Το 75% των εργαζομένων θέλει καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες

Έρευνες - Μελέτες

25 Φεβρουαρίου 2022

Οι άνθρωποι σήμερα εκτιμούν την αξία του Διαδικτύου περισσότερο από ποτέ, θεωρώντας ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη δεν θα συμβεί χωρίς καθολική πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο Διαδίκτυο. Η σημασία της αξιόπιστης σύνδεσης στο Διαδίκτυο γίνεται σήμερα ακόμη πιο εμφανής λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας.

 

Τα ¾ των εργαζομένων εκτιμούν ότι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες πρέπει να βελτιωθούν δραματικά, για να υποστηρίξουν την τηλεργασίαΌπως διαπιστώνει η έκθεση “Cisco Broadband Index” της Cisco, η επιτυχία της υβριδικής εργασίας εξαρτάται από την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα του Διαδικτύου. Το 75% των εργαζομένων εκτιμά ότι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες πρέπει να βελτιωθούν δραματικά, για να υποστηρίξουν αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας.

 

Σχεδόν οκτώ στους 10 εργαζόμενους (78%), που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, σχολίασαν ότι η αξιοπιστία και η ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων είναι σημαντική για αυτούς. Την εξάρτηση από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο υπογραμμίζει ξεκάθαρα το γεγονός ότι 8 στους 10 ερωτηθέντες (84%) χρησιμοποιούν ενεργά την οικιακή ευρυζωνική τους σύνδεση για τέσσερις ή περισσότερες ώρες κάθε μέρα.

 

Εν τω μεταξύ, τρία ή περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ταυτόχρονα στο 60% των νοικοκυριών. Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως χρειάζονται περισσότερα από ένα βασικό επίπεδο συνδεσιμότητας. Για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων για την ευρυζωνική τους σύνδεση, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (43%) σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν την υπηρεσία Διαδικτύου τους τους επόμενους 12 μήνες.

 

Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Cisco, που διενεργήθηκε σε 60.000 εργαζόμενους σε 30 αγορές, κρίσιμο ζήτημα την εποχή της εξ αποστάσεως εργασίας είναι αυτό της ασφάλειας.

 

“Για να εργαστούν απ’ οπουδήποτε, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνδέονται με τα δίκτυα και τις εφαρμογές της εταιρείας τους εκτός γραφείου, να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα σε πολλές τοποθεσίες, μέσω πολλών συσκευών, μέσω δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων”, διαπιστώνει η έκθεση. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της υβριδικής εργασίας.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους εργαζόμενους που απασχολούνται εξ αποστάσεως θα πλήρωναν περισσότερα για να διασφαλίσουν ότι έχουν μια ασφαλή ευρυζωνική σύνδεση.

 

Ο ρόλος του Διαδικτύου

Πέρα από την εξ αποστάσεως εργασία, η έρευνα διαπιστώνει ότι η βελτίωση της ποιότητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο Διαδίκτυο είναι κρίσιμη για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και για έναν καλά μορφωμένο πληθυσμό.

Ένα παρόμοιο ποσοστό (78%) δηλώνει ότι όλοι θα πρέπει να μπορούν να συνδέονται με ασφάλεια σε γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

 

“Σήμερα, περισσότερο από το 40% του κόσμου παραμένει εκτός σύνδεσης. Η αδυναμία σύνδεσης αυτών των περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια κινδυνεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το ψηφιακό χάσμα”, τονίζει η μελέτη.

 

Τα δεδομένα από την έρευνα Cisco Broadband Index υπογραμμίζουν ανησυχίες σχετικά με το ψηφιακό χάσμα: το 65% των ερωτηθέντων λέει ότι η πρόσβαση σε προσιτές και αξιόπιστες ευρυζωνικές συνδέσεις θα γίνει μείζον ζήτημα για τους ανθρώπους, καθώς η συνδεσιμότητα γίνεται ακόμη πιο ζωτική για την πρόσβαση σε ευκαιρίες εργασίας και εκπαίδευσης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ