Νέα

Αμφίπολη, Mundial, εκλογές κυριάρχησαν στις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2014

googlesearch

Αμφίπολη, αυτοδιοικητικές εκλογές, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και Eurovision βρέθηκαν το 2014 στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων μεταξύ των Ελλήνων, στη μηχανή αναζήτησης Google. Στην υψηλότερη θέση των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014, σύμφωνα με το ετήσιο “This Year in Search” για το 2014, που ανακοίνωσε η Google, τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης. Οι αναζητήσεις ήρθαν ως επακόλουθο της ιδιαίτερα εκτεταμένης δημοσιότητας, που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες.

Ιδιαίτερα ψηλά στις αναζητήσεις των Ελλήνων φέτος οι όροι ΕΝΦΙΑ και Κοινωνικό ΜέρισμαΌπως επισημαίνει η Google, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική σφραγίδα της λίστας αυτής, καθώς τέσσερις κορυφαίες αναζητήσεις αφορούσαν άμεσα ή έμμεσα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, ενώ ιδιαίτερα ψηλά κατατάσσεται η ΝΕΡΙΤ. Τέλος, σε ό,τι αφορά μεγάλες εκδηλώσεις, η Eurovision και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κυριαρχούν στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών.    

Το “This Year in Search” της Google αποτελεί μια ματιά στο έτος που πέρασε, μέσα από την προοπτική και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών. Τα αποτελέσματα αφορούν στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις φέτος και αποκρυσταλλώνουν τα όσα απασχόλησαν τους Έλληνες, αλλά και τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις τους, βασισμένα στη διερεύνηση και ανάλυση των δισεκατομμυρίων ερωτημάτων, που γίνονται μέσω της Google κάθε χρόνο.

Αναζητήσεις
Σύμφωνα με την Google οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2014, ήταν: Αμφίπολη, εκλογές 2014, nerit, eurovision 2014, που ψηφίζω, βάσεις 2014, mundial 2014, ypes iphone 6, αποτελέσματα εκλογών. Επιπλέον, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ελλήνων χρηστών για τις προσωπικότητες, τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι στις αναζητήσεις κυριάρχησαν τα πρόσωπα που φέτος έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Robbin Williams και ο Σάκης Μπουλάς, ενώ ψηλά βρέθηκε ο Michael Schumacher, του οποίου η περιπέτεια απασχόλησε έντονα τη διεθνή επικαιρότητα.

Πρόσωπα
Έτσι, οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσωπικοτήτων στην Ελλάδα για το 2014, ήταν: Robbin Williams, Σάκης Μπουλας, Jennifer Lawrence, Σουμαχερ, Conchita, Αντώνης Βαρδής, Άννα Πολάτου, Τζένη Βάνου, Μελίνα Ασλανίδου, Καρνέζης.

Στα γεγονότα, που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών για το 2014, κυριάρχησαν οι εκλογές και η Eurovision, ενώ η σχετική λίστα έχει έντονο αθλητικό χρώμα, με τα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το τουρνουά τένις Rolland Garros και τα Playoffs του NBA.

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων/εκδηλώσεων στην Ελλάδα ήταν: εκλογές 2014, eurovision 2014, mundial 2014, the voice, πανελλήνιες 2014, ολυμπιακός Μάντσεστερ, μουντομπασκετ 2014, roland garros, τελικός κυπέλλου 2014 και nba playoffs 2014.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ιδιαίτερα ψηλά στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων φέτος βρέθηκαν οι όροι ΕΝΦΙΑ και Κοινωνικό Μέρισμα, καθώς και οι δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης Μπρούσκο, Όνειρο Ήταν και Κάτω Παρτάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ