Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Πώληση της Λοταρίας στη Βικτώρια

Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από την Κυβέρνηση της Βικτώριας στην Αυστραλία, η INTRALOT Australia ανακοινώνει την πώληση της λοταρίας της Πολιτείας της Βικτώριας (που λειτουργεί και στην Τασμανία) στον Όμιλο Tatts, που κατέχει την κύρια άδεια στην περιοχή. Η πώληση αυτή επαναφέρει την Πολιτεία στο προηγούμενο μονοπωλιακό καθεστώς.

Τα έσοδα που σχετίζονται με τη συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένων του αρχικού τιμήματος, των τρεχουσών πληρωμών και της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών, εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθουν μέχρι το πόσο των 20 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας. Η συμβολή του έργου στα έσοδα του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2014 δεν ξεπερνά το 2%.

Ο κ. Peter Sidwell, Executive Chairman της INTRALOT Australia, δήλωσε: “Επιλέξαμε μια λύση που θα είναι προς όφελος των πρακτόρων και βεβαίως, θα συμβάλουμε στην ομαλή μετάβαση του έργου στο νέο διαχειριστή. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η INTRALOT έχει καταγγείλει ότι η λειτουργία της λοταρίας  με βάση την άδεια διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών είχε ουσιαστικά παρεμποδιστεί από πλημμέλειες της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης”.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Τυχερών Παιχνιδιών της Αυστραλίας (Gambling Licensing Review Panel) επιβεβαίωσε ότι η INTRALOT Australia υπέστη “άδικη μεταχείριση” κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, ωστόσο δεν ελήφθησαν διορθωτικά μέτρα από την Κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, η INTRALOT Australia έχει κινηθεί δικαστικά ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

H INTRALOT θα εστιάσει ακόμη περισσότερο στην επιτυχή πορεία του Monitoring License για την εποπτεία και τη διαχείριση του δικτύου των 27.000 παιχνιδομηχανών στη Βικτώρια, του πρόσφατου έργου που ανέλαβε για την ανάπτυξη της υπηρεσίας “εθελοντικού ελέγχου παιχνιδιού” (Precommitment) στην ίδια πολιτεία, στην πρόσφατη ανανέωση της συνεργασίας της με τη Lotterywest στη Δυτική Αυστραλία και τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας και την ευρύτερη περιοχή της Ωκεανίας.