Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Πρωτοποριακές ιδέες με συμμετοχή Ελληνίδων επιστημόνων στο διαγωνισμό Make it wearable της Intel

intel

Η Intel, στο πλαίσιο δραστηριοποίησής της στον τομέα Internet of Things και στην προσπάθειά της να προωθήσει την τεχνολογική καινοτομία σε αυτόν τον νέο και πολλά υποσχόμενο τομέα, πραγματοποίησε το διαγωνισμό "Make it wearable". Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με την τελική επιλογή και βράβευση των καλύτερων προτάσεων.

Η εταιρεία προσκάλεσε την κατάθεση ιδεών που αξιοποιούν την wearable τεχνολογία, ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τμήμα της τεχνολογίας, που την καθιστά περισσότερο προσωπική, αλλά και πιο εύκολη στη χρήση. Ο διαγωνισμός "Make it wearable" είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εμπνέει ιδέες και τροφοδοτεί την καινοτομία που θα εξελίξει το προσωπικό computing με ενθουσιώδεις νέους τρόπους.

Στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού διακρίθηκαν οι εξής ιδεές:

  • Πρώτο βραβείο απέσπασε η ιδέα για τη Nixie, την κάμερα που μπορεί να πετάξει και να φορεθεί, απαθανατίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές μας.
  • Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Open Bionics – Low-cost Robotic Hand, μια λύση ρομποτικού χεριού χαμηλής τιμής, αλλά υψηλής χρηστικότητας.
  • Το τρίτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα ProGlove – Production Tool, με το έξυπνο γάντι, βασισμένο σε αισθητήρες, που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα.

Στην τελική δεκάδα, ωστόσο, υπήρξε και μια επίσης καινοτόμος ιδέα, η οποία παρουσιάζει και μια ευχάριστη έκπληξη στη σύνθεση των μελών της. Πρόκειται για την ισπανική ομάδα First V1sion, η οποία προτείνει ένα νέο σύστημα broadcast, που επιτρέπει την προβολή όσων βλέπει ο αθλητής κατά τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα. Στην ομάδα συμμετέχουν και δύο Ελληνίδες, οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Ισπανία, η Αναστασία Πιστοφίδου ανηκει στο τμήμα καινοτομίας και η Αγγελική Τερεζάκη, στο τμήμα σχεδιασμού και αναπτυξης του προιόντος.

Η Αναστασία Πιστοφίδου, με σπουδές στον τομέα της Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τμηματος Advanced Manufacturing Office του FAB LAB BARCELONA και η Αγγελική Τερεζάκη, με σπουδές στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον τομέα self-sufficient buildings στο IaaC / UPC - και απόφοιτη του Fab Academy 2014, είναι οι δύο νέες μηχανικοί της ομάδας. Και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες από την πορεία του project και σχολίασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και τη συμβολή της Intel, τόσο στη δυνατότητα ανάπτυξης project, όπως η ιδέα της ομάδας τους, όσο και στην ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα του Internet of Things γενικότερα.

«Η εμπειρία από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Intel είναι εξαιρετικά θετική και αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθειά μας. Η συμβολή της Intel ήταν εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη των ιδεών μας στο project και αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη απέναντι στην εταιρεία για αυτή τη δράση της. Η συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα επόμενα βήματα του project μας»

Με τη συμβολή της Intel ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης της ομάδας First V1sion, ενώ η ομάδα συμμετέχει σε πιλοτικό πρόγραμμα με την Cordoba CF, την διεθνή ποδοσφαιρική ομάδα της Ανδαλουσίας. Το εγχείρημα αυτό μπορεί να υποχτηριχθεί επενδυτικά μέσω της πλατφόρμας crowdcube, όπου επενδυτές χρηματοδοτούν το project έναντι μετοχικού μεριδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ