Έρευνες - Μελέτες

Εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, βιοτεχνολογίας: Οι καλύτεροι εργοδότες

peoplewalk

Τη δυναμική του να παράγει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εργασιακό περιβάλλον επιβεβαιώνει ο κλάδος της τεχνολογίας. Μία στις δύο εταιρείες στον κόσμο, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το 2021, προέρχεται από τον χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και της Βιοτεχνολογίας.  

 

Από τους κλάδους των ΤΠΕ και της Βιοτεχνολογίας προέρχονται μία στις δύο εταιρείες στον κόσμο με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλονΑυτό προκύπτει από τη λίστα Great Place to Work, η οποία για 11η συνεχόμενη χρονιά ανέδειξε την κατάταξη με τις 25 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν παγκοσμίως το 2021 για το εργασιακό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με την ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Workplaces 2021, η εταιρεία DHL Express (εταιρεία που έχει διακριθεί επανειλημμένως και στην Ελλάδα) καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

 

Ακολουθούν οι εταιρείες Cisco και Hilton, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές, που βραβεύονται (DHL Express, Abbvie, SC Johnson και NovoNordisk), το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον.

 

Από τις υπόλοιπες πολυεθνικές, που εντάσσονται για το 2021 στη λίστα με τις 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας εκπροσωπούν: η αμερικάνικη AbbVie (εταιρεία βιοτεχνολογίας και φαρμάκου) στην 4η θέση, η επίσης αμερικάνικη Salesforce από τον χώρο του ΙΤ στην 5η θέση, η αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας και φαρμάκου Amgen στην 8η θέση.

 

Πρωταγωνιστεί το ΙΤ

Η SAP από τον κλάδο του ΙΤ κατατάσσεται για το 2021 στην 9η θέση, η SAS στην 13η θέση, η AT&T Latin America από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών στην 14η, η εταιρεία ηλεκτρονικών Cadence στην 17η, η δανέζικη Novo Nordisk (τομέας φαρμάκου και βιοτεχνολογίας) στην 18η θέση, η εταιρεία ΙΤ από την Αργεντινή Mercado Libre στην 20η θέση, η Adobe στην 21η και η Atlassian Inc από τον χώρο του ΙΤ και την Αυστραλία στην 23η.

 

Η λίστα World’s Best Workplaces 2021 περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο, όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτήν τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

 

Στην έρευνα του Great Place to Work συμμετείχαν διεθνώς πάνω από 10.000 εταιρείες και οργανισμοί, οι οποίοι απασχολούν περισσότερους από 19.8 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 106 χώρες.