Νέα

Επενδυτική ατζέντα 1,7 δις. ευρώ της Apple για την Ευρώπη

applebrand

Ευρεία επενδυτική ατζέντα για την Ευρώπη ετοιμάζεται να ανοίξει η αμερικανική Apple, με την εταιρεία να προγραμματίζει επενδύσεις 1,7 δις. ευρώ ($1,9 δις.), επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει δύο νέα data centers στην περιοχή, με τη Δανία και την Ιρλανδία να είναι οι χώρες που θα υποδεχτούν τις δύο επενδύσεις, τις μεγαλύτερες που έχει "τρέξει" ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Δύο νέα data centers, σε Δανία και Ιρλανδία, εγκαθιστά ο αμερικανικός κολοσσόςΜε στόχο να υποστηρίξουν περαιτέρω την παρουσία της Apple επί ευρωπαϊκού εδάφους, τα δύο νέα data centers, έκτασης 160.000 τετραγωνικών μέτρων έκαστο, αναμένεται να τεθούν σε  λειτουργία εντός του 2017. Η ενεργοποίησή τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Apple, θα υποστηρίξει τις online υπηρεσίες, που ήδη παρέχει η εταιρεία στους Ευρωπαίους πελάτες της, όσον αφορά ειδικότερα το iTunes Store, το App Store, το iMessage, καθώς και τις υπηρεσίες Maps και Siri. 

Όπως έκανε γνωστό η ίδια η Apple, σε σχετική ανακοίνωσή της, τα δύο νέα data centers, που θα εγκατασταθούν στην περιοχή Jutland της Δανίας και στην κομητεία Galway της Ιρλανδίας, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανέωσιμες πηγές ενέργειας για τη λειτουργία τους, και αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στις δύο χώρες. Μάλιστα, τα δύο νέα data centers της Apple θα είναι από τα μεγαλύτερα που λειτουργεί η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νέες θέσεις εργασίας
"Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα, που έχει υπολοποιήσει η Apple στην Ευρώπη μέχρι σήμερα" σχολίασε ο επικεφαλής της εταιρείας, Tim Cook, υπογραμμίζοντας ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη θα ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, δημιουργώντας, παράλληλα, εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. 

Το συνολικό κεφάλαιο του 1,7 δις. ευρώ θα μοιραστεί ισόποσα στα δύο νέα data centers του αμερικανικού ομίλου στην Ευρώπη, με την ιρλανδική κυβέρνηση να έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι  δρομολογούμενη επένδυση θα φτάσει το ποσό των 850 εκατ.ευρώ. Επίσης, η ιρλανδική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι το σύνθετο έργο της εγκαστάστασης του data center στη χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τουλάχιστον 300 νέων θέσεων εργασίας, οδηγώντας σε σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας. 

Η Apple απασχολεί ήδη 18.300 υπαλλήλους σε 19 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας -έμμεσα- άλλες 672.000 θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού σχετικά με τις φορολογικές συμφωνίες, που έχει συνάψει στο ευρωπαϊκό έδαφος και ειδικότερα την 20ετή συμφωνία της με την την Ιρλανδία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ