Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους με τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με την νέα πλατφόρμα της OTS

ots

Η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας, χωρίς όμως να αποτελεί εμπόδιο στην συνέχιση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Η OTS, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, ανέπτυξε την νέα πλατφόρμα Open1|Booking με σκοπό την υποστήριξη των φορέων που διαχειρίζονται αθλητικούς χώρους, ώστε να τους διαθέσουν και πάλι στο κοινό, τηρώντας όμως παράλληλα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με το Open1|Booking, η διαχείριση της εισόδου των Πολιτών στους αθλητικούς χώρους γίνεται εύκολα και απλά.

Με το Open1|Booking ο Φορέας αρχικά, καθορίζει την επιτρεπτή χωρητικότητα της εγκατάστασης, σύμφωνα με τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στη συνέχεια ο Πολίτης πληροφορείται, από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή, σχετικά με τη διαθεσιμότητα της εγκατάστασης ανά ημέρα και ώρα και με τη συμπλήρωση των στοιχείων του, κάνει κράτηση για χρήση του χώρου στην επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα.  

Ο ελεγκτής στην είσοδο της εγκατάστασης, έχει στην διάθεσή του την λίστα με όλους τους Πολίτες που έχουν πραγματοποιήσει κράτηση και προχωρά στην ταυτοποίησή τους εύκολα κι απλά. Έχει επιπλέον τη δυνατότητα να καταγράφει τη θερμοκρασία του ασκούμενου κατά την είσοδό του στον αθλητικό χώρο και των στοιχείων ενός Πολίτη που δεν έχει κάνει προηγουμένως κράτηση στον χώρο, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα εκείνη την στιγμή στην εγκατάσταση.

Τα στοιχεία των αθλούμενων διατηρούνται για μέγιστη διάρκεια 30 ημερών, με στόχο την εύκολη ιχνηλάτηση ενός ενδεχόμενου κρούσματος και έπειτα διαγράφονται από το σύστημα αυτόματα.

Ο Δήμος Ζωγράφου είναι ο πρώτος φορέας που ξεκίνησε την χρήση του Open1|Booking, και κατέγραψε πάνω από 1500 εγγραφές την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας. Ο υφυπουργός αθλητισμού κος Αυγενάκης δήλωσε σε επίσκεψή του στο χώρο προς τους υπευθύνους: «Συγχαρητήρια, κάνατε πράξη την ατομική ευθύνη. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά σημαντικά στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέλουμε να εφαρμόζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου όλοι οι αθλητές και οι αθλούμενοι να είναι ασφαλείς. Ευθυγραμμίζεται μάλιστα και με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζουμε και εμείς στον αθλητισμό».

Το Open1|Booking αποτελεί το υποσύστημα κρατήσεων  της πλατφόρμας Open1|Members της OTS, με την οποία οι φορείς μπορούν επιπλέον να διαχειριστούν τα μέλη αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δομών. Η πλατφόρμα προσφέρει εύκολη διαχείριση όλων των συναλλαγών του φορέα με τα μέλη, όπως ηλεκτρονική πληρωμή συνδρομών, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για εγγραφή, εύκολη πρόσβαση στο χώρο, παροχή ηλεκτρονικής ενημέρωσης για δραστηριότητες, αποστολή μηνυμάτων κ.α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ