Το 23% των παιδιών στην Ελλάδα περνά 2-3 ώρες την ημέρα σερφάροντας

Έρευνες - Μελέτες

09 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερη φύση έχει γίνει για τα παιδιά στην Ελλάδα το Διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα απλό κομμάτι της καθημερινότητάς του. Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνει ότι το Διαδίκτυο σχεδόν μονοπωλεί τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, με το μέσο όρο καθημερινής χρήσης από τα παιδιά να είναι οι δύο ώρες.

Αφιερώνουν μόλις 13% του χρόνου τους στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματά τουςΗ χρήση του Internet από τα παιδιά στην Ελλάδα είναι καθημερινή, με το μεγαλύτερο ποσοστό, περισσότερο από ένα στα δύο παιδιά (το 55%) να συνδέεται από 1 - 2 ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο. Μεγάλο είναι και το ποσοστό (23%) των παιδιών στην Ελλάδα, που περνούν ακόμη περισσότερο χρόνο στο Internet και συγκεκριμένα από 2 -3 ώρες την ημέρα.

Υπάρχει, ωστόσο και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 2% των παιδιών στην Ελλάδα, που σερφάρουν στο Διαδίκτυο για περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα, καθώς και ένα 5% που συνδέεται για 3 έως 4 ώρες ημερησίως. Στον αντίποδα, ένα ποσοστό 13% συνδέεται για λιγότερο από μία ώρα, ενώ υπάρχει και ένα 2% που δεν έχει πρόσβαση στο Internet.

Όσον αφορά το τι κάνουν τα Ελληνόπουλα στο Διαδίκτυο, το 69% μπαίνουν καθημερινά στο Internet για να ψυχαγωγηθούν. Επιπλέον, σε ποσοστό 36% τα παιδιά μπαίνουν στο Internet για να παίξουν παιχνίδια, να δουν μουσικά βίντεο και ταινίες (33%) και μόλις 13% του χρόνου τους στο Διαδίκτυο το αφιερώνουν για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματά τους. Επίσης, σε ποσοστό 14% τα παιδιά στην Ελλάδα συνδέονται στο Διαδίκτυο για να δουν ταινίες, παιδικά και κόμικς, ενώ 3% για να συνομιλήσει με φίλους και ένα 2% για να συνδεθεί στα social media.

Ενήμεροι οι γονείς
Έρευνα, που πραγματοποίησε η WIND μέσω της εκστρατείας kids@safety, Internet, κινητό και παιδί, αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες γονείς είναι πιο ενήμεροι από ποτέ για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους στο Internet.

Αυτό καταδεικνύει, σύμφωνα με την έρευνα, το γεγονός ότι το 74% των οικογενειών δηλώνει ότι ο υπολογιστής για τα παιδιά βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο, (σαλόνι/ καθιστικό/ κουζίνα/ χολ) όπου τον χρησιμοποιούν με επίβλεψη γονέα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάντως, ένα 5% των οικογενειών δηλώνει ότι ο υπολογιστής του σπιτιού βρίσκεται εγκατεστημένος στο παιδικό δωμάτιο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ