Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Από το σήμερα στο αύριο: Η καινοτομία στο design από τη Samsung στην Έκθεση Fuorisalone 2014

Η Samsung Electronics Co., Ltd. βρίσκεται στην έκθεση Fuorisalone 2014 στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία πίσω από το design των συσκευών της, καθώς και το όραμά της για το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος. Η σχέση μεταξύ τεχνολογίας και design αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πεδία ενδιαφέροντος της Samsung, με τις καινοτομίες της εταιρείας να αντλούν έμπνευση από τις ανάγκες των καταναλωτών και την επιθυμία τους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Πρόκειται για μια αναπαράσταση του έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος, στο οποίο όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες, συνθέτοντας μια ενιαία πλατφόρμα που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει και να δημιουργεί πλήθος περιεχομένου και εμπειριών.

«Στη Samsung ακούμε τους καταναλωτές και ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις τους για εξαιρετικό design και λειτουργικότητα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Samsung είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα στη Fuorisalone. Είτε πρόκειται για την κουζίνα, είτε για το σαλόνι, οι σχεδιαστικές καινοτομίες μας φέρνουν αληθινά και χειροπιαστά πλεονεκτήματα στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών», ανέφερε ο Boo-Keun Yoon, Chief Executive και επικεφαλής του Corporate Design Center της Samsung Electronics.

Η Samsung, ακολουθώντας το μότο της για το design, “Make it Meaningful”, σχεδιάζει για τον άνθρωπο και εξασφαλίζει ότι τα ευρήματα των ερευνών της μεταφράζονται σε χαρακτηριστικά που επιλύουν βασικές προκλήσεις και βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών.

Οι επισκέπτες στον χώρο της Samsung θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς η τεχνολογία απαντά στην επιθυμία για άνεση στο σπίτι, ενώ θα γνωρίσουν το μέλλον, στο οποίο υπάρχει πλήρης διάδραση και αρμονία με το περιβάλλον. Ο χώρος αποτελείται από τέσσερα μέρη:

· Σήμερα – Το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού διαθέτει πέντε κύριες οικιακές συσκευές της Samsung και αναδεικνύει ότι ο σχεδιασμός τους βοηθά τον καταναλωτή στην εύκολη υλοποίηση καθημερινών εργασιών.

· Αποδόμηση του παρόντος – Στο δεύτερο μέρος, τα προϊόντα αποσυναρμολογούνται και εκτίθενται, με τα εξαρτήματά τους κρεμασμένα στον αέρα, παρουσιάζοντας το όραμα πίσω από το σχεδιασμό τους.

· Εξέλιξη – Η περιοχή αυτή συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα θα εξελιχθούν στο άμεσο μέλλον. Τα μέρη ενώνονται με φώτα και οθόνες σε διάφορα μεγέθη, παρουσιάζοντας παραστατικά σχέδια, και συνδυάζονται για να κατασκευάσουν ένα μεγάλο ενιαίο καμβά.

· Μέλλον – Στο τελευταίο στάδιο η εταιρεία  δείχνει πώς θα είναι το μέλλον, με εξελιγμένα προϊόντα, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις, άγνωστες ακόμα, απαιτήσεις των καταναλωτών - ένα σημείο όπου οι ανθρώπινες ανάγκες και οι καταναλωτές βρίσκονται στον πυρήνα της τεχνολογίας.

Samsung Premium House

Η Samsung παρουσιάζει το Premium House, στο οποίο η «έξυπνη» ζωή μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χάρη στη χρήση video walls, κυρτών Ultra-HD τηλεοράσεων και ασύρματων ελεγχόμενων οικιακών συσκευών. Όλα θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να ελέγχονται από το smartphone, το tablet ή την τηλεόραση του χρήστη.

Το Premium House είναι εξοπλισμένο με κομψά έπιπλα των Arclinea, Artemide και B&B Italia, προσκαλώντας τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στο σπίτι, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάδραση.

Εντός του Premium House, οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές σε διαφορετικά δωμάτια, όπως είναι τα tablets Samsung Galaxy Note PRO 12.2, η κυρτή UHD TV 55’’, το ψυγείο Food ShowCase και το πλυντήριο Crystal Blue (WW9000).

Επιπλέον το, πραγματικά, διαδραστικό τραπέζι στην κουζίνα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να δώσει στις οικογένειες πρόσβαση σε πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο, συμπεριλαμβάνοντας συνταγές από το διάσημο Ιταλό chef Davide Oldani, αλλά και περιεχόμενο από τις τελευταίες εφημερίδες.

Το Samsung Premium House δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Easydom, Edison Web, Evoluendo, Cargo, Gewiss, Imecon Engineering, Practix και Samsung Techwin.