Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος του ΣΕΠΕ «O Κλάδος της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα: Πρόσωπα και Ιστορίες»

social_sepe_image2

Η παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος του ΣΕΠΕ, με τίτλο «O Κλάδος της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα: Πρόσωπα και Ιστορίες», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, που διοργανώθηκε από τον ΣΕΠΕ τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel.

Το Λεύκωμα «O Κλάδος της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα: Πρόσωπα και Ιστορίες» αποτελεί μία ιστορική αναδρομή της ψηφιακής Ελλάδας, έναν οδηγό για τον νέο και καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια. Στις 350 σελίδες του συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 250 φωτογραφίες αρχειακού υλικού, καθώς και 96 συνεντεύξεις, ανάμεσά τους και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη έκδοση. Περισσότερες από 3.000 ώρες έρευνας από μία 16μελή ομάδα εργασίας καταγράφει και παρουσιάζει την Ψηφιακή Ιστορία της Ελλάδας. Η έκδοση αποτελεί μία ιστορική στιγμή, στην οποίαν πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη που τον δημιούργησαν, τον ανέπτυξαν και συνεχίζουν να τον αναδεικνύουν ως κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η παρουσίαση έγινε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα από την Πρόεδρο ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παραφράζοντας τον Κομφούκιο θα έλεγα πως “δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για να ορίσεις το μέλλον από το να μελετήσεις το παρελθόν”. Αυτός ήταν και ο στόχος μας σε αυτήν την ιστορική έκδοση· μέσα από τον αυτό-στοχασμό και την ανασκόπηση, να αναδείξουμε τους ανθρώπους που έχτισαν την ψηφιακή βιομηχανία της Ελλάδας και ταυτόχρονα να φωτίσουμε την ιστορική πορεία του κλάδου στη χώρα, με σκοπό αυτό να λειτουργήσει ως οδηγός στο νέο καθοριστικό ρόλο, τον οποίον καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια. Αυτόν του καταλύτη, της αναγκαίας συνθήκης, του κοινού παρονομαστή για την ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας και την ευημερία της Ελληνικής κοινωνίας».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό του για το λεύκωμα, αναφέροντας: «Μέσα στις σελίδες αυτές είδα την πορεία του κλάδου στον τόπο. Είδα τον πρώτο μου υπολογιστή, τους πρωτεργάτες του κλάδου, την ιστορία της πληροφορικής». Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του Υπουργείου, επεσήμανε: «Βγήκαμε μπροστά και δείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Το gov.gr ήταν ο πρώτος σταθμός στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας. Τώρα, σειρά έχει το myAIgov ως επόμενος κομβικός σταθμός». Κλείνοντας την ομιλία του, έδωσε «Συγχαρητήρια σε όλους και ιδίως στον ΣΕΠΕ, τον πιο σημαντικό εταίρο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Τέλος, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΠΕ και εμπνευστής του λευκώματος, κύριος Αναστάσιος Τζήκας, ο οποίος συγκινημένος έκανε αναδρομή στο παρελθόν και στις 4 θητείες του στην προεδρία του ΣΕΠΕ: «Τότε δεν είχαμε πείσει ακόμα ότι είμαστε στρατηγικός κλάδος. Αυτό το λεύκωμα είναι μία ιστορία αυτογνωσίας του κλάδου. Αυτά τα χρόνια κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ΣΕΠΕ. Πρέπει αυτό να το διαφυλάξουμε και σε αυτό θα μας βοηθήσει το λεύκωμα. Έχουμε επίσης, όμως, και δύο μεγάλα, σημαντικά γεγονότα κάθε χρόνο, τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε για τον ίδιο λόγο: το digital economy forum και την Beyond. Αυτός ο κλάδος είναι ο πιο αναζωογονητικός της ελληνικής οικονομίας. Το λεύκωμα είναι η φωτογραφία μας».

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και ένα βίντεο - αφιέρωμα στη δημιουργία του ιστορικού Λευκώματος του ΣΕΠΕ.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, μπορείτε να αναζητήσετε στο https://deforum.sepe.gr/

Χορηγοί digital economy forum 2023

Platinum: ATCOM, Byte, Deloitte, FORTINET

Gold: 01 SOLUTIONS Hellas, Active, CISCO, COSMOTE, DBC diadikasia, DELL Technologies, EPSILONNET, Google, Hewlett Packard Enterprise-Infinitum, HP με Intel–Amplus, HUAWEI, IBM, INTRACOM TELECOM, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, kydryl, Microsoft, netcompany-intrasoft, NOVA, ΠΛΑΙΣΙΟ, Profile Software, SAMSUNG, SOFTONE, SPACE Hellas, UNI SYSTEMS

Silver: Adaptit, apopsi, Digital Realty, SPARKLE

Bronze: Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, collectives, iKnowHow, neuropublic, oktabit, ORACLE, OTS, SAP, vodafone

Media sponsors: MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, TA NEA, in.gr, ot.gr, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, DAILY FAX, Deasy, ICTplus, infocom, interestingpeople.gr, Marketing Week, Net Fax, netweek.gr, one channel, techpress.gr

ΔΤ ΣΕΠΕ 21/12/2023 (WORD) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (PICS)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα