Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

1st MySQL day in Greece by ORACLE - IT Synergy

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ  το πρώτο ORACLE My SQL event στην Ελλάδα. Συν διοργανωτές ήταν η ομάδα MySQL EMEA team  της ORACLE  και η IT Synergy, Oracle Gold partner με εξειδίκευση στις τεχνολογίες της ORACLE DATABASE, ORACLE  LINUX  καθώς και  μοναδικός Specialized Partner in MySQL Implementations στην Ελλάδα.

Η MySQL είναι η #1 πιο δημοφιλής Open Source  relational database και #2 πιο δημοφιλής database (πίσω από την Oracle DB). Ανήκει στην οικογένεια της Oracle εδώ και 7 χρόνια.  Η πρώτη έκδοση ήταν το 1995 ενώ τον  Φεβρουάριο του 2008 αγοράστηκε από τη Sun η οποία όπως είναι γνωστό αγοράστηκε από την Oracle τον Ιανουάριο του 2010.

Η MySQL έχει καθιερωθεί πλέον ως “Η DATABASE για WEB APPLICATIONS”.

Χρησιμοποιείται από τα ποιο δημοφιλή web sites παγκοσμίως όπως : Facebook, Twitter ,YouTube, Βooking, airbnb και άλλες.

Πέρα από το Web χρησιμοποιείται επίσης ως embedded database από χιλιάδες ISVs (Independent Software Vendors) και OEMs όπως η CISCO, F5,SYMANTEC, AVAYA, ADOBE,ALCATEL-LUCENT και άλλες. Τέλος η MySQL έχει ήδη γίνει #1 database στο cloud και χρησιμοποιείται πλέον από τη μεγάλη πλειοψηφία των cloud service providers (AMAZON,GOOGLE, JOYENT, ZMBRA, GoDaddy etc) ,  τις μεγαλύτερες εταιρείες Hosting (RACKSPACE, ATOS, 3TERA, APPZERO, PARALLELS etc),  και από αναρίθμητες SaaS , IaaS & PaaS εφαρμογές  όπως InsideView, Dropbox, mint, SugarCRM, Force.com, amazon, Openstack etc .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις από την ομάδα της Oracle MySQL και την νέα διαθέσιμη υπηρεσίας του Oracle MySQL Cloud το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια απλή, αυτοματοποιημένη, ολοκληρωμένη και επιχειρησιακά έτοιμη cloud υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς και ISVs να αναπτύξουν και υλοποιήσουν με ασφάλεια εφαρμογές βασισμένες σε MySQL σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ομάδα της IT Synergy η οποία έχει ήδη υλοποιήσει MySQL projects στην Ελλάδα – ένα τέτοιο ενδιαφέρον case study παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από την εταιρεία POSIT – μαζί με την ομάδα της ORACLE MySQL  ήταν στη διάθεση των συμμετεχόντων για συζήτηση και απορίες για το πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις διαθέσιμες πλέον τεχνολογίες ώστε να οδηγήσουν τους οργανισμούς τους στη νέα εποχή του cloud και της παγκόσμιας αγοράς.