Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Κάθε σας περιπέτεια φαίνεται καλύτερα σε 4K

sony

Ενώ ο κόσμος του 4K εξακολουθεί να διευρύνεται, εσείς μπορείτε να γυρίζετε εκπληκτικά βίντεο σε ανάλυση 4K, με τη νέα Action Cam FDR-X1000VR, από τη Sony. Στερεώστε την Action Cam στο κράνος σας – ή σε όποιο σημείο σας βολεύει – και γυρίστε ζωντανά, πεντακάθαρα πλάνα με τέσσερις φορές την ανάλυση Full HD. Είτε πέφτετε με αλεξίπτωτο πλαγιάς, είτε σκαρφαλώνετε στην κορφή του βουνού, η Action Cam σάς δίνει τη δυνατότητα να ξαναζήσετε και να μοιραστείτε αυτές τις εμπειρίες με απίστευτη ακρίβεια.

Τα πλούσια, ζωηρά χρώματα και η καθαρότητα της ανάλυσης 4K χαρίζουν μια καθηλωτική νέα διάσταση στα τοπία – πραγματικά, θα μαγευτείτε από τις ολοκάθαρες λεπτομέρειες σε κάθε σκηνή. Η FDR-X1000VR σάς προσφέρει δυνατότητα λήψεων βίντεο σε Full HD στα 120p και σε HD στα 240p, όπου μπορείτε να δώσετε έμφαση στο σημείο που θεωρείτε πιο «επικό» για την ιστορία σας, με κινηματογραφικά εφέ slow-motion, χάρη στο δωρεάν λογισμικό Action Cam Movie Creator.

Για πρώτη φορά σε μια Action Cam, η FDR-X1000VR συλλαμβάνει πλάνα σε υψηλό bitrate σε 4K στα 30p 100/60Mbps με το φορμά XAVC S, το οποίο αναπτύχθηκε για καταναλωτική χρήση, βάσει του φορμά XAVC 4K/HD, που προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Σας φέρνει, έτσι, πιο κοντά στην πραγματική ποιότητα broadcast και μπορείτε να συλλάβετε, με ευκρίνεια, περίπλοκες κινήσεις όπως το πιτσίλισμα του νερού ή μεγάλα πλήθη με εκπληκτική ανάλυση.

Και τα δυο μοντέλα διαθέτουν ένα τεράστιο πεδίο προβολής 170° με ευρυγώνιο φακό ZEISS Tessar®, που προσφέρει μια πανοραμική θέαση της δράσης, η οποία εξελίσσεται μπροστά σας. Το πρόσφατα βελτιωμένο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot διασφαλίζει καθαρές και σταθερές λήψεις – ακόμα και όταν κινήστε γρήγορα όταν κάνετε πεζοπορία ή ποδήλατο. Είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματικό, από ό,τι τα προηγούμενα συστήματα, στην αντιμετώπιση των εφέ που προκαλούνται από τους έντονους κραδασμούς, και είναι ιδανικό για εναέριες λήψεις, με την Action Cam τοποθετημένη πάνω σε ένα drone.

Χάρη στην ολοκαίνουργια λειτουργία Loop Recording στην FDR-X1000VR και την HDR-AS200VR, είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσετε ποτέ κανένα απρόοπτο. Όπως και σε πολλές βιντεοκάμερες με επαγγελματικά χαρακτηριστικά, έτσι και η Action Cam εγγράφει συνεχώς βίντεο στο buffer της κάρτας μνήμης της. Πατήστε το κουμπί εγγραφής όταν συμβαίνει κάτι που δεν περιμένατε, όπως ένα τεράστιο κύμα, και η βιντεοκάμερα θα ξεκινήσει την εγγραφή από την αρχή της σκηνής.

Οι συναρπαστικές εικόνες συνοδεύονται και από κρυστάλλινο ήχο. Το υψηλής ποιότητας στερεοφωνικό μικρόφωνο, που υπάρχει και στις δυο βιντεοκάμερες, διαθέτει πλέον την καινούργια τεχνολογία Μείωσης θορύβου από τον άνεμο (Wind Noise Reduction). Θα διακρίνετε τη διαφορά με καθαρότερο ήχο, όσο θα κατεβαίνετε την πλαγιά με το snowboard ή το ποδήλατό σας.

Δημιουργήστε εξαιρετικές ταινίες σε λίγα λεπτά
Ποιος θέλει να μπλέκεται με λογισμικό για μοντάζ βίντεο όταν ασχολείται ήδη με την επόμενη περιπέτειά του; Η νέα λειτουργία Highlight Movie Maker, που βρίσκεται μέσα στη βιντεοκάμερα, ψάχνει τις καλύτερες σκηνές σας και τις συγκεντρώνει σε ένα πακέτο. Είναι γρήγορο, είναι αυτόματο και χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να ανεβάσετε τα ρετουσαρισμένα αρχεία σας (MP4) και να τα μοιραστείτε σε site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή YouTube από το smartphone σας.

Με τη δωρεάν εφαρμογή Action Cam Movie Creator, μπορείτε να προσθέσετε  δεδομένα GPS για να βλέπετε την ακριβή διαδρομή σας, ενώ με τη λειτουργία Video Merge μπορείτε να συγκεντρώσετε τα καλύτερα κομμάτια από τα βίντεό σας. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε την αγαπημένη σας μουσική στο επεξεργασμένο βίντεο για να βάλετε μια προσωπική πινελιά στις ταινίες σας. Η νέα εφαρμογή για smartphone με λειτουργικό Android και iOS, Action Cam App , κάνει την επεξεργασία των βίντεο παιχνιδάκι.

Ακόμα περισσότερες βάσεις και αξεσουάρ
Και οι δυο βιντεοκάμερες μπορούν να συνδεθούν με το νέο τηλεχειριστήριο Live-View Remote RM-LVR2, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi. Αυτό το αδιαβροχοποιημένο αξεσουάρ που στερεώνεται στον καρπό σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τις γωνίες λήψης, να ξεκινάτε και να σταματάτε την εγγραφή, να ξαναβλέπετε τις σκηνές που έχετε εγγράψει και να διαγράφετε όποιες από αυτές δεν θέλετε. Είναι πολύ πιο βολικό, από το να παιδεύεστε με την βιντεοκάμερα στερεωμένη στο κράνος ή στις λαβές του ποδηλάτου σας – ακόμα και όταν φοράτε γάντια. Το τηλεχειριστήριο RM-LVR2 παρέχει, επίσης, ασύρματο χειρισμό και παρακολούθηση έως και πέντε συνδεδεμένων βιντεοκαμερών – όπως επιπλέον Action Cams ή των φωτογραφικών μηχανών φακών QX1 και QX30 της Sony. Η λειτουργία Multi Camera Control θα είναι διαθέσιμη για την εφαρμογή PlayMemories Mobile, έκδοση 5.2, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2015.

Χάρη σε μια πλούσια γκάμα αξεσουάρ, έχετε ακόμα περισσότερους τρόπους για να ζήσετε τις περιπέτειες που σας προσφέρει η ζωή, είτε είναι μικρές, είτε μεγάλες. Η πλάγια βάση κράνους VCT-HSM1 ρυθμίζεται εύκολα για τέλειες γωνίες λήψεις, όταν κάνετε σκι ή ποδήλατο. Η βάση σανίδας VCT-BDM1 προσαρμόζεται με ασφάλεια πάνω στη σανίδα σας, όταν κάνετε σερφ ή snowboard. Η αδιάβροχη θήκη SPK-X1, που περιλαμβάνεται αποκλειστικά στην FDR-X1000VR, κρατάει την Action Cam σας στεγανή σε βάθος έως 10 μέτρων. Αντικαταστήστε την στάνταρ θύρα της θήκης της βιντεοκάμερας με την προαιρετική θύρα καταδύσεων AKA-DDX1 (για την FDR-X1000VR) για υποβρύχιες λήψεις με την Action Cam σε βάθος 60 μέτρων.

Και οι δυο βιντεοκάμερες θα είναι διαθέσιμες στην αγορά τον  Απρίλιο του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ