SEPEnews_Issue40

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΕ

activities
Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ το Tech Open 2012 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις τεχνολογίας που είχε ως στόχο οι επισκέπτες του - μικροί και μεγάλοι - να ανακαλύψουν τα μυστικά της τεχνολογίας και της εφαρμοσμένης έρευνας, να μπορέσουν να δουν από κοντά νέα προϊόντα τεχνολογίας, απευθείας από τις ίδιες τις εταιρείες, να εξοικειωθούν οι μικροί φίλοι του εμπορικού κέντρου με την τεχνολογία, παίζοντας με ρομπότ και κάνοντας πειράματα και να δουν ακόμα περισσότερα προϊόντα από κοντά. Στο πλαίσιο του Tech Open 2012 διοργανώθηκαν για παιδιά, διαδραστικά παιχνίδια με ρομπότ (Robo Pong), αγώνες δεξιοτεχνίας σε πίστες με τηλεκατευθυνόμενα, εργαστήριο Φυσικής και Χημείας, με πολλά παιχνίδια και πειράματα, κ.ά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τεχνολογικές εξελίξεις και διάφορα καινοτόμα προϊόντα.

22 Οκτωβρίου 2012
Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ, Executive Briefing με καλεσμένο τον Aneesh Chopra, τον Chief Technology Officer της κυβέρνησης των ΗΠΑ (2009 - 2012), που διοργανώθηκε από το περιοδικό netweek και τη Boussias Communications, με θέμα τη συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης και την ανάπτυξη. Η εκδήλωση είχε στόχο να αποτελέσει μια “εκπαιδευτική πλατφόρμα”, μέσω της οποίας η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη, που έχουν την ευθύνη για την εισαγωγή και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση, καθώς και οι σύμβουλοι και πάροχοι τεχνολογίας να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τον CTO των ΗΠΑ, για την ουσιαστική προσφορά καινοτομιών στο Δημόσιο Τομέα, τόσο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, όσο και δημιουργίας υποδομών ανάπτυξης. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΠΕ κύριος Τάσος Τζήκας, o οποίος απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη και συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε με κυβερνητικά στελέχη και τον Α. Chopra, που είχε ως στόχο τη διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, το ΙΤ Directors Forum ’12, που διοργάνωσαν το περιοδικό netweek και η Boussias Communications για έβδομη χρονιά, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. Το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο των IT Leaders στην Ελλάδα έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα ενάντια στα σημεία των καιρών, διαμορφώνοντας το περιεχόμενό του γύρω από έναν πραγματικό ηγέτη της καινοτομίας. Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ένας άνθρωπος που, διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία έναν από τους πιο απαιτητικούς οργανισμούς στον κόσμο, o Aneesh Chopra, Chief Technology Officer των ΗΠΑ (2009 - 2012). Με εξαιρετικές ικανότητες ηγεσίας, καινοτομίας και στρατηγικής παράδοσης αξίας, ο Aneesh Chopra, παρουσίασε με σαφήνεια τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να διαδώσει την καινοτομία, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να λύσει διαιωνίζοντα προβλήματα οργανισμών και επιχειρήσεων.

24 Οκτωβρίου 2012
Ο διαγωνισμός “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” πραγματοποιήθηκε από τη Cisco Hellas σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία. Ο διαγωνισμός “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” έλαβε την τιμητική διάκριση των 2012 WITSA Global ICT Excellence Awards στο πλαίσιο του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2012), που διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (World Information Technology and Services Alliance - WITSA). Η φετινή, όμως, διοργάνωση του WCIT 2012 ανέδειξε μια ακόμα τιμητική διάκριση για το ΣΕΠΕ, όπου στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για το Διοικητικό Συμβούλιο του WITSA της περιόδου 2012 - 2014, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος, εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη.

27 Νοεμβρίου 2012
Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε από την IDC η εκδήλωση με θέμα “Big Data and Business Analytics Forum 2012”. Στόχος των διοργανωτών να ανοίξει ο ουσιαστικός διάλογος για τα Big Data και Business Analytics μέσω της διοργάνωσης ενός exclusive briefing, που σχεδιάστηκε για να δώσει στα στελέχη της αγοράς εσωτερική πληροφόρηση από σημαντικές επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Κατά την έναρξη των εργασιών απεύθυνε χαιρετισμό ο Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, κύριος Γιώργος Καρανικολός.

29 Νοεμβρίου 2012
Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του 5ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Το e-nnovation είναι ένας Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας - καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται για 5η χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, ενώ στην κριτική επιτροπή των βραβείων συμμετέχει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 300 φοιτητές, σε 110 ομάδες από 32 ΑΕΙ/ ΤΕΙ, ενώ στον τελικό έφθασαν 15 ομάδες. Στην εκδήλωση μίλησαν ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων, στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και team building και στο μάρκετινγκ ψηφιακών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε ειδικό workshop mentoring για τις ομάδες του τελικού με τη βοήθεια ειδικών σε θέματα νέας επιχειρηματικότητας και ψηφιακής καινοτομίας.

5 Δεκεμβρίου 2012
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη χρονιά η Τελετή Απονομής των e-volution awards 2013, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και εορταστικό κλίμα. Στην τελετή παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε η εταιρεία Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα βραβεία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, στην κριτική επιτροπή των οποίων συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος. Στόχος των βραβείων είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της ανάδειξης βέλτιστων case studies, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των εταιρειών που αξιοποιούν αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό εμπόριο και των σχετικών service providers. Στην τελετή απονομής συμμετείχαν και απένειμαν βραβεία στους νικητές ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος.

14 Δεκεμβρίου 2012
Tο χώρο των Mobile Technologies επέλεξε η HePIS (Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής) ως κεντρικό άξονα του φετινού, δεύτερου κατά σειρά Συνεδρίου της σειράς Digital Trends θέλοντας να αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτή την τάση και να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αφενός να ακούσουν από έγκυρους Έλληνες και ξένους ομιλητές ποιές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο, με παράλληλη παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων εφαρμογών, αφετέρου να λειτουργήσει ως βήμα ανοικτού διαλόγου και ελεύθερου προβληματισμού για την ελληνική πραγματικότητα. To συνέδριο Digital Trends 2012: Enabling Mobile Technology πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ο κύριος Δημήτρης Παπαϊωάννου Μέλος Δ.Σ. του ΣΕΠΕ.

Μετεγκατάσταση του ΣΕΠΕ σε νέα γραφεία
Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του ΣΕΠΕ στα νέα του γραφεία. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου (Atcom, Cisco, Dell, Forthnet, Info-quest, Oktabit, Sony, Xerox και ΟΤΕ), οι οποίες με την προσφορά τους σε εξοπλισμό γραφείου και υπηρεσίες διευκόλυναν τη διαδικασία της μετεγκατάστασης και της λειτουργίας του ΣΕΠΕ στα νέα γραφεία.

{{{ ArticleFiles }}}