Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Τα Public επεκτείνονται και επενδύουν €10εκ. σε νέα καταστήματα “Public + home”

PUBLIC RETAIL ΑΕ
Πληροφορίες Επιχείρησης

Τα  Public ανακοινώνουν τη δημιουργία 10 νέων καταστημάτων “Public + home” μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Με μια στρατηγική επένδυση, 10 εκατ. ευρώ, τα Public επενδύουν και επεκτείνουν το δίκτυο φυσικών καταστημάτων που φιλοξενούν τη διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας, μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών, αλλά και τηλεοράσεων και ειδών ψυχαγωγίας, προκειμένου να προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Στο πλάνο της επένδυσης για το 2024 εντάσσεται και η πλήρης ανακαίνιση τριών Public, που θα αναβαθμιστούν σε “Public + home” για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών με ασυναγώνιστη ποικιλία μικρών και μεγάλων συσκευών για το σπίτι, σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα καταστήματα Public σε Ιωάννινα, Πειραιά και Ρόδο, θα αναβαθμιστούν σε “Public + home”, προκειμένου να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και των τοπικών αγορών.

Περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου Public

Τα Public αναδιαμορφώνουν το δίκτυο καταστημάτων τους και βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων σημείων τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν την εμπειρία “Public + home” σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι να φιλοξενούν και την κατηγορία των μεγάλων και μικρών οικιακών συσκευών μεταφέροντας μικρού μεγέθους καταστήματα στα ήδη μεγάλα Public. Συγκεκριμένα, το Public Group εξετάζει ήδη τις περιοχές της Κρήτης, της Πελοποννήσου, καθώς και περιοχές στην Αττική, προκειμένου να ανακαλύψει τα κατάλληλα σημεία και να επενδύσει στη δημιουργία νέων μεγάλων καταστημάτων επιφάνειας 2.000 τ.μ., τα οποία θα φιλοξενούν με άνεση την πλήρη γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και προτάσεις για όλη την οικογένεια.

Υψηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα μεγάλα Public καταστήματα, τα “Public + home”

Η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των Public έρχεται ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του νέου μοντέλου για αγορές οικιακών συσκευών που σύστησαν στο αγοραστικό κοινό τα Public μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη σύσταση των καταστημάτων “Public + home”, τα οποία έχουν αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς για τους καταναλωτές που αναζητούν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, προσφορές και ευέλικτους τρόπους πληρωμής.

Ενδεικτικό της θερμής υποδοχής που είχαν τα 13 πρώτα μεγάλα καταστήματα “Public + home” είναι πως το 94%* των επισκεπτών τα αξιολόγησε θετικά, όσον αφορά στον σχεδιασμό των καταστημάτων, στην εξειδίκευση των εργαζομένων, καθώς και στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διαθέτουν. Επιπλέον, το 75%* των καταναλωτών συνολικά δηλώνει ισχυρή πρόθεση να επισκεφθεί τα συγκεκριμένα καταστήματα για αγορές προϊόντων τεχνολογίας, όπως smartphone, laptop και tablets, οικιακών συσκευών, όπως ψυγεία και πλυντήρια, και ψυχαγωγίας όπως τηλεοράσεις και προϊόντα gaming, επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στη μάρκα Public.

Μέσα από τη δημιουργία νέων καταστημάτων “Public + home” και την αναβάθμιση υφιστάμενων καταστημάτων, τα Public επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για συνεχή ανάπτυξη και διεύρυνση του δικτύου, παραμένοντας αγαπημένος προορισμός αγορών για όλη την οικογένεια και το σπίτι.

*Στοιχεία από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Kantar, Brand Equity study Q4 2023 και Public+home evaluation study (Νοέμβριος 2023).