Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Ο Blockchain Open API Connector της Algorand είναι πλέον διαθέσιμος στο API Business Hub της SAP

sap

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην εποχή της «νέας κανονικότητας» θα είναι - όπως όλα δείχνουν - οι συνέργειες μεταξύ νεότερων και παλαιότερων συστημάτων, ώστε να συν-λειτουργούν με τον πιο ομαλό και αποδοτικό τρόπο. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση συμβάλλει η λύση της Algorand που αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες blockchain για να «ρίξει γέφυρες» στα παλαιότερης γενιάς συστήματα και διαδικασίες, προκειμένου να συμμετάσχουν κι αυτά με επιτυχία στο μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα, με ασφαλή, ουσιαστικό και απρόσκοπτο τρόπο. Ο ΑΡΙ Connector, που περιλαμβάνεται πλέον στο SAP Business Hub, παρέχει την αναγκαία διαλειτουργικότητα μεταξύ του πρωτοκόλλου της Algorand και επιχειρηματικών εφαρμογών, είτε στο πλαίσιο του SAP Cloud Platform (SCP) είτε ανεξάρτητων SAP Clients. Έτσι, οι χρήστες συστημάτων SAP αποκτούν απρόσκοπτη πρόσβαση σε τεχνολογία blockchain, εξασφαλίζοντας τη μελλοντική τους ανάπτυξη με αποδέκτη εκατομμύρια χρήστες, τις υψηλές ταχύτητες που απαιτούνται για την κάλυψη των σημερινών επιχειρηματικών αναγκών, ολοκληρωμένη ασφάλεια για τα δεδομένα και τις αξίες τους, καθώς και χαμηλό κόστος στις συναλλαγές τους.

Η Algorand αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain και επιλύει με επιτυχία τις εγγενείς προκλήσεις των αποκεντρωμένων συστημάτων πρώτης γενιάς, προσφέροντας ταυτόχρονα ταχύτητα, ασφάλεια, επεκτασιμότητα και πολλές ακόμα δυνατότητες. Παράλληλα, είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο σε ένα blockchain που είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν πρόκειται να «χτυπήσει», ενώ επιτρέπει την ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών με άμεση απόδοση. Η πλατφόρμα SAP Cloud προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη προϊόντων του SAP/HANA οικοσυστήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για εφαρμογές που συνδέουν πολλούς χρήστες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ροές εργασίας και αρχεία δεδομένων σε ένα ασφαλές και συμβατό με τους επιχειρηματικούς κανόνες πλαίσιο.

Εκτός από τις αξεπέραστες επιδόσεις της, η λύση της Algorand μπορεί, επίσης, να υποστηρίξει καινοτόμες cloud-native εφαρμογές της SAP, σε πολλούς κάθετους τομείς (Transactional services, Verification & Security, Smart Contracts, Asset Tokenization, Πληρωμές, εφαρμογές Fintech κλπ.) όπου αξιοποιείται η τεχνολογία blockchain, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο να παίξουν ηγετικό ρόλο στον ριζικό επανακαθορισμό του χρηματοοικονομικού τομέα και όχι μόνο, τα επόμενα χρόνια.

Η δημιουργία αυτού του ανοικτού - διπλής κατεύθυνσης - «προγεφυρώματος» μεταξύ του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της SAP και του κορυφαίου δημόσιου blockchain πρωτοκόλλου της Algorand υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της πρώτης να συνεργαστεί με τις πιο καινοτόμες “best-of-breed” τεχνολογίες, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πρωτοποριακές λύσεις για την παγκόσμια βάση πελατών της.

Ο ΑΡΙ Connector μεταξύ της Algorand και της SAP αναπτύχθηκε από τη  Mentat Innovations, πάροχο fully stack τεχνολογικών λύσεων για επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη εστίαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το blockchain.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ