Νέα

Εκκολαπτήριο νέων ηγετικών στελεχών επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΟΤΕ

peopletech12

Το διαπιστωμένο έλλειμμα ηγεσίας στο ελληνικό επιχειρείν φιλοδοξεί να ανατρέψει ο ΟΤΕ, με τη δημιουργία ενός “εκκολαπτηρίου” στελεχών, μέσα από το πρόγραμμα Graduate Trainee Program. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο έχει διάρκεια 18 μηνών και στόχος είναι να επαναλαμβάνεται ανά διετία, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη δέκα νέων, ηλικίας έως 28 ετών, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, οι οποίοι θα εργαστούν στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα.

Άμεση πρόσληψη 10 νέων - έως 28 ετών - και εκπαίδευση στο σύνολο των λειτουργιών του ΟργανισμούΗ διαδικασία επιλογής, εκτός από το πρώτο στάδιο, αυτό της υποβολής των αιτήσεων και της συμπλήρωσης ενός τεστ ικανοτήτων και ενός ερωτηματολογίου προσωπικότητας, περιλαμβάνει άλλες δυο φάσεις. Κατά τη δεύτερη, θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι ατομικών συνεντεύξεων και ένα εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης. Στην τρίτη φάση, οι υποψήφιοι θα περάσουν από ένα κέντρο αξιολόγησης από ανώτερα στελέχη του Οργανισμού, με στόχο οι δέκα καλύτεροι να λάβουν την πρόταση συνεργασίας με τον ΟΤΕ.

Παράλληλα με την υλοποίηση της φιλόδοξης δράσης, η εταιρεία έχει σχεδιάσει αντίστοιχο πρόγραμμα για την αξιοποίηση και ανάδειξη στελεχών, που εργάζονται ήδη στον όμιλο ΟΤΕ. Το πρόγραμμα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ξεκινά το Φεβρουάριο του 2015 και αφορά σε 30 εργαζόμενους. Το πρόγραμμα για τους ήδη εργαζομένους θα είναι επίσης 18μηνης διάρκειας, ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζόμενου. Η επιλογή των 30 συμμετεχόντων θα γίνει μέσα από μια διαδικασία, αντίστοιχη με αυτήν του εξωτερικού προγράμματος, που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων.

Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ σχολίασε ότι το πρώτο ΟΤΕ - COSMOTE Graduate Trainee Program επενδύει σε νέους ανθρώπους και τους παρέχει τα μέσα για να εξελιχθούν σε εξαίρετους, ολοκληρωμένους managers. “Θέλουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τους καλύτερους υποψήφιους της αγοράς και να αναδείξουμε τους ταλαντούχους εργαζομένους μας. Θέλουμε νέους ανθρώπους με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Ο ΟΤΕ του σήμερα, είναι μεγάλο σχολείο και μπορεί να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία
Όπως σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ, κυρία Έλενα Παπαδοπούλου, η διαδικασία επιλογής για το ΟΤΕ - COSMOTE Graduate Trainee Program περιλαμβάνει κύκλους συνεντεύξεων και αξιολόγησης, από τους οποίους θα προκύψουν 10 ταλαντούχοι νέοι, που θα προσληφθούν στον Όμιλο ΟΤΕ. Ακολουθεί ένα ταξίδι 18 μηνών, με έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και  συμμετοχή σε σύνθετα έργα.

Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 30/12, ενώ η διαδικασία επιλογής εκτιμάται ότι θα περατωθεί το Μάρτιο του 2015, οπότε και ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη (με αορίστου χρόνου συμβάσεις εργασίας) στους 10 νέους που ξεχώρισαν.

Οι υποψήφιοι, εκτός από το ηλικιακό κριτήριο, θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, να έχουν τη δυνατότητα εργασίας εντός και εκτός Ελλάδας και να γνωρίζουν πολύ καλά Αγγλικά, ενώ δεν απαιτείται προϋπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ