Αναδυόμενες Tεχνολογίες

Ιαπωνία και Ινδία, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για το GenAI

ai-smartphone

Στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου για την ταχύτερη υιοθέτηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) μπαίνουν η μια μετά την άλλη οι περισσότερες αγορές του πλανήτη. Mε την κούρσα αυτή να είναι σε εξέλιξη, κάποιες αγορές δείχνουν να μπαίνουν ταχύτερα από άλλες στην αγορά του Generative AI.

“Η επανάσταση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού, που γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση στην υιοθέτηση του Generative AI, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού, των υπηρεσιών και του hardware”, αναφέρει η εταιρεία ερευνών IDC.

Η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού θα γνωρίσει μια άνοδο στην υιοθέτηση του Generative AI ανάλογη με αυτή της Βόρειας Αμερικής

Οι αναλυτές της, προβλέπουν ότι οι δαπάνες της περιοχής για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα εκτιναχθούν στα $26 δισ. έως το 2027, με σύνθετο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 95,4% την προσεχή τριετία. “Αυτή η άνοδος υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο της περιοχής στο επόμενο κύμα καινοτομίας και τεχνολογικής προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη”, αναφέρει η IDC σε σχετικό report της.

Οι εκτιμήσεις της IDC επιφυλάσσουν για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού μια άνοδο στην υιοθέτηση του Generative AI, με ρυθμούς αντίστοιχους με εκείνους της Βόρειας Αμερικής, κυρίως, λόγω των επιχειρήσεων, που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη δεδομένων και πλατφορμών υποδομής προσαρμοσμένες για εφαρμογές GenAI.

“Προβλέπουμε ότι αυτή η επένδυση στο GenAI θα φτάσει στο ζενίθ της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ακολουθούμενη από μια περίοδο σταθεροποίησης”, εξηγεί η εταιρεία στο ίδιο report.

Ο ρόλος της Κίνας

Η Κίνα αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της ως η κυρίαρχη αγορά για το GenAI, ενώ η Ιαπωνία και η Ινδία πρόκειται να γίνουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC.

Ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι αυτός που θα γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη στην υιοθέτηση Generative AI. Προβλέπεται να φτάσει τα $4,3 δισ. έως το 2027, με CAGR 96,7%.

Στο μεταξύ, ο κλάδος των υπηρεσιών λογισμικού και πληροφοριών είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος που υιοθετεί το GenAI, αγκαλιάζοντας την ευελιξία του σε τομείς, όπως το μάρκετινγκ, η ανάλυση δεδομένων και η ανάπτυξη λογισμικού.

Τέλος, ο τρίτος μεγαλύτερος κλάδος στην υιοθέτηση του GenAI είναι οι κυβερνήσεις σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίες μέσω της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης έχουν μια ουσιαστική ευκαιρία να μεταμορφώσουν τις δραστηριότητές τους και την παροχή υπηρεσιών.

Μετασχηματιστικό δυναμικό

“Ξεκλειδώνοντας το τεράστιο δυναμικό του GenAI, η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού είναι έτοιμη για ένα μετασχηματιστικό ταξίδι σε διάφορους τομείς. Με ισχυρή ψηφιακή υποδομή και αυξανόμενες επενδύσεις στην τεχνολογία, η περιοχή αναδεικνύεται σε βασικό παίκτη σε αυτό το δυναμικό τοπίο. Οι στρατηγικές επενδύσεις σε hardware, λογισμικό και συναφείς υπηρεσίες για το GenAI είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και την προώθηση αυτής της προόδου”, προσθέτει η ίδια ανάλυση.

“Το GenAI δεν είναι μια φευγαλέα τάση. Η ικανότητά του να δημιουργεί εντελώς νέο περιεχόμενο, σε διάφορα μέσα, όπως εικόνες, βίντεο, κώδικας και υλικό μάρκετινγκ, υπόσχεται σημαντικά κέρδη αποτελεσματικότητας και ανοίγει το δρόμο για νέες ευκαιρίες, παρέχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους παίκτες που θα εισέλθουν νωρίς σε αυτήν”, σημειώνει η IDC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα