Έρευνες - Μελέτες

Οι πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphones θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. το 2024

foldable_1galaxy-z-fold2-2-scaled

Ανοδική πορεία ακολουθούν παγκοσμίως οι πωλήσεις των λεγόμενων foldable, ήτοι αναδιπλούμενων, smartphones. Το 2024 αναμένεται ότι στη διεθνή αγορά θα διατεθούν 30 εκατ. αναδιπλούμενες συσκευές smartphones.

 

Οι αποστολές πτυσσόμενων smartphones προβλέπεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 53% μεταξύ 2021 και 2024Δεν είναι τυχαίο ότι οι πωλήσεις στην κατηγορία των πτυσσόμενων smartphones αυξήθηκαν κατά 148% από έτος σε έτος το 2021, ενώ οι συνολικές πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά smartphones διευρύνθηκαν μόνο κατά 7%. Οι αποστολές πτυσσόμενων smartphones προβλέπεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 53% μεταξύ 2021 και 2024, οπότε θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ., σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys.

 

Η κατηγορία των foldable smartphones εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό CAGR, της τάξης του 122%, μεταξύ 2019 - χρονιάς που κυκλοφόρησαν τα πρώτα αναδιπλούμενα προϊόντα - και 2024. Στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών smartphones παγκόσμιο προβάδισμα σε επίπεδο πωλήσεων, σύμφωνα με την Canalys, είχε το 2021 η Samsung, με πωλήσεις 8,9 εκατ. foldable smartphones.

 

“Ο βασικός καταλύτης για τα αναδιπλούμενα smartphones ήταν η ραγδαία χρήση συσκευών με μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν διαρκώς μια καλύτερη εμπειρία στις καθημερινές φορητές συσκευές τους, ο πήχης έχει πλέον μπει ακόμη υψηλότερα από την απλή εξασφάλιση της παραγωγικότητας και την εμπειρία της ψυχαγωγίας σε μεγάλες οθόνες. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να ανοίγει ξανά, οι κατασκευαστές smartphones έχουν την ευκαιρία να παρέχουν προϊόντα, όπως αναδιπλούμενες συσκευές, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών”.


  

Το μέλλον

Ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά των αναδιπλούμενων smartphones αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα. “Οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones ετοιμάζονται να διασταυρώσουν πυρά στην κατηγορία των αναδιπλούμενων συσκευών, η οποία θα γίνει ζωτικό μέρος των στρατηγικών υψηλών προδιαγραφών και της εταιρικής επωνυμίας τους”, εκτιμά η Canalys.

 

Μάλιστα, η εταιρεία αναμένεται ότι το 2022 θα κυκλοφορήσουν πολλά νέα αναδιπλούμενα μοντέλα smartphones, καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να μειώνουν το πάχος, το βάρος και την τιμή των συσκευών, κάτι που θα είναι ζωτικής σημασίας για την υιοθέτηση στη μαζική αγορά.

 

“Τα foldable smartphones θα παίξουν κομβικό ρόλο στην τόνωση των πωλήσεων συσκευών παγκοσμίως. Πρόκειται για συσκευές, που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους έμπειρους και υψηλού επιπέδου χρήστες”, τονίζει η Canalys.

 

Όσον αφορά στο κατά πόσο οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζουν την κατηγορία των foldable smartphones, οι αναλυτές απαντούν: “Ευτυχώς, το οικοσύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας για αναδιπλούμενες συσκευές έχει αναπτυχθεί γρήγορα τα τελευταία χρόνια, χάρη στη Samsung. 

Παράλληλα με έναν αυξανόμενο αριθμός προμηθευτών για αναδιπλούμενες οθόνες, μεντεσέδες και άλλα βασικά εξαρτήματα, πλέον οι κατασκευαστές έχουν στη διάθεση τους και άλλες καινοτόμες μηχανολογικές λύσεις και σχέδια προϊόντων για καλύτερη εμπειρία χρήστη, ενώ ταυτόχρονα πιέζουν συνεχώς τις τιμές”.