Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η AppArt πλήρες μέλος του 6G-Industry Association

Η AppArt, από τον Μάρτιο του 2022 αποτελεί πλήρες μέλος ως SME του 6G Smart Networks and Services Industry Association (6G-IA) https://6g-ia.eu/sme/.

Το 6G-IA είναι η φωνή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και έρευνας για δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς και έχει ως πρωταρχικό στόχο να συμβάλλει στην ηγετική θέση της Ευρώπης σχετικά με την έρευνα, στους τεχνολογικούς τομείς 5G, beyond 5G, καθώς και SNS/6G.

Με τη συμμετοχή της στο 6G-IA, η AppArt θα έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να συμμετέχει σε διαδραστικές διαδικασίες σχετικά με τον καθορισμό της θέσης της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε κρίσιμα τεχνολογικά θέματα, μαζί με μεγάλους φορείς από τη βιομηχανία των Τηλεπικοινωνιών (Πάροχοι, κατασκευαστές κ.α.) και την ερευνητική κοινότητα, με ευρέως γνωστά ICT Associations και άλλες SMEs με εξειδικευμένες δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, η AppArt έχει πρόσβαση σε αποκλειστικές, για τα μέλη του 6G-IA, προσκλήσεις (calls) για υλοποίηση έργων στα πλαίσια του 6G Smart Networks and Services Joint Undertaking και ήδη συμμετέχει σε σχετικές προτάσεις.

Η συμμετοχή της AppArt στο 6G-IA έρχεται ως συνέχεια των δραστηριοτήτων της στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης αναφορικά με εξειδικευμένα αντικείμενα στον τομέα της 5G τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η AppArt συμμετέχει στην υλοποίηση των έργων 5G-SOLUTIONS και 5GMediaHUb του προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έργο 5G-DATA του προγράμματος Business Innovation Greece του Innovation Norway και στο έργο 5G-Traffic της δράσης εθνικής εμβέλειας «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ».

Στόχος της AppArt είναι να εμβαθύνει περεταίρω στη 5G τεχνολογία αλλά και στην εξέλιξη αυτής,  beyond 5G και SNS/6G, να εμπλουτίσει την ενασχόληση της με νέες τεχνολογίες και να εφαρμόσει τις γνώσεις και την εμπειρία της αυτή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών εφαρμογών τόσο στον τομέα εξειδίκευσης της σε όλο το φάσμα της Ανάλυσης Δεδομένων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ανάπτυξης λογισμικού στους οποίους δραστηριοποιείται.