Έρευνες - Μελέτες

Οι 500 εταιρείες τεχνολογίας με τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στην ΕΜΕΑ

global-technology11

Ανατρεπτικές εταιρείες τεχνολογίας, που αναδεικνύουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, μεταξύ των οποίων μία ελληνική, περιλαμβάνονται στη λίστα “Deloitte Global Technology Fast 500 EMEA”. Η κατάταξη με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της περιοχής ΕΜΕΑ για το 2016 περιλαμβάνει επιχειρήσεις τεχνολογίας, που έχουν καταφέρει τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μία ελληνική επιχείρηση λογισμικού, για δεύτερη χρονιά, στη λίστα “Deloitte Global Technology Fast 500 EMEA” για το 2016Η αξιολόγηση, που είναι επικεντρωμένη στο τεχνολογικό οικοσύστημα, συμπεριλαμβάνει μεταξύ των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της ΕΜΕΑ και μάλιστα για δεύτερη συνεχή φορά, μια ελληνική εταιρεία λογισμικού (software), την Aqurance, η οποία βρίσκεται στη θέση #246. Η σχετική λίστα δημοσιεύεται για 16η χρονιά από την ομάδα Technology, Media & Telecommunications της Deloitte Global και περιλαμβάνει 28 χώρες και ποσοστά ανάπτυξης από 212% έως και 28.126%.

Την κορυφή της κατάταξης κατέκτησε μια σουηδική εταιρεία βιομετρικών δεδομένων, η Fingerprint Cards, η οποία κατέχει την κορυφαία θέση στην κατάταξη με ποσοστό ανάπτυξης 28.1260%. Η Fingerprint Cards, αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει βιομετρική τεχνολογία η οποία ελέγχει ταυτότητες μέσα από δακτυλικά αποτυπώματα. Ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εταιρείες ήταν η Bilgikent (Τουρκία), η Codewise (Πολωνία), η Auka (Νορβηγία) και η Horizontal Software (Γαλλία). Να σημειωθεί ότι οι νικητές του 2016 επιλέχτηκαν με βάση το ποσοστό ανάπτυξης των εσόδων τους που είχαν από το οικονομικό έτος 2012 έως το 2015. 

Οι κορυφαίες 10 εταιρείες για το 2016 

Πρωτιά για τη Γαλλία
Σε επίπεδο χωρών, η Γαλλία είχε τους περισσότερους νικητές της κατάταξης για 6η συνεχή χρονιά. Οι άλλες κορυφαίες χώρες της κατάταξης είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Τουρκία.

Οι δέκα κορυφαίες χώρες 

Κλαδικές επιδόσεις
Σε επίπεδο κλάδων, ενώ οι εταιρείες software κυριαρχούν αριθμητικά στη φετινή κατάταξη, οι επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη αθροιστικά ποσοστιαία ανάπτυξη είναι αυτές του hardware με μέσο όρο ανάπτυξης (ανά κλάδο) 962%, τα μέσα ενημέρωσης με 644%, η καθαρή τεχνολογία με μέσο όρο ανάπτυξης 471%. Ακολουθούν οι τομείς των Επιστημών Υγείας και των Επικοινωνιών. 

Κορυφαίοι κλάδοι 

Η ελληνική εκπροσώπηση
Η ελληνική συμμετοχή στη λίστα με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του τεχνολογικού οικοσυστήματος της ΕΜΕΑ, η Aqurance, είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών για την παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία με γραφεία σε Λονδίνο, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Νεοφυής, με εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαχειρίζεται εργαλεία υψηλής τεχνολογίας μέσα από στρατηγικές συμμαχίες με παγκόσμιους ομίλους λογισμικών, παρέχοντας digital υπηρεσίες για την ενίσχυση των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών.