Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Dell Technologies τροφοδοτεί την τεχνητή νοημοσύνη – ΑΙ και το Edge computing με τους PowerEdge servers επόμενης γενιάς

dell

Η Dell Technologies (NYSE:DELL) εγκαινιάζει την επόμενη γενιά υπολογιστικής ισχύος με το πιο ισχυρό και ασφαλές χαρτοφυλάκιο servers Dell EMC PowerEdge. Με τους νέους servers, η Dell Technologies χαράσσει τη διαδρομή προς πλήρως αυτόνομες υποδομές με προηγμένη υπολογιστική ικανότητα παρέχοντας νέα επίπεδα απόδοσης, υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και δυνατότητα διαχείρισης των απαιτήσεων για τις εφαρμογές στα δικτυακά άκρα (edge).

Το χαρτοφυλάκιο servers με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο 2 παρέχει στους πελάτες την ισχύ που απαιτείται για να αποκτήσουν συμπεράσματα και να ενεργήσουν με βάση τα δεδομένα  σε πραγματικό χρόνο, όπου και αν βρίσκονται τα δεδομένα τους, από τα κεντρικά data centers έως υπηρεσίες δημόσιων clouds και τοποθεσίες στα περιβάλλοντα edge. Ανασχεδιασμένοι με 17 νέα μοντέλα PowerEdge servers και βελτιωμένοι με 1.100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν ή έχουν κατατεθεί από την Dell, οι νέοι servers παρέχουν την υψηλότερη απόδοση  μέχρι σήμερα.

«Τα δεδομένα δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται σε περισσότερες τοποθεσίες από ποτέ και οι οργανισμοί καλούνται να ενεργήσουν σύμφωνα με τα δεδομένα το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Jeff Boudreau, president and general manager, Infrastructure Solutions Group της Dell Technologies. «Όπως φανταζόμαστε το μέλλον του IT, η προηγμένη αυτοματοποίηση είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται η υποδομή σας. Το νέο μας χαρτοφυλάκιο PowerEdge προσφέρει επιδόσεις και δυνατότητες επόμενου επιπέδου για να βοηθήσει τους πελάτες να αποκομίσουν τη μεγαλύτερη αξία από τα φορτία εργασίας τους και θέτει τον κλάδο στο δρόμο προς την αυτόνομη υπολογιστική δυνατότητα».

Η αυτόνομη υπολογιστική δυνατότητα βοηθά τους πελάτες να αποκτήσουν στο μέλλον υποδομές που εγκαθίστανται πλήρως αυτοματοποιημένα, είναι αυτοεξυπηρετούμενες και αυτοδιαχειριζόμενες. Σήμερα, μέσω του Dell EMC OpenManage Enterprise, οι PowerEdge servers και τα διαχειριστικά τους εργαλεία μπορούν να προσφέρουν εξοικονόμηση χρόνου έως και 85% και να εξαλείψουν δεκάδες βήματα χάρη στην αυτοματοποίηση. 3

Η υψηλότερη απόδοση μέχρι σήμερα βοηθά τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους ταχύτερα

Βελτιστοποιώντας τις νεότερες τεχνολογίες από την AMD και την Intel, οι νέοι PowerEdge servers παρέχουν την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για τα πιο κρίσιμα φορτία εργασίας και τις εφαρμογές των πελατών. Στα παραδείγματα τέτοιων βελτιώσεων ανήκουν:

  • Ο PowerEdge R6515, με επεξεργαστές 3ης γενιάς AMD EPYC™, επιταχύνει τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων έως και 60% σε βάσεις δεδομένων big data Hadoop 4, επιταχύνοντας το χρόνο των πελατών για την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Ο PowerEdge R750 με επεξεργαστές 3ης γενιάς Intel® Xeon® Scalable παρέχει έως και 43% μεγαλύτερη απόδοση στην επίλυση γραμμικών εξισώσεων με υψηλή παραλληλία5, υποστηρίζοντας εξαιρετικά απαιτητικά σε υπολογιστική ισχύ φορτία εργασίας των πελατών.

«Tο virtualized περιβάλλον που έχουμε αναπτύξει πάνω σε PowerEdge servers μας δίνει την ευελιξία για την μεταφορά φορτίων εργασίας όποτε απαιτείται», δήλωσε ο Joel Weight, chief technology officer στο Overstock.com. «Είτε πρόκειται για ένα μήνυμα e-mail, μια αύξηση στην  επισκεψιμότητα των πελατών ή ένα φορτίο εργασίας μηχανικής μάθησης που πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε τις επιχειρηματικές ανάγκες χάρη στην ευελιξία και την απόδοση των PowerEdge».

Δυνατότητα για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των πλέον απαιτητικών φορτίων εργασίας με δεδομένα

Οι PowerEdge servers διαθέτουν πλέον τεχνολογία PCIe Gen 4.0 – διπλασιάζοντας την απόδοση διαμεταγωγής δεδομένων (throughput) σε σχέση με την προηγούμενη γενιά – και έως έξι επιταχυντές ανά server για την υποστήριξη των πλέον απαιτητικών φορτίων εργασίας. Οι τεχνολογίες αυτές, σε συνδυασμό με την αυτόνομη ευφυΐα του PowerEdge, εφοδιάζουν το χαρτοφυλάκιο PowerEdge με τη μεγαλύτερη δυνατότητα υποστήριξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης μέχρι σήμερα, επιτρέποντας στους οργανισμούς να προβλέπουν και να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις ανάγκες τους.

Αυτό το νεότερο χαρτοφυλάκιο διαθέτει δύο ολοκαίνουριους servers βελτιστοποιημένους για επιταχυντές:

  • Ένα πανίσχυρο σύστημα για φορτία εργασίας AI: ο server PowerEdge XE8545 τροφοδοτεί την τελευταία λύση HPC Ready Solution for AI and Data Analytics, διευκολύνοντας την εκτέλεση AI, ανάλυσης δεδομένων και προηγμένων φορτίων εργασίας που απαιτούν υψηλή υπολογιστική ισχύ σε ένα σύστημα, διπλασιάζοντας την απόδοση HPC και αυξάνοντας τη μηχανική μάθηση έως και 7x. Ο PowerEdge XE8545 συνδυάζει έως και 128 πυρήνες επεξεργαστών 3ης γενιάς AMD EPYC, τέσσερις GPU NVIDIA A100 και τη βελτιστοποιημένη απόδοση του λογισμικού vGPU της NVIDIA σε έναν server δύο υποδοχών επεξεργαστή σε μορφή rack 4U.
  • Σχεδιασμένος για να ενισχύει την απόδοση επιτάχυνσης, ο server PowerEdge R750xa προσφέρει απόδοση πυκνού συστήματος GPU για εκπαίδευση μοντέλων μηχανικής μάθησης, παραγωγή αποτελεσμάτων και υπολογιστική ισχύ υψηλών επιδόσεων. Ο server 2U δύο υποδοχών επεξεργαστή τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές 3ης γενιάς Intel® Xeon® Scalable και υποστηρίζει έως και τέσσερις GPUs διπλού πλάτους και έξι GPUs μονού πλάτους.

Μοντέλα υψηλής αντοχής (ruggedized) μεταφέρουν τις υποδομές ΙΤ στα περιβάλλοντα  edge

Με σχεδίαση για ανθεκτικότητα σε απομακρυσμένα και αντίξοα περιβάλλοντα, το νέο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τους PowerEdge servers XR11 και XR12 που συμπυκνώνουν την απόδοση και την ασφάλεια των PowerEdge σε σχεδιάσεις με υψηλή ανθεκτικότητα. Με ενισχυμένο chassis και περιορισμένες διαστάσεις, σε συνδυασμό με υποστήριξη για πολλαπλούς επιταχυντές, οι rack servers μικρού βάθους XR11 και XR12 κατασκευάζονται για τις αυξανόμενες απαιτήσεις των φορτίων εργασίας που εκτελούνται σε περιβάλλοντα edge.

«Οι υποδομές εξελίσσονται εδώ και καιρό πέρα από το data center και τα φορτία εργασίας στο edge γίνονται όλο και πιο περίπλοκα», δήλωσε ο Patrick Moorhead, founder and president, Moor Insights & Strategy. «Οι servers και οι έξυπνες λύσεις διαχείρισης της Dell παρέχουν στις εταιρείες τις επιλογές και τα υπολογιστικά εργαλεία για να εκτελούν ακόμη και τα πιο σύνθετα φορτία εργασίας από το data center μέχρι τo edge ή όπου χρειάζεται».

Ασφάλεια που είναι ενσωματωμένη, όχι προσαρτημένη, για ολοκληρωμένη προστασία

Οι πελάτες αναφέρουν ότι η σημαντικότερη ανησυχία τους στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι το απόρρητο των δεδομένων και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο6. Κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική ανθεκτική για τον κυβερνοχώρο και καθιερωμένη υποδομή Root of Trust στο hardware, το νέο χαρτοφυλάκιο PowerEdge διαθέτει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να διασφαλίσει ότι οι PowerEdge servers είναι ασφαλείς κατά την εγκατάστασή τους και για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. 

Η ασφάλεια ξεκινά πριν από την εγκατάσταση με τη διαδικασία Dell Technologies Secured Component Verification, μια πρώτη στο είδος της δυνατότητα για servers 7 και μια επέκταση στη διαδικασία διασφάλισης ασφάλειας στην εφοδιαστική αλυσίδα από την Dell. Με αποκλειστικές λειτουργίες της Dell, όπως το σύστημα PowerEdge UEFI Secure Boot Customization, 8 η ασφάλεια στην εκκίνηση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για καλύτερη προστασία από επιθέσεις.

Ενεργειακά αποδοτική ψύξη, σχεδιασμένη με γνώμονα τη βιωσιμότητα

Τα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα είναι σημαντικά για το περιβάλλον και τους πελάτες μας και η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα ενσωματώνεται σε ό,τι κάνουμε. Με ένα μοναδικά σχεδιασμένο chassis, οι νέοι servers διαθέτουν ανεμιστήρες με αγωγούς και ψύξη που προσαρμόζεται στις συνθήκες λειτουργίας για πιο αποδοτική κατανάλωση ενέργειας που βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση έως και 60% σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.1 Σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη ψύξη, η ροή αέρα μπορεί να κατευθυνθεί αυτόματα στο μέρος του server με την υψηλότερη θερμοκρασία, για βέλτιστο αποτέλεσμα. Το σύστημα άμεσης υδρόψυξης (Direct Liquid Cooling) για επιλεγμένους servers διαθέτει αποκλειστική τεχνολογία ανίχνευσης διαρροών, βοηθώντας τους πελάτες να βρίσκουν και να επιλύουν τα προβλήματα γρηγορότερα.

Ευέλικτοι τρόποι απόκτησης υπολογιστικής ισχύος

Με το Project APEX, η Dell Technologies ανακαλύπτει εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες καταναλώνουν τεχνολογία ΙΤ, επιτρέποντας στους οργανισμούς να αποκτούν την υπολογιστική ισχύ που χρειάζονται με μια νέα προσέγγιση. Το Dell Technologies Cloud Console θα παρέχει το υπόβαθρο για το Project APEX, παρέχοντας μια ενιαία, απρόσκοπτη εμπειρία στους πελάτες, ώστε να διαχειρίζονται τη διαδρομή τους στο cloud και στο μοντέλο υποδομών- ως-υπηρεσία.

Μέσω του Dell Tech Cloud Console, οι πελάτες σήμερα μπορούν να εγγραφούν και να διαμορφώνουν μονάδες υπολογιστικής ισχύος σε ιδιωτικά ή σε υβριδικά περιβάλλοντα cloud για να βελτιστοποιούν τις δυνατότητες της υποδομής τους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των φορτίων εργασίας τους. Στο μέλλον, οι πελάτες θα μπορούν να αναπτύσσουν μονάδες για virtual machines  και για container φορτίων εργασίας, να τους συνδέουν στο data center τους ή σε περιβάλλοντα edge, όλα με τιμολόγηση στην φιλοσοφία pay-as-you-go.

Επιπλέον, η νέα σειρά servers PowerEdge είναι διαθέσιμη με τιμολόγηση Flex On Demand, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να προμηθεύονται την τεχνολογία που χρειάζονται με πληρωμές που κλιμακώνονται για να εναρμονιστούν με την πραγματική χρήση. **

Διαθεσιμότητα

  • Η υπηρεσία APEX και προσφορές που εντάσσονται στο μοντέλο pay-as-you go δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμες στην Ελλάδα.
  • Οι servers Dell EMC PowerEdge C6525, R7525, R6525, R7515 και R6515 με επεξεργαστές AMD EPYCTM 3ης γενιάς είναι διαθέσιμοι παγκοσμίως τώρα (17 Μαρτίου).
  • Οι servers Dell EMC PowerEdge XE8545 με επεξεργαστές AMD EPYC™ 3ης  γενιάς έχουν προγραμματιστεί για παγκόσμια διαθεσιμότητα στις 29 Μαρτίου.
  • Οι servers Dell EMC PowerEdge C6520, MX750c, R750, R750xa, R650 με επεξεργαστές Intel® 3ης γενιάς Xeon® Scalable έχουν προγραμματιστεί για παγκόσμια διαθεσιμότητα τον Μάιο του 2021.
  • Οι Dell EMC PowerEdge R750xs, R650xs, R550, R440 και οι ανθεκτικοί (rugged) PowerEdge XR11 και XR12 έχουν προγραμματιστεί για διαθεσιμότητα το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πρόσθετες πηγές (στα αγγλικά)

Δηλώσεις Υποστήριξης

Forrest Norrod, senior vice president and general manager, AMD Data Center and Embedded Systems Group

«Η σχέση με την AMD και την Dell Technologies στο data center συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη με την κυκλοφορία των CPU για Servers AMD EPYC 3ης γενιάς, που διατίθενται σήμερα στην τελευταία σειρά του χαρτοφυλακίου Dell EMC PowerEdge servers. Μαζί, βοηθάμε όχι μόνο να παραδώσουμε μερικούς από τους servers με τις υψηλότερες επιδόσεις στον κόσμο για εταιρικούς πελάτες, αλλά επίσης να ξεπεράσουμε τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης με το PowerEdge XE8545».

Lisa Spelman, vice president and general manager, Intel Xeon Products

«Η Dell Technologies και η Intel έχουν δεσμευτεί να επιλύουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πελατών και πιστεύουμε ότι οι νέοι PowerEdge servers της Dell, που υποστηρίζονται από την επερχόμενη πλατφόρμα Xeon Scalable 3ης γενιάς της Intel, θα παρέχουν τη βάση για τους πελάτες να επιτύχουν άλματα στην απόδοση των data centers, την επεκτασιμότητα, την ασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη».

Matt Huff, president, Redapt

«Τα φορτία εργασίας καθίστανται όλο και πιο περίπλοκα και κρίσιμα για τις επιχειρήσεις και οι πελάτες χρειάζονται προηγμένες, ασφαλείς λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Με τους νέους PowerEdge servers της Dell Technologies, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφεληθούν από ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο βελτιστοποιημένων τεχνολογιών διαχείρισης servers και συστημάτων για την προώθηση της καινοτομίας, ανεξάρτητα από τις ανάγκες τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ