Νέα

Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

peoplewalk

Τους νέους Γενικούς Γραμματείς, που θα πλαισιώσουν το έργο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κυρίου Κυριάκου Πιερρακάκη, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Οι τρεις νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, οι οποίοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την ενεργό πολιτική, αναλαμβάνουν από σήμερα τα καθήκοντά τους.

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ο κύριος Λεωνίδας Χριστόπουλος. Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Η ευθύνη για τις Τηλεπικοινωνίες στον κύριο Αντώνη ΤζωρτζακάκηΓενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών αναλαμβάνει ο κύριος Λεωνίδας Χριστόπουλος. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων αναλαμβάνει ο κύριος Αντώνης Τζωρτζακάκης, ενώ Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών έχει εργαστεί και στα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κύριος Χριστόπουλος υπήρξε ειδικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα. Κατά την περίοδο 2012 - 2014 υπήρξε υπεύθυνος για σημαντικά έργα όπως η αναδιοργάνωση της κεντρικής δημόσιας διοίκησης και η κατάρτιση του νέου μισθολογίου του δημοσίου τομέα, ενώ συμμετείχε και στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών στο πεδίο της δημοσιονομικής διαχείρισης. Από το 2016 ανήκει στο δυναμικό του γραφείου του προέδρου της ΝΔ ως σύμβουλος για θέματα κράτους - δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, "το ενδιαφέρον του για το αντικείμενο της δημόσιας διοίκησης χαρακτηρίζει την επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα και σηματοδοτεί το όραμά του και την πρόκληση για ένα νέο κεφάλαιο στη διοικητική και δημοσιονομική μεταρρύθμιση".

Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων & Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων αναλαμβάνει ο κύριος Αντώνης Τζωρτζακάκης. Ο κύριος Τζωρτζακάκης είναι στέλεχος με πολυετή και σημαντική εμπειρία στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών όπου και έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις αυξημένης ευθύνης σε εταιρείες όπως η Siemens, η Vodafone, η Forthnet, η Tellas και η Hellas on Line. Από το 2010 έως το Φεβρουάριο του 2019 κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Wind, όπως αυτή του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Θεμάτων και αυτή του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής. Παράλληλα ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου της ECTA (European Competitive Telecommunications Association) από το 2015 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 καθώς και Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στου ΣΕΠΕ από το 2017 έως το 2019 .

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Ο κύριος Αναγνωστόπουλος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009). Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISNet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISNet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-Taxis). Διετέλεσε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος για την εκπόνηση μελετών σχεδίασης και απόδοσης Πληροφοριακών Συστημάτων σε φορείς όπως η Εθνική Τράπεζα και ο όμιλος ΙΑΣΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ