Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Samsung: Νέες Ενεργειακές Κλάσεις ΕΕ για το 2021

samsung

Από τον Μάρτιο 2021 οι ενεργειακές ετικέτες των συσκευών οικιακής χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτούν νέα μορφή. Η ανανέωση αυτή προβλέπεται από νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων και στεγνωτήρια.


Για πρώτη φορά, οι ετικέτες αυτές θα συμπεριλαμβάνουν και κωδικό QR που, όταν σαρώνεται με smartphone, θα παρέχει πρόσθετες, επίσημες (μη εμπορικές) πληροφορίες, βασισμένες στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων προϊόντων για την Ενεργειακή Σήμανση (EPREL EU).


Η Samsung επικροτεί την κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτάχυνση της καινοτομίας και την ενθάρρυνση των κατασκευαστών να ακολουθούν αυστηρότερα πρότυπα, χρησιμοποιώντας πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερη κατανόηση και διευκόλυνση στην επιλογή. 


Η ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Samsung. Η διαδικασία φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού αναλύει διεξοδικά τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος, από τη στιγμή που θα γίνει ο σχεδιασμός του μέχρι την τελική του διάθεση στην αγορά.  Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσονται προϊόντα που προσφέρουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση, και τηρούν όλους τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και απαιτήσεις.   

 «Στη Samsung επιδιώκουμε τη δημιουργία κορυφαίων οικιακών συσκευών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και γι’ αυτό προσπαθούμε να αναπτύσσουμε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και να επινοούμε καινοτόμες ιδέες σχεδιασμού προϊόντων, όπως είναι τα ψυγεία που αλλάζουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Οι νέες ετικέτες θα εγγυώνται τη διαφάνεια όσον αφορά στα πρότυπα μεγαλύτερης αποδοτικότητας και βιωσιμότητας και θα συμβάλουν στην ευκολότερη κατανόηση του συστήματος βαθμολόγησης των οικιακών συσκευών από την πλευρά των καταναλωτών», δήλωσε ο Γιώργος Τσαούσης, Επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung σε Ελλάδα και Κύπρο.


Πλυντήρια ρούχων με λειτουργία ελέγχου AI: Μπουγάδα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης


Στον τομέα πλύσης, η σειρά πλυντηρίων ρούχων με λειτουργία ελέγχου ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) της Samsung πληροί τα υψηλότερα πρότυπα των νέων ενεργειακών ετικετών με μοντέλα που ανήκουν στις ενεργειακές κλάσεις «Α» ή «Β».

Η συγκεκριμένη σειρά αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να εξατομικεύσει τη διαδικασία πλύσης, προσαρμόζοντάς τη στις προτιμήσεις του καταναλωτή και προσδιορίζοντας το βάρος των ρούχων για να χορηγήσει την ορθή ποσότητα νερού και απορρυπαντικού, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Auto Dispense. Το πλυντήριο μπορεί, επίσης, να συνδεθεί έξυπνα με συμβατό στεγνωτήριο, μέσω του συνδέσμου Auto Cycle Link, έτσι ώστε το στεγνωτήριο να επιλέξει αυτόματα την κατάλληλη ρύθμιση, μόλις τελειώσει το πρόγραμμα πλυσίματος.


Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα QuickDrive™,  AddWash™ και Auto Dispense. Όλη η σειρά πλυντηρίων  με λειτουργία ελέγχου ΑΙ διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά για φιλική προς το περιβάλλον χρήση ενέργειας:


  • Την τεχνολογία EcoBubble® που εξοικονομεί ενέργεια καιπροστατεύει το χρώμα και την ύφανση των ρούχων μέσω της δυναμικής λειτουργίας απαλού καθαρισμού, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το απορρυπαντικό μετατρέπεται σε φυσαλίδες, που μπορούν να εισχωρήσουν γρήγορα στα υφάσματα και να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τους λεκέδες[1].
  • Το πρόγραμμα ατμού Hygiene Steam που διαλύει τους επίμονους λεκέδες και αφαιρεί το 99.9% των βακτηρίων[2] και των ανενεργών αλλεργιογόνων[3] για βαθύτερο καθαρισμό, χωρίς να απαιτείται προετοιμασία. Σε αντίθεση με άλλα πλυντήρια που διοχετεύουν τον ατμό από πάνω, ο ατμός απελευθερώνεται από το κάτω μέρος του κάδου, ώστε κάθε ρούχο να είναι πλήρως εμποτισμένο.
  • Την Τεχνολογία Digital Inverter που προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, χρησιμοποιώντας ισχυρούς μαγνήτες για πιο ήσυχη και δυνατή επίδοση, ενώ παράγει λιγότερη ενέργεια από έναν κινητήρα γενικής χρήσης (Universal Motor)[4].


Επιπλέον, οι διάφορες σειρές έχουν κάποια από τα παρακάτω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών:


  • Η σειρά QuickDrive™ Q-Drum μειώνει τους κύκλους πλυσίματος έως και 50%, με εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 20% στα γρήγορα προγράμματα.[5] Η σειρά AddWash™ διαθέτει μία επιπλέον πόρτα στο επάνω μέρος της συσκευής, επιτρέποντας την προσθήκη ξεχασμένων ρούχων, απορρυπαντικού και μαλακτικού  κατά τη διάρκεια της πλύσης[6].Η σειρά Auto Dispense έχει αυτόματο διανεμητή, που προσθέτει την ακριβή ποσότητα απορρυπαντικού που είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το φορτίο του πλυντηρίου.

Ψυγεία φιλικά προς το περιβάλλον: Εξαιρετική ενεργειακή απόδοση για τη διατήρηση τροφίμων


Οι ψυγειοκαταψύκτες RB7300T προσφέρουν χαρακτηριστικά, όπως τα παρακάτω, που ελαχιστοποιούν τη σπατάλη ενέργειας και τροφίμων:


  • Την Τεχνολογία SpaceMaxπου κάνει τους τοίχους πιο λεπτούς, ώστε το ίδιο μέγεθος ψυγείου στο εξωτερικό να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο εσωτερικό.
  • Τη νέα Τεχνολογία Digital Inverter, που παρακολουθεί και ρυθμίζει τη θερμοκρασία για να τη διατηρεί συνεχώς κατάλληλη, καθιστώντας τα ψυγεία αποτελεσματικά.Το Metal Cooling διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, ακόμα και αν οι χρήστες ανοιγοκλείνουν συχνά την πόρτα του ψυγείου. Η μεταλλική πλάκα στο πίσω μέρος βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης εσωτερικής θερμοκρασίας, διατηρώντας τη ψύξη και εμποδίζοντας την απώλεια κρύου αέρα κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα.


Εκτός από τις καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, η συγκεκριμένη σειρά ψυγειοκαταψυκτών διαθέτει και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη χρήση των εσωτερικών χώρων αποθήκευσης.


  • Το συρτάρι Optimal Fresh+ είναι πολυχρηστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα συρτάρι ή να χωριστεί σε δύο διαφορετικές ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες, καθιστώντας το ιδανικό για τη φύλαξη προϊόντων που χρειάζονται διπλές θερμοκρασίες, όπως τα κρέατα και τα λαχανικά.
  • Το Rack & Shelfείναι ένα πολυλειτουργικό ράφι για κρασιά που μπορεί επίσης να αποθηκεύσει μικρά κουτιά και να χρησιμοποιηθεί και ως επιπρόσθετο ράφι.
  • Με το ράφι 2 step Slide & Fold Shelf, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο στο ψυγείο.

Οι νέοι κανονισμοί αφορούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και θα εφαρμόζονται επίσης σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως στη Νορβηγία και την Ελβετία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Samsung και τις νέες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης, παρακαλούμε επισκεφτείτε το https://www.samsung.com/uk/home-appliances/learn/energy-efficiency-rating-label-changes/.
[1] Το Eco Bubble™ παρέχει δυνατό αλλά απαλό καθάρισμα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δεδομένα βάσει εσωτερικής δοκιμής σύμφωνα με το IEC 60456-2010 στο πλυντήριο Samsung / 4kg Wash Load / λειτουργία Super Eco Wash cold σε σύγκριση με το Samsung πλυντήριο WF0702WKU χωρίς τη λειτουργία Cotton 40°C Eco Bubble. Μεμονωμένα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

[2] Βάσει έκθεσης δοκιμών της Intertek για το πρόγραμμα Hygiene Steam. Αφαιρεί το 99,9% ορισμένων βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus και Escherichia coli. Τα μεμονωμένα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

[3] Με βάση έκθεση δοκιμής του British Allergy Foundation (BAF) για το Hygiene Steam course. Αφαιρεί τα αλλεργιογόνα που προέρχονται από ακάρεα σκόνης σπιτιού.

[4] Γενικά, το επίπεδο μείωσης θορύβου είναι 5dBA για τον κύκλο πλύσης και 3dBA για τον κύκλο περιστροφής. Σύμφωνα με εσωτερικά δεδομένα που βασίζονται στην σήμανση ERP, βάσει σύγκρισης του Samsung F500 8kg 1400rpm WF80F5E5P4W που διαθέτει ψηφιακό Inverter Motor με το Samsung Vistula 8kg 1400rpm WF1804WPC που διαθέτει Universal Motor.

[5] Εσωτερική δοκιμή στο Samsung WW8000T σε σύγκριση με το Samsung WW6500K. Εξοικονομεί 50% χρόνου και 20% ενέργεια στο πρόγραμμα Βαμβακερά (40 , μισό φορτίο) με απόδοση πλύσης ±5%. Με βάση δεδομένα της Intertek.

[6]Μπορούν να προστεθούν μόνο υφάσματα, ρούχα, απορρυπαντικό και μαλακτικό.

Only fabrics, clothes, detergent and fabric softener can be added.

μπορεί να προστεθεί μόνο ύφασμα είδη, είδη ένδυσης, απορρυπαντικό και μαλακτικό.

only fabric items, clothing items, detergent and fabric softener can be added.

Δεν είναι δυνατή η φόρτωση όλων των αποτελεσμάτων

Επανάληψη

Επανάληψη…

Επανάληψη…

Δεν είναι δυνατή η φόρτωση όλων των αποτελεσμάτων

Επανάληψη

Επανάληψη…

Επανάληψη…

 Η πόρτα Add Wash ανοίγει μόνο όταν η θερμοκρασία του κάδου είναι κάτω από 50 ° C.

** Η πόρτα Add Wash ανοίγει μόνο όταν η θερμοκρασία του τυμπάνου είναι κάτω από 50 ° C.

** The Add Wash door only opens when the drum temperature is below 50 ° C.

** Το Add Wash πόρτα ανοίγει μόνο όταν η θερμοκρασία τυμπάνου είναι κατώτερη των 50 ° C.

** The Add Wash door only opens when the drum temperature is below 50 ° C.

Δεν είναι δυνατή η φόρτωση όλων των αποτελεσμάτων

Επανάληψη

Επανάληψη…

Επανάληψη…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ