Νέα Μελών ΣΕΠΕ

H Intel στην CES2015

intel

Στην έκθεση Internaltional Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas, η Intel Corporation ανακοίνωσε χθες μια σειρά τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων με στόχο την επιτάχυνση της τεχνολογίας στην επόμενη φάση της. Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το Intel Curie, ένα hardware προϊόν πολύ μικρών διαστάσεων για λύσεις wearable, νέες εφαρμογές για την camera Intel RealSense σε κλάδους όπως η ρομποτική, τα ιπτάμενα πολυπτέρυγα drones και οι εφαρμογές 3D. Επίσης, ανακοίνωσε τη νέα ευρεία δράση της, Diversity in Technology, που περιλαμβάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πολυσυλλεκτικότητας στην Intel και στον κλάδο της τεχνολογίας ευρύτερα.

«Η ανάπτυξη των νέων προσωπικών εμπειριών τεχνολογίας, οι έξυπνες και συνδεδεμένες συσκευές και η επανάσταση των wearable, επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία» ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich. «Ο στόχος μας με την τεχνολογία Intel είναι να βοηθήσουμε στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων και να παρέχουμε εμπειρίες που πραγματικά επιθυμούν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να ηγηθούμε στην ανάπτυξη της πολυσελλεκτικότητας και στην ένταξή της στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι γυναίκες και διάφορες μειονότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, θα εξακολουθούν να διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο ως καταναλωτές, διαμορφωτές τάσεων, δημιουργοί και ηγέτες».

Ο κ. Krzanich πραγματοποίησε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας στην CES. Επίσης αποκάλυψε μια wearable συσκευή σε συνεργασία με την Oakley*, μια κορυφαία εταιρεία στη σχεδίαση γυαλιών με έμφαση στη μόδα και τις εφαρμογές στον αθλητισμό, μια συνεργασία για τον κλάδο 3-D με την HP, ενώ επίσης περιέγραψε την True Key, μια νέα εφαρμογή για διάφορες πλατφόρμες από την Intel Security που χρησιμοποιεί προσωπικούς δείκτες όπως το πρόσωπο, συσκευές ή το δακτυλικό αποτύπωμα για να καταστήσει τη διαδικασία εισόδου (logging) πιο εύκολη και ασφαλέστερη.

H επανάσταση των wearables

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας wearable δημιουργεί ένα νέο πεδίο καινοτομίας. Ο κ. Krzanich αποκάλυψε τα πλάνα για τη διάταξη Intel Curie, ένα πολύ μικρών διαστάσεων hardware προϊόν, που βασίζεται στο πρώτο SoC της Intel ειδικά σχεδιασμένο για wearable συσκευές. Το σχετικό module προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και περιλαμβάνει το Intel Quark SE SoC, διάταξη Bluetooth χαμηλής ενέργειας, αισθητήρες και κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας.

Η Intel προωθεί ενεργά τον τομέα της wearable τεχνολογίας και από τις σχετικές αποκαλύψεις του κ. Krzanich την περσινή χρονιά, η εταιρεία έχει ανακοινώσει πολυάριθμα προϊόντα και δράσεις με διάφορους συνεργάτες στο χώρο της μόδας, της άθλησης και του τρόπου ζωής. Στις προσπάθειες αυτές περιλαμβάνονται τα Basis Peak*, Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA και Opening Ceremony*, SMS Audio* και ο διαγωνισμός Intel “Make it Wearable”.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Intel και Oakley ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τον κλάδο των wearables. Η Oakley είναι το πρώτο brand του ομίλου Luxottica με το οποίο η Intel εργάζεται για να συγκεράσει τα ανώτερης κλάσης, πολυτελή και αθλητικού τύπου γυαλιά με την έξυπνη τεχνολογία. Τον κ. Krzanich συνόδευσε στην σκηνή ο κ. Colin Baden, CEO της Oakley ο οποίος ανέφερε ότι οι εταιρείες εργάζονται σε ένα έξυπνο προϊόν το οποίο θα διατεθεί αργότερα εντός του έτους, σχεδιασμένο για να βελτιώσει τις επιδόσεις των αθλητών.

Ο κ. Krzanich επίσης περιέγραψε την Nixie*, νικήτρια του διαγωνισμού “Make it Wearable” 2014, την πρώτη wearable camera που μπορεί να πετάξει. Η Nixie, τοποθετείται στο χέρι όπως ένα βραχιόλι, έπειτα αναπτύσσεται και πετάει για να επιτύχει την καλύτερη φωτογραφία σας ανάλογα με τη στιγμή. Ο κ. Krzanich καλοσώρισε στη σκηνή τους ιδρυτές της Nixie, Christoph Kohstall και Jelena Jovanovic για να συζητήσουν για το διαγωνισμό της Intel “Make it wearable” και σημείωσαν την ευκαιρία που προσφέρει για καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Ο κ. Krzanich και οι ιδρυτές επίσης φωτογραφήθηκαν από την Nixie. Ο κ. Krzanich ανέφερε ότι η Intel θα χορηγήσει επίσης τη δράση “Make it Wearable” ξανά, αργότερα εντός του έτους.

Επιταχύνοντας την πολυσυλλεκτικότητα στην τεχνολογία

Ο κ. Krzanich, έπειτα από μια σειρά πρόσφατων εκδηλώσεων σχετικά με τις γυναίκες και μειονότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, ανακοίνωσε τη δράση Diversity in Technology – Πολυσυλλεκτικότητα στην Τεχνολογία.

Για την υποστήριξη αυτής της δράσης, η Intel έχει θέσει ένα συγκεκριμένο στόχο νέων προσλήψεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, με στόχο το ανθρώπινο δυναμικό της να μοιάζει σε σύνθεση με την κοινωνία όπου αυτό είναι δυνατόν, επιτυγχάνοντας μια πλήρη εκπροσώπηση των γυναικών και υπο-εκπροσωπούμενων μειονοτήτων έως το 2020. Πλήρης εκπροσώπηση σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Intel θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικό του ταλέντου που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνοντας μια πιο σταθμισμένη αντιπροσώπευση και στις θέσεις ανώτερων ηγετικών στελεχών.

Η Intel σχεδιάζει επίσης την επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας δεξαμενής ανθρώπινου δυναμικού από γυναίκες και υποεκπροσωπούμενες μειονότητες μηχανικών και επιστημόνων υπολογιστών για την ενεργό υποστήριξη των προσλήψεων και τη διατήρηση περισσότερων γυναικών και υπο-εκπροσωπούμενων μειονοτήτων. Επίσης θα χρηματοδοτήσει προγράμματα για την υποστήριξη θετικής εκπροσώπησης στους κλάδους της τεχνολογίας και του gaming.

«Καλούμε τον κλάδο μας ώστε να πραγματοποιήσει ξανά κάτι που φαίνεται αδύνατο με τη δέσμευση για πραγματική αλλαγή και σαφήνεια στους στόχους μας» ανέφερε ο κ. Krzanich. «Χωρίς ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αντικατοπτρίζει καλύτερα τη σύνθεση του πληθυσμού, χάνουμε ευκαιρίες και αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να σχεδιάσουμε για τους δικούς μας πελάτες».

Η Intel σχεδιάζει να εμπλακεί με συνεργάτες στον κλάδο για να υποστηρίξει, να προωθήσει και να δημιουργήσει νέα προγράμματα για τη δράση αυτή. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η International Game Developers Association*, η E-Sports League*, το National Center for Women in Technology*, η οργάνωση CyberSmile Foundation*, η οργάνωση Feminist Frequency* και η οργάνωση RainbowPUSH*. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει τη συμμετοχή της με εκπαιδευτικά προγράμματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε περιοχές που υποεξυπηρετούνται και να αναπτύξει τις συνεργασίες της με προγράμματα για την εκπαίδευση μηχανικών και επιστημόνων πληροφορικής σε ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης, στα οποία περιλαμβάνονται και ινστιτούτα που εξυπηρετούν μειονότητες.

Η τεχνολογία απελευθερώνεται

Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία συχνά οριζόταν με την αλληλεπίδραση του χρήστη με μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ο κ. Krzanich επέδειξε διάφορες νέες τεχνολογίες και εφαρμογές πραγματικής χρήσης, οι οποίες θα συμβάλλουν στην είσοδο της τεχνολογίας σε ένα τριδιάστατο κόσμο και θα απελευθερώσουν την εμπειρία από τα καλώδια και τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο κ. Krzanich επέδειξε μια σειρά από δυνατότητας που θα εισαχθούν στα προϊόντα έως το τέλος του έτους, στα οποία περιλαμβάνονται η τεχνολογία TrueKey, μια εφαρμογή για διάφορες πλατφόρμες που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Intel Security, η οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασηας. Η εφαρμογή TrueKey χρησιμοποιεί προσωπικές παραμέτρους όπως το πρόσωπο, συσκευές ή δακτυλικά αποτυπώματα για να κάνει την είσοδο σε εφαρμογές πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Η True Key υποστηρίζεται σε περιβάλλοντα iOS*, Android*, Windows*, Mac* και σε όλους τους δημοφιλείς browsers. Θα παρέχεται προεγκατεστημένη σε συσκευές των HP* και Lenovo* και θα είναι τμήμα του McAfee LiveSafe τους επόμενους μήνες. Επισκεφθείτε το www.truekey.com για πρόσβαση στην έκδοση limited.

Ο κ. Krzanich επίσης υπογράμμισε συνεργασίες για επαγωγική φόρτιση (wireless charging) με εταιρείες όπως Hilton*, Jaguar Land Rover*, το San Francisco International Airport*, και την Marriott*. Οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν την υλοποίηση πιλοτικών σχεδίων για σταθμούς φόρτισης. Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονται και σχέδια της Marriott για την υποστήριξή τους σε διάφορα brands στα οποία περιλαμβάνονται τα JW Marriott*, Marriott, Renaissance*, Courtyard* και Residence Inn*.

Ο CEO της Intel ανέφερε τις κάμερες Intel RealSense και νέες εντυπωσιακές εφαρμογές που μπορούν να βρεθούν σε όλο και περισσότερα συστήματα 2 σε 1, φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές all-in-one, στα οποία περιλαμβάνονται αρκετά συστήματα που βασίζονται στην ισχύ της 5η γενιάς των επεξεργαστών Intel Core, διαθέσιμων αυτό το τρίμηνο. Περισσότερα στοιχεία για τις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία Intel RealSense και τις φωτογραφικές μηχανές είναι διαθέσιμες εδώ.  

Καθώς η τεχνολογία πληροφορικής προχωρά στην τρίτη διάσταση ο κ. Krzanich καλωσόρισε τον κ. Dion Weisler, executive vice president του τμήματος προσωπικών συστημάτων και εκτυπωτών της HP. Ο κ. Weisler συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους η HP εργάζεται για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα μικτής πραγματικότητας και ανακοίνωσε ότι ο επεξεργαστής Intel Core i7 θα προσφέρει ισχύ στην επερχόμενη τεχνολογία HP Multi Jet Fusion της εταιρείας, σχεδιασμένη να αντιμετωπίσει κρίσιμα κενά στην ταχύτητα, ποιότητα και κόστος. Ο κ. Weisler ανέφερε ότι η αυξημένη απόδοση και η κλιμάκωση της τεχνολογίας της Intel είναι κρίσιμη για την ανάδειξη του δυναμικού της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ευφυία παντού

Ο κ. Krzanich υπογράμμισε μια σειρά από τομείς στους οποίους η ανάπτυξη της συνδεδεμένης υπολογιστικής ευφυίας θα συμβάλλει στον επανακαθορισμό πολλών στοιχείων της καθημερινής ζωής. Επέδειξε πρακτικές εφαρμογές καθημερινής χρήσης για robot και πολυπτέρυγα drones και ανέφερε ότι οι κάμερες Intel RealSense μπορούν να παρέχουν διαισθητικές δυνατότητες αποφυγής συγκρούσεων βασισμένες στην οπτική αντίληψη για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Για παράδειγμα, η Ascending Technologies* στοχεύει στην χρήση των καμερών Intel RealSense για την ανάπτυξη έξυπνων και ασφαλέστερων πολυπτέρυγων drones και η iRobot* συνεργάζεται με την Intel για να διερευνήσει την τεχνολογία αυτή για τις έξυπνες ρομποτικές της πλατφόρμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ