Η Deloitte συμμαχεί με ανθρωπιστικούς οργανισμούς στην προετοιμασία για πιθανές κρίσεις.

Η Deloitte πρόκειται να συνεργαστεί με δύο ανθρωπιστικούς  οργανισμούς στον σχεδιασμό τεχνολογικών λύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μερικών από τα πιο κρίσιμα και πιεστικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστροφών, της πείνας, των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συγκρούσεων. Η οργάνωση Atrocity Watch και ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ) επιλέχθηκαν για την υλοποίηση του νέου παγκόσμιου Προγράμματος Ανθρωπιστικής Καινοτομίας της Deloitte. Οι εν λόγω τεχνολογικές λύσεις θα βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένοι οργανισμοί επικοινωνούν, συνεργάζονται και τελικά προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος ανακοινώθηκαν στα πλαίσια εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Θεμάτων (United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UN OCHA).

«Η Deloitte θεωρεί ότι όταν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε συνεργασίες με νέους και καινοτόμους τρόπους, τότε μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στα μεγάλα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα σήμερα. Αποτελεί ευθύνη και προνόμιο, ταυτόχρονα, το να προσφέρουμε αυτό που εμείς κάνουμε καλύτερα προκειμένου να ενισχύσουμε το ζωτικής σημασίας έργο αυτών των οργανισμών» δήλωσε ο Barry Salzberg, Global CEO της Deloitte Touche Tohmatsu Limited. «Προσθέτοντας την καινοτόμο σκέψη της Deloitte στις δεξιότητες start-up επιχειρήσεων, όπως είναι η Atrocity Watch, και των ήδη εδραιωμένων οργανισμών, όπως ο ΔΟΜ, μας επιτρέπει να ενισχύσουμε ο ένας την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του άλλου έτσι ώστε να δημιουργήσουμε λύσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία και ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές κρίσεις

Οι επαγγελματίες της Deloitte σε συνεργασία με την AtrocityWatch, μια start-up εταιρία τεχνολογίας η οποία παρακολουθεί τις θηριωδίες που συμβαίνουν παγκοσμίως, θα αναπτύξουν μια εφαρμογή διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, αξιοποιώντας τα social media και άλλα δεδομένα ανά τον κόσμο, για την παροχή έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές, μαζικές θηριωδίες. Οι επαγγελματίες της Deloitte θα χρησιμοποιήσουν data analytics και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου, έτσι ώστε να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας φορητής εφαρμογής που θα συνδέει ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται υπό απειλή, με οργανώσεις και υπηρεσίες που είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες τους.

«Η αποστολή της Atrocity Watch είναι η σύζευξη πρωτοποριακών τεχνολογιών και αναλυτικών τεχνικών με ανθρωπιστική τεχνογνωσία για την αποτροπή θηριωδιών ανά τον κόσμο», δήλωσε ο Geoff Green, Ιδρυτής της Atrocity Watch. «Η συνεργασία με το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Καινοτομίας της Deloitte, θα δώσει στην  Atrocity Watch τη δυνατότητα να υλοποιήσει την αποστολή της για τις επόμενες δεκαετίες.»

Η Deloitte στην Ελβετία θα συνεργαστεί με τον ΔΟΜ, έναν κορυφαίο διακυβερνητικό οργανισμό που διευκολύνει την ομαλή και ανθρώπινη διαχείριση των εκπατρισμένων πληθυσμών, στην ανάπτυξη ενός μοντέλου διαχείρισης της μετανάστευσης των προσφύγων το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη και συστηματικότερη ενημέρωση, συνεργασία και διασύνδεση όλων των διαφορετικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε κάθε ανθρωπιστική κρίση. Το μοντέλο αυτό θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία τέτοια ώστε να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκομένων όπως εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη διανομή τροφίμων, την αποκατάσταση των υποδομών, τη στέγαση και την υγεία. Αυτοί οι οργανισμοί δουλεύουν μαζί σε καταυλισμούς για να συντονίσουν την παροχή βοήθειας που σώζει ζωές.

«Η ακριβής και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας. Στόχος μας, μέσα από αυτή τη συνεργασία, είναι ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού μοντέλου που θα ενισχύσει την επεξεργασία, σε πραγματικό χρόνο, πληροφοριών μεταξύ των συντονιστικών κέντρων εκτός των καταυλισμών και όσων διαχειρίζονται επί τόπου τις καθημερινές ανάγκες αυτών που φιλοξενούνται στους ανθρωπιστικούς καταυλισμούς», δηλώνει ο Mohammed Abdiker, Διευθυντής στο τμήμα Operations and Emergencies του ΔΟΜ. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρόσφατης καταστροφής στις Φιλιππίνες. Το νέο μοντέλο, θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ανταλλαγή πληροφοριών και θα συμβάλει στην παροχή πολύπλευρης  βοήθειας στους πληγέντες.»

Η Deloitte θα υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα με τη σύμπραξη ανθρωπιστικών ομάδων και επαγγελματιών της Deloitte για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, αρχίζοντας επίσημα στις αρχές του 2014.

Το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Καινοτομίας της Deloitte αναπτύχθηκε μετά από ευρείες διαβουλεύσεις με κορυφαίους ανθρωπιστικούς οργανισμούς που αναγνώρισαν την ανάγκη για καινοτομία και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχημένες δράσεις με το Συντονιστικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ και την οργάνωση Save the Children International (SCI).

«Όταν ξεσπάσει μια καταστροφή, η οργάνωση Save the Children International πρέπει να είναι έτοιμη να μετατρέψει αμέσως τις καθημερινές δράσεις της σε μια συντονισμένη, μεγάλης κλίμακας, ανταπόκριση στην επείγουσα ανάγκη. Όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, τόσο περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε προσφέροντας τροφή, στέγαση και προμήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές», δήλωσε ο David Wightwick, Αναπληρωτής Διευθυντής Ανθρωπιστικών Δράσεων της SCI. «Ζητήσαμε από την Deloitte να αξιολογήσει πόσο αποτελεσματικά κλιμακώνουμε τις τοπικές μας δράσεις κατά τη διάρκεια των διεθνών ανθρωπιστικών κρίσεων, γνωρίζοντας ότι οι επαγγελματίες της Deloitte θα χρησιμοποιήσουν στην αξιολόγηση αυτή, την εκτεταμένη εμπειρία τους από την αντιμετώπιση παρόμοιων προκλήσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα ευρήματα από την αξιολόγηση της Deloitte μας έδωσαν μια εις βάθος ανάλυση του τρόπου που λειτουργούμε, καθώς επίσης και ένα πλαίσιο για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το λειτουργικό μας μοντέλο στο μέλλον

Πρόθεση της Deloitte είναι να δημοσιοποιήσει τα ευρήματα των έργων / αξιολογήσεων που γίνονται στα πλαίσια του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Καινοτομίας έτσι ώστε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρωπιστικών φορέων να μπορέσει να ωφεληθεί και να αξιοποιήσει τις προτεινόμενες λύσεις.

Για να μάθετε περισσότερα για τη συμβολή της Deloitte στον τομέα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.deloitte.com/humanitarian ή να παρακολουθήσετε το βίντεο για το σχέδιο ανάπτυξης ηγεσίας του ΟΗΕ εδώ http://youtu.be/VF81nm7AbIc