digital economy forum

digital economy forum

Το 2010, όταν η Ελλάδα βάδιζε τις πρώτες ημέρες της επερχόμενης κρίσης, ο ΣΕΠΕ επιχείρησε να καταδείξει ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν κομβικό παράγοντα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ, παράλληλα, η χρήση  τους συνιστά μοναδικό όπλο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτές τις δύο διαστάσεις των ΤΠΕ ο ΣΕΠΕ επιχείρησε να αναδείξει με  τη διοργάνωση ενός δικού του, μεγάλου συνεδρίου, με το οποίο ο Σύνδεσμος θα γιόρταζε την πρώτη 15ετία της ζωής του.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μόλις δέκα ημέρες μετά το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού, Γεωργίου Α. Παπανδρέου, στο Καστελόριζο, κατά το οποίο ανακοινώθηκε η προσφυγή της χώρας στον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το πρώτο συνέδριο με τίτλο digital economy forum πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2010, με θέμα «Η ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή». 

Έπειτα από διάλειμμα αρκετών χρόνων, λόγω της κρίσης, το digital economy forum πραγματοποιήθηκε ξανά το 2016 ενώ από το 2018, το συνέδριο διοργανώνεται από τον ΣΕΠΕ ανελλιπώς σε ετήσια βάση και αποτελεί θεσμό για την ελληνική οικονομία. Στόχος του είναι η ανάδειξη της τεχνολογίας στην επίτευξη της ψηφιακής μεταρρύθμισης ενθαρρύνοντας την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Οι ομιλητές στο digital economy forum είναι υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου ΤΠΕ, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διπλωμάτες, οικονομικοί ακόλουθοι, στελέχη πρεσβειών και πολλοί άλλοι. Κεντρικός ομιλητής είναι παραδοσιακά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ΣΕΠΕ συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας να αποτελέσει τον αναγκαίο καταλύτη για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Αναλυτικά τα προηγούμενα συνέδρια του digital economy forum:

digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight
digital economy forum 2021: digitalization, no longer a choice, but a necessity
digital economy forum 2020 – Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα
digital economy forum 2019 - Leading Greece to Growth
digital economy forum 2018 - Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε
digital economy forum 2016 - «Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή»
digital economy forum 2010- «Η ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή».