Νέα

Φήμες για είσοδο της Apple στις υπηρεσίες κινητής σε ΗΠΑ και Ευρώπη

applebrand

Την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, καταρχήν των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης ως “εικονικός πάροχος” (mobile virtual network operator -MVNO), φέρεται να εξετάζει η Apple. Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο επικαλείται πηγές εντός της Apple, βρίσκεται σε προκαταρκτικές επαφές με εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, διερευνώντας την πιθανή είσοδο της στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Στόχος των επαφών είναι να νοικιάσει η Apple υποδομές από κάποιον υφιστάμενο πάροχο, χωρίς να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο δίκτυο, ώστε να μπορέσει να παρέχει -σε βάθος χρόνου - υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Σε επαφές με εταιρείες στις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη, προκειμένου να λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος MVNO, θέλουν την αμερικανική εταιρεία διεθνή δημοσιεύματαΣύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, ήδη η Apple δοκιμάζει σε πιλοτικό επίπεδο την υπηρεσία στην αγορά των ΗΠΑ, αν και - όπως προσθέτει το δημοσίευμα - δεν υπάρχει καμία εγγύηση, επί του παρόντος, ότι οι δοκιμές θα τελεσφορήσουν. Ακόμη και στην περίπτωση που αυτό συμβεί, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν ότι η Apple θα λανσάρει εμπορικά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Όπως προσθέτουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, η Apple αναζητά μια μακροχρόνια συνεργασία, προκειμένου να εξελιχθεί σε πάροχο MVNO, το δε εμπορικό λανσάρισμα των σχετικών υπηρεσιών θα απαιτούσε τουλάχιστον μία πενταετία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πλάνο της Apple μετρά, ήδη, αρκετούς μήνες προετοιμασίας και αποτελεί κοινό μυστικό για την ίδια την αγορά. Συνδέουν δε το όλο θέμα με τις προσπάθειες της Apple να αναπτύξει νέες κάρτες SIM.

Στο παιχνίδι και η Google
H φημολογία για ανάμειξη της Apple στην παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έρχεται ελάχιστο διάστημα μετά από την ανακοίνωση της Google για είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, των ΗΠΑ, ως “εικονικός πάροχος” (MVNO). Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην αγορά των ΗΠΑ, ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), μέσω δηλαδή δικτύου τρίτων και εν προκειμένω των Sprint και T-Mobile, θα γίνει μέσω της υπηρεσίας “Fi”, ο οποία αρχικά θα παρέχεται μόνο στους κατόχους κινητών Nexus 6.

Η Google έχει κάνει γνωστή - ήδη από το βήμα του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη - την πρόθεση της να εισέλθει στην αγορά της κινητής. Τότε, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να εξελιχθεί σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο ευρείας κλίμακας, αλλά να εισάγει καινοτομίες, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα που προσφέρει το σημερινό “οικοσύστημα” κινητής τηλεφωνίας.

Αν και πολλοί αμφισβητούν το μερίδιο αγοράς που μπορεί να συγκεντρώσει στις ΗΠΑ από το συγκεκριμένο άνοιγμα, όπως εκτιμούν έτεροι αναλυτές, η όλη προσπάθεια ευθυγραμμίζεται με τα πλάνα της Google να συνδέσει στο Διαδίκτυο όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να κάνουν χρήση και των λοιπών υπηρεσιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ