Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Οι Εκδόσεις Διόπτρα επιλέγουν την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης EINVOICING της SoftOne

softone

Οι Εκδόσεις Διόπτρα, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους με παρουσία 40 και πλέον ετών στην αγορά και best sellers τίτλους σε πλήθος κατηγοριών, προχώρησαν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της καθημερινής τους λειτουργίας. Συγκεκριμένα, υιοθέτησαν την cloud υπηρεσία EINVOICING της SoftOne, η οποία αποτελεί Πιστοποιημένο Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ και μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia


Η υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης EINVOICING διασυνδέθηκε πλήρως με την κεντρική μηχανογράφηση των Εκδόσεων Διόπτρα χωρίς πρόσθετες επενδύσεις ή αλλαγές, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία τιμολόγησης των παραγγελιών στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού οίκου, συμπεριλαμβανομένων τόσο συναλλαγών B2B όσο και συναλλαγών B2C.


Αξιοποιώντας πρωτοποριακές cloud τεχνολογίες, η υπηρεσία EINVOICING παρέχει τη δυνατότητα στις Εκδόσεις Διόπτρα να εκδίδουν και να διαβιβάζουν πιστοποιημένα ηλεκτρονικά παραστατικά στους πελάτες του e-Shop (του εκδοτικού οίκου) και την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, χωρίς τη χρήση φορολογικού μηχανισμού. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσει πλήρως την επιχείρηση από την καθημερινή έκδοση «Ζ», την αρχειοθέτηση δελτίων αποστολής και έντυπων αποδείξεων καθώς και την τακτική αντικατάσταση ρολών ΦΗΜ, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη τιμολόγηση ηλεκτρονικών συναλλαγών οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία αρμόδιου προσωπικού.


Ο κ. Ανδρέας Μπακουλόπουλος, IT Manager των Εκδόσεων Διόπτρα, ανέφερε σχετικά: «Η λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης EINVOICING της SoftOne ανταποκρίνεται πλήρως στην απαίτηση της εταιρείας μας για ταχύτητα και ακρίβεια, καθώς εκμηδενίζει πρακτικά το χρόνο έκδοσης και παράδοσης των αποδείξεων στους πελάτες μας, απαλλάσσοντάς μας ταυτόχρονα από το κόστος και τα λειτουργικά ζητήματα που συνεπάγεται η χρήση φορολογικών μηχανισμών».


Με την υπηρεσία EINVOICING, όλα τα παραστατικά πωλήσεων παραδίδονται ηλεκτρονικά στους εμπλεκόμενους πελάτες τη στιγμή ακριβώς της έκδοσής τους, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, χωρίς την απαίτηση επισύναψής τους κατά την παράδοση των προϊόντων. Παράλληλα, τα τιμολόγια χονδρικής συνοδεύονται και από το σχετικό αρχείο δεδομένων ώστε να καταχωρηθούν αυτόματα στο σύστημα λογισμικού του πελάτη.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ