Έρευνες - Μελέτες

ΙοΤ και wearables αλλάζουν το 2016 το τοπίο στις “έξυπνες” συσκευές

iot

Το Internet of Things (IoT) και οι wearable συσκευές αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, το 2016, στην αγορά της τεχνολογίας, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις “έξυπνες” συσκευές. Η καινοτομία, η “έξυπνη” τεχνολογία, η εργονομία και η αυξημένη συνδεσιμότητα αποτελούν, σύμφωνα με την LG Electronics, μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των τάσεων, που θα επικρατήσουν το νέο έτος στην αγορά της τεχνολογίας.

Τις τάσεις στην τεχνολογία, για το 2016, καταγράφει η LG Electronics“Μέσα στο 2015, είδαμε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα να κερδίζουν σταδιακά την προτίμηση των καταναλωτών, καθώς τους έπεισαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Η δυναμική αυτή θα ενισχυθεί το 2016. Νέες “έξυπνες” τεχνολογίες, όπως το ΙοΤ ή προϊόντα, όπως τα wearables, θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις “έξυπνες” συσκευές”, εκτιμά η LG.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, πλέον, το στοίχημα για τους κατασκευαστές είναι να υποστηρίξουν “μια σειρά από προηγμένες λύσεις, προϊόντα και εφαρμογές, που θα κερδίσουν μία θέση στη ζωή των καταναλωτών, κτίζοντας ένα ανθρωποκεντρικό οικοσύστημα το οποίο θα ενσωματώνει και διευκολύνει πολλές καθημερινές τους συνήθειες”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LG, τα smartphones θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, έχοντας, πλέον, καταφέρει να κάνουν τους καταναλωτές να αναρωτιούνται πώς θα ήταν η ζωή τους χωρίς αυτά. Νέες συσκευές θα συνεχίσουν να διευρύνουν και το 2016 τα όρια ανάμεσα στο τι θεωρείται εφικτό και τι όχι, καθώς, όπως σημειώνει, οι καινοτομίες τόσο στο λογισμικό, όσο και στο hardware, συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια του τι θεωρούνταν κάποτε πιθανό.

Νέες δυνατότητες
Καταγράφοντας τις τάσεις, που θα επικρατήσουν στην αγορά το 2016, η LG σημειώνει ότι από τις mobile εφαρμογές για την τράπεζα μέχρι τις λειτουργίες παρακολούθησης για την υγεία, η νέα χρήση της κινητής τηλεφωνίας και των smartphones επαναπροσδιορίζεται, σχεδόν, καθημερινά. “Με τα smartphones να έχουν ζωτική σημασία σε τόσους πολλούς τομείς της σύγχρονης ζωής, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν αφήνουν ποτέ τις συσκευές από τα μάτια τους”, αναφέρει στις προβλέψεις της η LG.

Wearable συσκευές
Στην κατηγορία των wearables, συγκεκριμένες συσκευές εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να προσαρμόσουν την έξυπνη τεχνολογία στις προσωπικές τους προτιμήσεις και να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφοροποιημένη εμπειρία χρήσης.

“Το 2016, μπορεί να αποδειχθεί χρονιά - σταθμός για τα wearables, καθώς, οι “φουτουριστικές” συσκευές που μέχρι σήμερα θα ήθελε κάποιος να αποκτήσει, μπορούν να περάσουν στην κατηγορία των απαραίτητων εργαλείων, τα οποία έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινή του ζωή”, αναφέρει η εταιρεία.

Τέλος, η LG εκτιμά ότι το 2016 θα αποδειχθεί, επίσης, σημαντικό και για την τεχνολογία οθόνης OLED, καθώς η μείωση στις τιμές των τηλεοράσεων της συγκεκριμένης τεχνολογίας αναμένεται να τις φέρει πολύ πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες του μέσου καταναλωτή.