Έρευνες - Μελέτες

Έκρηξη πωλήσεων για τα foldable smartphones

foldable

Έκρηξη πωλήσεων στις αναδιπλούμενες - foldable - συσκευές τηλεφώνων αναμένεται τόσο το 2023, όσο και τα επόμενα χρόνια. Οι παγκόσμιες πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphones προβλέπεται να φτάσουν τα 48,1 εκατ. το τρέχον έτος, με την αγορά να φτάνει σε αξία τα $42 δισ. έως το 2027.

 

Κατά 50% θα αυξηθούν φέτος οι πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphones, με την αγορά να φτάνει σε αξία τα $42 δισ. έως το 2023Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών International Data Corporation (IDC), οι αποστολές πτυσσόμενων τηλεφώνων θα ανέλθουν φέτος σε 21,4 εκατ. μονάδες, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 50% σε σχέση με τα 14,2 εκατ. foldable smartphones, που πωλήθηκαν το 2022.

 

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες επί τα βελτίω εκτιμήσεις της IDC, οι πωλήσεις αναδιπλούμενων κινητών θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τα επόμενα χρόνια, για να φτάσουν τα 48,1 εκατ. μονάδες το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 27,6% μεταξύ 2022 και 2027.

 

Οι αναλυτές της γνωστής εταιρείας ερευνών επισημαίνουν, μάλιστα, ότι τα αναδιπλούμενα κινητά παραμένουν το μόνο φωτεινό σημείο σε μια αγορά, η οποία μειώθηκε κατά περισσότερο από 11% το 2022. Και - όπως εκτιμούν - αυτή η τάση θα συνεχίσει να επικρατεί και τα επόμενα χρόνια, με τις πωλήσεις foldable smartphones να έχουν υγιή ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές αγορές του κόσμου.

  

Φωτεινό σημείο

“Μια πτώση της τάξης του 10% στο ASP βοήθησε την αγορά να αναπτυχθεί κατά 75,5% το 2022, καθώς οι foldable συσκευές smartphones έγιναν πιο προσιτές σε πολλές αγορές. Με νέους κατασκευαστές και νέα μοντέλα να μπαίνουν στην αγορά φέτος, αναμένουμε ότι η αγορά των αναδιπλούμενων κινητών θα είναι το ένα φωτεινό σημείο του κλάδου και το 2023 με ανάπτυξη 50,5%, ενώ η συνολική αγορά smartphones υπολογίζεται ότι θα μειωθεί κατά 1,1%”, αναφέρει η IDC.

 

Παρά την αναμενόμενη πτώση της μέσης τιμής πώλησης (average sell price-ASP) κατά 6,8% το 2023, η IDC εντοπίζει μεγάλες βελτιώσεις στην αντοχή και την κατασκευή των μοντέλων της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας, ενώ η συνολική εμπειρία χρήστη έχει αυξηθεί τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και hardware σε όλους τους κατασκευαστές.

 

Περισσότερα μοντέλα τόσο από νέους, όσο και από υφιστάμενους προμηθευτές, αναμένεται να φέρουν περαιτέρω βελτιώσεις, που θα συμβάλουν στη συνεχή αύξηση της διείσδυσης των εν λόγω συσκευών.

 

“Μια πληθώρα νέων μοντέλων από υφιστάμενους και νέους κατασκευαστές, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά αργότερα φέτος, μπορεί μόνο να επαναλάβει την πρόσφατη επιτυχία και την αυξημένη ζήτηση, που παρατηρούμε αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Οι καταναλωτές θέλουν νέα κίνητρα, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Και φαίνεται ότι τα foldable κινητά παρέχουν αυτά τα κίνητρα”, προβλέπει η IDC.