Νέα

Το νέο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της, ανακοίνωσε η Apple

iphone-6s

"Ναυαρχίδα" των νέων συσκευών, που παρουσιάστηκαν, χθες, σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, αποτελούν τα smartphones iPhone 6 και iPhone 6 Plus, καθώς και το νέο iPad Pro. Τα δυο νέα "έξυπνα" κινητά θα λανσαριστούν το Σεπτέμβριο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να έρθουν τον Οκτώβριο, κατά το δεύτερο παγκόσμιο κύμα διανομής.

Το iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών ρίχνει στη μάχη του ανταγωνισμού ο αμερικανικός κολοσσός - Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 PlusΤο iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών ρίχνει στη μάχη του ανταγωνισμού ο αμερικανικός κολοσσός - Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 PlusΤα φώτα της χθεσινής παρουσίασης έπεσαν στη νέα πρόταση της Apple στον τομέα των tablets, το νέο iPad, το οποίο ο CEO του ομίλου, Tim Cook, χαρακτήρισε ως “τη σημαντικότερη ανακοίνωση για το iPad από την παρουσίαση του πρώτου iPad”. Με οθόνη στις 12,9 ίντσες, με το νέο iPad, η Apple θα επιχειρήσει να ταράξει τα νερά στον τομέα των tablets, "χτυπώντας" τον προερχόμενο από τους φορητούς υπολογιστές ανταγωνισμό. Θυμίζουμε ότι, για το 2ο τρίμηνο του 2015, η Apple διατήρησε μεν την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην αγορά των tablets, αλλά με σημαντική φθορά στις επιδόσεις της. Η Apple διέθεσε, διεθνώς, 10,9 εκατ. iPads, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 24,5%, όταν ένα χρόνο νωρίτερα η αντίστοιχη επίδοση ήταν 13,3 εκατ. tablets και μερίδιο αγοράς 27,7% (μείωση 17,9%).

Μεγάλη οθόνη
Η νέα συσκευή της αμερικανικής εταιρείας, το iPad Pro, με οθόνη 12,9 ιντσών, ανάλυση 2732x2048, με 5,6 εκατομμύρια pixels, σύμφωνα με τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού, θα είναι η πιο ισχυρή συσκευή με iOS, που παρουσιάστηκε ποτέ. Το iPad Pro έχει πάχος 6,9 χιλιοστών, ελάχιστα μεγαλύτερο από τα 6,1 χιλιοστά του iPad Air, ενώ διαθέτει και κάμερα 8 megapixel και μπαταρία διάρκειας 10 ωρών.

Το φτηνότερο μοντέλο, των 32GB, θα κοστίζει $799, η έκδοση των 128GB $949, ενώ μια έκδοση ίδιας χωρητικότητας με δυνατότητα 4G θα κοστίζει $1.079.

Η εταιρεία έκανε λόγο για μια σειρά αξεσουάρ για το iPad Pro, όπως πληκτρολόγιο, που θα επιτρέπει την ταχύτερη πληκτρολόγηση (με κόστος $169) και ένα stylus, που ονομάζεται Apple Pencil (με κόστος $99).

Η κυκλοφορία και των δύο συσκευών θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, με τις πληροφορίες να τοποθετούν την έλευση της συσκευής στην Ελλάδα το Δεκέμβριο.

Τα νέα iPhone
Τα νέα iPhone 6s και το iPhone 6s plus αναμένονται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, ενώ το πρώτο "κύμα" διανομής τοποθετείται στις 23 Σεπτεμβρίου, με το κόστος των συσκευών να ξεκινά από τα €749 για το iPhone 6s και από τα €859 για το iPhone 6s Plus.

Με οθόνη στις 4,7 ίντσες (iPhone 6s) και στις 5,5 ίντσες (iPhone 6s Plus), οι νέες συσκευές ενσωματώνουν μια νέα τεχνολογία, το 3D Touch, διαθέτουν κάμερα 12 megapixel και δυνατότητα λήψης 4K video. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ