Νέα

Η Siemens στην κορυφή των εταιρειών που χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης παγκοσμίως για το 2017

siemens1

Αν και είχε καταλάβει την 50η θέση στο Global 2000 του Forbes, η Siemens ανακηρύχθηκε ως η εταιρεία που χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης, με 351.000 υπαλλήλους. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις $90 δις, κέρδη $6,4 δις, περιουσιακά στοιχεία $154 δις και ανώτατο όριο αγοράς $119,7 δις.

Χρειάζεται να έχει κάποιος υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας για να εμφανιστεί στον κατάλογο των Top Regarded Companies του περιοδικού Forbes, και η Siemens το διαθέτειΓια τη λίστα των Top Regarded Companies, η Forbes συνεργάστηκε με τη Statista, η οποία ζήτησε από 15.000 ερωτηθέντες από 60 χώρες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις εταιρείες του Global 2000. Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν με βάση την αξιοπιστία/ειλικρίνεια, την κοινωνική συμπεριφορά, την εταιρεία ως εργοδότη και την απόδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας της εταιρείας.

Οι 10 πρώτες εταιρείες έλαβαν βαθμολογία πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια, αλλά αξιολογήθηκαν με “εξαιρετικό” βαθμό ειδικά για τα κριτήρια της “αξιοπιστίας/τιμιότητας” και της “απόδοσης του προϊόντος/υπηρεσίας”.

Ο όμιλος Michelin της Γαλλίας βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με τρίτη τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία κυριάρχησαν στον κατάλογο των Top Regarded Companies, καθώς αυτός περιλάμβανε 61 εταιρείες των ΗΠΑ και 42 ιαπωνικές. Στην Ιαπωνία, η Nintendo κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση, με την Panasonic και την Toyota Motor στη δέκατη θέση και την 13η, αντίστοιχα.

Οκτώ εταιρείες των Η.Π.Α. μπήκαν στις 20 κορυφαίες, όπως η Alphabet, η Walt Disney, η Apple, το Hilton, το Marriott International, το Netflix, η Microsoft και η IBM.

Η λίστα αυτή βασίζεται στη λίστα του Forbes 2017 Global 2000, στην οποία συμμετείχαν δημόσιες εταιρείες από 58 χώρες, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν συνολικά έσοδα $35,3 τρις.

Εταιρείες σε διάφορες βιομηχανίες εμφανίστηκαν στη λίστα, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και φορτηγών ως τον κυρίαρχο κλάδο. Η Ferrari της Ιταλίας κατέλαβε την όγδοη θέση, η ιαπωνική Toyota κατέλαβε την 13η θέση και το BMW Group της Γερμανίας κατέλαβε την 22η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ