που προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό, αλλά δεν ξεχνάμε ότι χωρίς την πιστή υποστήριξη των υποστηρικτών μας δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε με σταθερότητα, την ποιότητα και την ποικιλομορφία του προγράμματός μας. Η Nova βοηθάει το Φεστιβάλ εδώ και 6 χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τη Nova και τα επόμενα χρόνια και ότι η υποδειγματική συνεργασία μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτυχία και τη φήμη του Φεστιβάλ». 

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις εκπροσώπησης της γαλλικής και γαλλόφωνης κουλτούρας στη χώρα μας, ενώ η στήριξη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, από τη Nova, αποδεικνύει τη στρατηγική της δέσμευση στην προώθηση σημαντικών πολιτιστικών δράσεων στη χώρα μας, που σχετίζονται με την κινηματογραφική δημιουργία.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ