Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Μια ακόμη επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου IRIS-T SLM με ζεύξη δεδομένων της INTRACOM Defense Electronics

Άλλη μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από το Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών Overberg στη Νότια Αφρική, παρουσία 90 διεθνών εμπειρογνωμόνων και στρατιωτικών εκπροσώπων από 16 χώρες.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαίωσε την άριστη απόδοση του συστήματος ζεύξης δεδομένων που έχει σχεδιαστεί από την INTRACOM Defense Electronics (IDE) για τον πύραυλο IRIS-T SLM, στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα. Συγκεκριμένα, καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης, ενημερώσεις δεδομένων μεταφέρονται από το ραντάρ στον πύραυλο μέσω της ζεύξης δεδομένων (data link), επιτρέποντας στον ανιχνευτή υπέρυθρων ακτίνων «να κλειδώσει» τον στόχο μέχρι το τελικό χτύπημα.

Η επιτυχημένη εκτόξευση προβάλλει και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την διεθνούς επιπέδου τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των ασύρματων συστημάτων υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.

Όσον αφορά την απόδοση της ζεύξης δεδομένων της IDE, ο Δρ Harald Buschek, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Επίγειας Αεράμυνας της Diehl Defence, δήλωσε: "Για άλλη μια φορά, η ζεύξη δεδομένων λειτούργησε τέλεια κατά την μετάδοση των πληροφοριών στον πύραυλο. Θα ήθελα να συγχαρώ την IDE για αυτή την άριστη απόδοση και είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την IDE στην ομάδα μας ! "