Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Βραβεία Sony world photography awards 2015

sony

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για να καταθέσουν οι φωτογράφοι τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα Βραβεία Sony World Photography Awards 2015. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας με υπερηφάνεια παρουσιάζει την τιμητική κριτική επιτροπή για το φετινό διαγωνισμό. Σήμερα, θα αποκαλυφθεί, επίσης, μία αποκλειστική επιλογή των υποβολών για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό 2015.

Τιμητική Κριτική Επιτροπή για το 2015
Η Τιμητική κριτική επιτροπή για την Κατηγορία Επαγγελματιών, στο φετινό διαγωνισμό, απαρτίζεται από κορυφαίους του χώρου, όπως: την Joanna Milter, Deputy Photo Editor στο περιοδικό New York Times Magazine (ΗΠΑ), τον Matthew Leifheit, Photo Editor στο περιοδικό VICE Magazine (ΗΠΑ), την Enrica Viganó, έφορο και συγγραφέα (Ιταλία), την Xingxin Guo, Vice Director στο Τμήμα Νέων Μέσων του Κέντρου Φωτογραφίας του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua και Editor-in-Chief στο CICPHOTO (Κίνα), τον Oliver Schmitt, Photo Editor στο ηλεκτρονικό περιοδικό Spiegel Online (Γερμανία), την Maria Pieri, Editorial Director στο περιοδικό National Geographic Traveller, (Ηνωμένο Βασίλειο) και την Sasha Erwitt, Picture Editor (ΗΠΑ).

Προθεσμίες υποβολής
Οι συμμετοχές στον Ανοιχτό διαγωνισμό και το Διαγωνισμό Νέων για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2015 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι συμμετοχές για την Κατηγορία Επαγγελματιών λήγουν στις 8 Ιανουαρίου. Όλες οι συμμετοχές είναι δωρεάν και υποβάλλονται μέσω του www.worldphoto.org.

Ένας από τους κορυφαίους, παγκοσμίως, φωτογραφικούς θεσμούς, τα βραβεία Sony World Photography Awards προβάλλουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στη σύγχρονη φωτογραφία σε ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών – από τη Φύση & Άγρια ζωή, μέχρι την Επικαιρότητα και τα Ταξίδια και προσφέρουν διεθνή προβολή, αναγνώριση και ευκαιρίες τόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ φωτογράφους.

Στα φετινά Βραβεία θα διαγωνιστούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι σε 25 κατηγορίες για χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης, τελευταίας τεχνολογίας, από τη Sony. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα βραβευθεί με το βραβείο L’Iris D’Or και θα λάβει τον τίτλο Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards σε μία υψηλού κύρους τελετή απονομής, με γκαλά, στο Λονδίνο, στις 23 Απριλίου 2015. Όλοι οι νικητές καθώς και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 24 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου 2015, στo πλαίσιo της έκθεσης των βραβείων Sony World Photography Awards 2015, αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στον τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2015.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ