Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

The ALBA Executive MBA Orientation Event

Tο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου, έλαβε χώρα η εκδήλωση υποδοχής των νέων φοιτητών του προγράμματος Executive MBA του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία. Oι συμμετέχοντες, μέσω της ενδιαφέρουσας ξενάγησης, είχαν την ευκαιρία να δουν έργα που συνδύαζαν το παρελθόν με το μέλλον, το παραδοσιακό με το μοντέρνο, την κρίση με την ανθεκτικότητα.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μάνο Στεφανίδη,  ενώ παρών ήταν και ο εγγονός του κου. Βορρέ, ιδρυτή του Μουσείου. Ακολούθησε γεύμα σε έναν όμορφο χώρο με εκθέματα.

Η πρώτη σειρά του Executive MBA έχει 15 υψηλόβαθμα στελέχη από όλους τους τομείς της αγοράς: τον τραπεζικό, τον φαρμακευτικό, τη ναυτιλία, τον χημικό, τον ασφαλιστικό κ.ο.κ. Το στοιχείο που κάνει το πρόγραμμα ξεχωριστό είναι πως περιλαμβάνει έναν συνδυασμό τόσο προσωπικών όσο και ομαδικών δραστηριοτήτων, που στόχο έχουν να προκαλέσουν τον κάθε φοιτητή να διαμορφώσει την δική του προσέγγιση ως προς το θέμα της ηγεσίας.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού τριών χρόνων, και είναι ιδιαίτερη η χαρά του ALBA που ξεκίνησε. Απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη με έφεση στην καινοτομία και την ηγεσία. Η δομή του κινείται γύρω από τέσσερις θεματικούς πυλώνες Στρατηγικής: Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος, Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης, Ανάπτυξη προσωπικών και Οργανωσιακών ικανοτήτων και τέλος, Ανανέωση της Επιχείρησης.

Το σώμα των Καθηγητών που στελεχώνουν το πρόγραμμα αποτελείται από το senior faculty του ALBA με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών καθώς και από κορυφαίους Καθηγητές από Business Schools όπως το Harvard, το Darden, το LBS, το INSEAD, το IMD, το Duke κ.α..

Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους φοιτητές του Executive MBA και να τους ευχηθούμε μόνο επιτυχίες στο επαγγελματικό και στο προσωπικό τους μονοπάτι.