Infocom World 2010

Εντός Ελλάδας

Image not found

Infocom World 2010

Έναρξη 09:00 - Λήξη 20:00
Αθήνα


Για άλλη μια χρονιά κοντά τις εξελίξεις
Το Info-ComWorld έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο συνέδριο για το χώρο των τηλεπικοινωνιών και γενικότερα των ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο παρελθόν, το Info-ComWorld αποτέλεσε το βήμα για την κατάθεση βαρύνουσων απόψεων για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την ελληνική και τη διεθνή αγορά, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Το φετινό Info-ComWorld δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα των προηγούμενων συνεδρίων. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί στις ραγδαίες εξελίξεις, τόσο αυτές που έχουμε ήδη δει, όσο και σε εκείνες που αναμένεται να επηρεάσουν τον κλάδο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το 12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE) και του Global Suppliers mobile Association (GSA).

Το Info-Com World διοργανώνεται από τη Smart Press, μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά το χώρο των εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης με έμφαση στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, και τα κορυφαία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες» και «Info-Com».
Το συνέδριο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στην νοτιανατολική Ευρώπη όσον αφορά στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί πλέον με βάση τις συνεχείς εξελίξεις στο χώρο της ευρυζωνικότητας και της σύγκλισης των τεχνολογιών επικοινωνιών, πληροφορικής και media.

Όπως κάθε χρόνο, εστιάζοντας στις ανάγκες & στις ανησυχίες της αγοράς, αλλά και τις προσκλήσεις της εποχής, η οργανωτική επιτροπή του 12ου Info-ComWorld επέλεξε ως κεντρικό άξονα του Συνεδρίου το θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης».

Η έξοδος από την οικονομική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη αναγκαιότητα αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η τεχνολογία, με αιχμή την ευρυζωνικότητα, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι η αύξηση της διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων μπορεί να συνεισφέρει τουλάχιστον μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες στον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ μίας χώρας. Κάτι που προφανώς  σημαίνει ότι μία ψηφιακή και ευρυζωνική Ελλάδα είναι πιο εύκολο να εξέλθει από την τρέχουσα δύσκολη μακροοικονομική κατάσταση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης και πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή. Ποιες όμως είναι οι δυνατότητες, οι προσκλήσεις, οι τεχνολογίες, τα μοντέλα ανάπτυξης και οι αναδυόμενες ευκαιρίες; Όλα αυτά τα ζητήματα θα αναλυθούν διεξοδικά μέσα από τις ενότητες του φετινού Συνεδρίου.

Ενότητα 1
Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών
Bρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την υλοποίηση  δικτύων επόμενης γενιάς και στην Ελλάδα. Το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα ελληνικά νοικοκυριά δείχνει να προχωρά και υπ’ αυτό το πρίσμα οι απόψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σηματοδοτούν τις εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο οι απόψεις των εταιρειών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, όσο και των επιστημόνων αλλά και των αναλυτών αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Ενότητα 2
Ψηφιακή Τηλεόραση: η ώρα των αποφάσεων
Με την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας έχει ψηφιακό σήμα. Έτσι η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση προχωρά και έχει φτάσει η ώρα που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι σημαντικά και «καυτά» θέματα, όπως είναι η κάλυψη όλης της χώρας, η δραστηριοποίηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, η διακοπή εκπομπής αναλογικού σήματος, η διαχείριση των συχνοτήτων και, βεβαίως, το ψηφιακό μέρισμα. Στη συγκεκριμένη ενότητα έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο την εξεύρεση των ιδανικών λύσεων προκειμένου η μετάβαση να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη για τους Έλληνες πολίτες.

Ενότητα 3
Ψηφιακή Ελλάδα: Το cloud computing και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα
Το cloud computing είναι η νέα, σημαντική τάση στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Στην Ελλάδα αν και βρισκομαστε ακόμη στην αρχή, το βέβαιο είναι ότι το cloud computing έχει δείξει μικρό μόνο μέρος των δυνατοτήτων του αφού όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να αλλάξει τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και να προσφέρει νέες πηγές εσόδων σε ολόκληρο το οικοσύστημα που δραστηριοποιείται γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ιδιαίτερα μπορούν να βρουν μέσα από το cloud computing σημαντικές ευκαιρίες για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να αντιπαρέλθουν τη μείωση -λόγω ανταγωνισμού και κρίσης- των εσόδων από τις υπηρεσίες φωνής.

Ενότητα 4
Τηλεπικοινωνίες: Οι αντοχές και οι επιλογές της αγοράς για την έξοδο απ’ την κρίση
Η αγορά των τηλεπικοινωνιών έχει αρχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως φαίνεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του χώρου. Και το ερώτημα, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών ομίλων της χώρας, είναι ο βαθμός αντοχής που έχει ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ποιες είναι οι επιλογές, οι τεχνολογίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι λύσεις; Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί αλλά και οι CEOs των δικτύων θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το τοπίο διαφοροποιείται δραματικά τους τελευταίους μήνες.