Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Τα Ραδιοσυστήματα της Intracom Telecom Ενισχύουν την Επιτήρηση των Συνόρων του Μαρόκου

intracomtel

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την προμήθεια του κορυφαίου σημειακού (Point-to-Point) μικροκυματικού ραδιοσυστήματός της, OmniBAS™, στο Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Η εταιρεία έχει αναλάβει να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό σε συνεργασία με τοπικές εταιρίες παροχής μηχανολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εγκατάστασης.


Μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. για την Αφρική, το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ, το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), στοχεύει στη ενίσχυση της ικανότητας των Μαροκινών αρχών να ελέγχουν τα σύνορά τους, προκειμένου να προστατεύσουν τους ευάλωτους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση και να εξαλείψουν τη διασυνοριακή εγκληματικότητα. Η Intracom Telecom επιλέχθηκε για την αξιόπιστη μικροκυματική λύση της υψηλής χωρητικότητας OmniBAS™, η οποία θα βοηθήσει τις Μαροκινές Αρχές να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.


Το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων αξιοποιεί στο έπακρο τις ασυναγώνιστες δυνατότητες του συστήματος OmniBAS™, την απαράμιλλη ευελιξία και τις εξαιρετικές επιδόσεις του, βελτιώνοντας περαιτέρω την επικοινωνία και τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Τα ραδιοσυστήματα OmniBAS™, που αποτελούνται από μονάδες υψηλής απόδοσης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, παρέχουν διαμόρφωση συχνότητας μέχρι 4096-QAM για ραδιοεπικοινωνίες υψηλής απόδοσης, υποστηρίζουν λειτουργικότητα XPIC και μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των φασματικών πόρων που χρησιμοποιούνται.


Ο κ. Christian Chataigner, εμπορικός διευθυντής της Intratelecom στο Μαρόκο, δήλωσε: «Έχοντας επίγνωση της έντονης μεταναστευτικής πίεσης που αντιμετωπίζει το Μαρόκο, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε λύσεις που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα και θα υποστηρίξουν το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προμηθεύσουμε την τεχνολογία μας για την αναβάθμιση και υποστήριξη του δικτύου των Μαροκινών Αρχών, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία διαχείρισης και ελέγχου για την επιτήρηση των συνόρων» .


Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σχολίασε: «Τα ραδιοσυστήματα OmniBAS™ της Intracom Telecom αποτελούν την ιδανική λύση για την ενίσχυση της διαχείρισης των συνόρων και την ελαχιστοποίηση, ή ακόμη και την εξάλειψη, της παράνομης μετανάστευσης, όχι μόνον στο Μαρόκο αλλά σε οποιαδήποτε χώρα αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Η λύση της εταιρείας για δίκτυα επικοινωνιών καίριας σημασίας έχει αναπτυχθεί ευρέως στην Ευρώπη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε επιτυχώς σε αυτό το απαιτητικό έργο».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ