Απέκτησε και επίσημα "έδρα" στον Πειραιά η κινεζική Huawei - Σε λειτουργία το κέντρο διανομής

"Έδρα" στον Πειραιά απέκτησε ο κινεζικός κολοσσός της Huawei, η οποία έθεσε σε λειτουργία το κέντρο διανομής της στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής σημαδότησε το πρώτο δρομολόγιο τρένου, το οποίο μεταφέρει στην Ευρώπη 22 εμπορευματοκιβώτια - κοντέινερς με εμπορεύματα της εταιρείας. Μετά από την πρώτη πιλοτική αποστολή εμπορευμάτων της Huawei το Δεκέμβριο του 2013, η εταιρεία επιβεβαιώνει, πλέον στην πράξη, την απόφασή της να στέλνει τα προϊόντα της στην Ευρώπη από το λιμάνι του Πειραιά, "με βάση τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επιλογή", επισημαίνεται ανακοίνωση της εταιρείας.
Στην ίδια ανακοίνωση, η Huawei υπογραμμίζει ότι η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το Μάιο του 2013 στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.
“Η Huawei, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Μέσα από δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και ευρείες συνεργασίες με τον εγχώριο κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, η Huawei έχει ήδη γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας", τόνισε κατά τη σχετική τελετή ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei Ελλάδας, Zhou Jun. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αξιοσημείωτων ευκαιριών ανάπτυξης και πρόσθεσε: "θεωρούμε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές προοπτικές της συνεργασίας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα προδώσει σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα”.
Νέοι ορίζοντες συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας
Στο μεταξύ, νέους ορίζοντες στη μακροχρόνια συνεργασία τους, ανοίγουν Ελλάδα και Κίνα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, υψηλές προσδοκίες προκαλεί η τριμερής συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστου Βασιλάκου, του Υφυπουργού Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Δρ. Cao Jianlin και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, για την από κοινού υποστήριξη της σύστασης Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στην Περιφέρεια.
Πρόκειται για μια πρωτοπόρα οργανωτική δομή, η οποία θα φιλοξενεί ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις και φορείς, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες συνεργασίας, αλληλεπίδρασης, μεταφοράς τεχνολογίας - τεχνογνωσίας, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, την εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη και ευημερία.
Νατάσα Φραγκούλη
fragouli@sepe.gr
© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2014