Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

Δελτίο Τύπου: Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι τα μοναδικά εργαλεία για τις διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας

health

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την άμεση υλοποίηση τριών διαρθρωτικών αλλαγών, απαραίτητων για την αποτελεσματική λειτουργία του νευραλγικού τομέα της υγείας στη χώρα μας. Οι τρεις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές συνοψίζονται στην εφαρμογή διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, στην καταγραφή της περιουσίας και στη μηχανοργάνωση του ελληνικού συστήματος υγείας. Ο ΣΕΠΕ, εδώ και χρόνια, επανειλημμένα τονίζει πως ο έλεγχος ελλείμματος, δαπανών, αλλά και εσόδων του κράτους μπορεί να υλοποιηθεί με μοναδικά εργαλεία τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ο ΣΕΠΕ εκπροσωπώντας τον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας και με δεδομένο τις δυνατότητες, την εμπειρία και την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων - μελών του, συντάσσεται με αυτή την προσπάθεια , με στόχο την απάλειψη των στρεβλώσεων του παρελθόντος, την αποφυγή προηγούμενων λαθών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος που θα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών είναι δεδομένα και η εκφρασμένη πολιτική βούληση για την άμεση εφαρμογή τους στη λειτουργία του κράτους, ακολουθώντας τις σύννομες διαδικασίες, μπορεί να φέρει άμεσα στον τομέα της υγείας τη διαφάνεια, τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά και ένα σύνολο από ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα