Νέα Μελών ΣΕΠΕ

15.000 πελάτες στο Cloud και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση εκτοξεύουν τη δυναμική του Ομίλου SOFTONE

softone

Άλμα καταγράφουν οι πωλήσεις των cloud λύσεων και υπηρεσιών του Ομίλου SOFTONE (μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia) καθώς ξεπέρασαν το ορόσημο των 15.000 πελατών στο Cloud (SaaS), καθιστώντας τη SoftOne τον μεγαλύτερο πάροχο Cloud (SaaS) business software solutions στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2020 ξεπέρασε τα 21 εκ. ευρώ (IFRS πρότυπο αναγνώρισης) επιτυγχάνοντας ρυθμό ανάπτυξης 24% σε σχέση με το 2019, ενώ το Cash EBITDA της εταιρείας έκλεισε στα 5,2 εκ. ευρώ σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 99% σε σχέση με το 2019. Η εντυπωσιακή πορεία συνεχίζεται και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 όπου ο κύκλος εργασιών σημειώνει αύξηση μεγαλύτερη του 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την ισχυρή, μακροχρόνια στρατηγική στόχευση και επένδυση της SOFTONE στην καινοτομία και το cloud, τη διαφοροποίηση των λύσεων της, καθώς και τη δυναμική του επιχειρηματικού της μοντέλου ως προς τη δημιουργία κερδοφορίας και προστιθέμενης αξίας για όλα τα μέλη του ευρύτερου οικοσυστήματός της.


Με την πανδημία και το μετασχηματισμό της φορολογικής διοίκησης (μέσω των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA) να ενισχύουν περαιτέρω την υιοθέτηση των προηγμένων cloud υπηρεσιών της εταιρείας, η SOFTONE διεύρυνε την εγκατεστημένη της βάση με πλήθος νέων πελατών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται αναγνωρισμένες επιχειρήσεις της αγοράς, όπως ενδεικτικά οι: Όμιλος INDITEX (ZARA), PMM (Public MediaMarkt), Skroutz, Γρηγόρης Μικρογεύματα, British American Tobacco, Mediterraneo Hospital, Γ.Β.Γεωργακόπουλος, Bed & Bath, Westnet Distribution, Elanco Hellas. 


Οι επιδόσεις ρεκόρ σηματοδοτούνται τόσο από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της πλατφόρμας “Soft1 Cloud ERP Series 5” όσο και την πιστοποίηση της SoftOne ως Παρόχου Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ. Ταυτόχρονα, τροφοδοτούνται από όλα τα επιμέρους τμήματα των επιχειρήσεων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω της θεαματικής αποδοχής της cloud εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης “Prosvasis GO” της Prosvasis, εταιρείας του Ομίλου.


Πιστοποιώντας σε αριθμούς την ηγετική της θέση στην αγορά, οι cloud λύσεις της SOFTONE υποστηρίζουν καθημερινά περισσότερα από 25 εκ. requests. Την ίδια στιγμή η cloud υπηρεσία Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης “EINVOICING” διαβιβάζει ήδη περισσότερα από 2 εκ. παραστατικά πωλήσεων σε 50.000 και πλέον επιχειρήσεις και την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ σε μηνιαία βάση.Αναφερόμενος στην πορεία των πωλήσεων, ο CEO του Ομίλου SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης επεσήμανε: «Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό με τους υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις στην προϊοντική φιλοσοφία της SOFTONE. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Στον Όμιλο SOFTONE συνεχίζουμε σταθερά, όχι μόνο να εξελίσσουμε τις υφιστάμενες λύσεις, αλλά κυρίως να αναπτύσσουμε καινοτόμες υπηρεσίες front office και back office transformation που θα απελευθερώσουν την ψηφιακή δυναμική των επιχειρήσεων σε όλες τις δραστηριότητές τους».


Στα παραπάνω αποτελέσματα συνεισφέρει και η δραστηριοποίηση του Ομίλου SOFTONE στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και η διατήρηση σταθερά θετικού πρόσημου και διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης των θυγατρικών του στις αγορές της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ